Hier staat de toekomst van 'Fantastic Beasts' 4 en 5 vandaag

Inhoudsopgave:

Hier staat de toekomst van 'Fantastic Beasts' 4 en 5 vandaag
Hier staat de toekomst van 'Fantastic Beasts' 4 en 5 vandaag
Anonim

Met het enorme succes van de Harry Potter-franchise, was het logisch voor Warner Bros. om een enorme gok te wagen op Fantastic Beasts. Deze andere tovenaarsfranchise is tenslotte een prequel op het Harry Potter-verhaal. Niet alleen dat, het werpt ook meer licht op het vroege leven van Albus Perkamentus, een van de meest gerespecteerde figuren in het Harry Potter-universum.

En zo stelde Warner Bros. een geweldig ensemble samen met Jude Law (als Perkamentus) en Oscarwinnaar Eddie Redmayne. De cast speelde ooit ook Johnny Depp, hoewel hij sindsdien is vervangen door Mads Mikkelsen.

En hoewel de Fantastic Beasts-films er in eerste instantie uitzagen als een nieuwe kaskraker, lijkt het erop dat Warner Bros. hun nieuwste tovenaarsfranchise steeds minder aantrekkelijk vindt. Dit roept vragen op over de toekomst van zowel Fantastic Beasts 4 als 5.

‘Fantastic Beasts’ leken klaar voor succes

Warner Bros. kon zeker niet wachten om zaken te doen met J. K. Rowling deed het nog een keer toen het aankondigde van plan te zijn een filmserie te maken op basis van haar Fantastic Beasts-boeken. Haar Harry Potter-romans hadden de studio miljarden dollars opgeleverd en het was vrijwel zeker dat ze met het nieuwe pand hetzelfde succes zouden behalen.

Bij de release van Fantastic Beasts and Where to Find Them, leek het erop dat Warner Bros. iets van plan was. De eerste film haalde meer dan $ 800 miljoen binnen aan de wereldwijde kassa, tegen een gerapporteerd productiebudget van $ 180 miljoen. Dat gezegd hebbende, had niemand kunnen voorspellen dat de dingen vanaf daar in een neerwaartse spiraal zouden belanden.

Problemen opgedoken voor 'Fantastic Beasts'

De eerste film was misschien een enorme hit aan de kassa, maar geen lessen in Verweer tegen de Zwarte Kunsten konden het ongeluk afstoten dat uiteindelijk de franchise zou overkomen. Sterker nog, rond de tijd dat Warner Bros. zich voorbereidde op de release van Fantastic Beasts and Where to Find

Them, de waarschuwingssignalen flitsten al.

In mei 2016 vroeg Amber Heard een scheiding aan tegen de toenmalige echtgenoot Depp. Nog verontrustender beschuldigde de actrice de ervaren acteur van huiselijk geweld.

Ondanks dit speelde Depp de hoofdrol in de eerste twee Fantastic Beasts-films. Uiteindelijk besloot de studio hem echter te vervangen door Mikkelsen in The Secrets of Dumbledore (Depp werd toch volledig betaald voor de derde film).

Terwijl Warner Bros. al te maken had met problemen rond Depp, werd Rowling zelf ook een behoorlijk schandalige figuur. In 2020 kreeg de auteur veel kritiek na een reeks controversiële tweets die de transgemeenschap beledigden.

De situatie werd zo erg dat zelfs sommige Harry Potter-sterren vonden dat ze zich over de kwestie moesten uitspreken (sommigen dachten zelfs dat Emma Watson haar schaduwde op de BAFTA's).

Onder hen was Harry zelf, Daniel Radcliffe, die duidelijk maakte dat hij niet probeerde ruzie te maken met Rowling.“Hoewel Jo ontegensprekelijk verantwoordelijk is voor de koers die mijn leven heeft genomen, voel ik me genoodzaakt om iets te zeggen tegen dit moment”, zei de acteur in een verklaring.

“Transgender vrouwen zijn vrouwen. Elke bewering van het tegendeel wist de identiteit en waardigheid van transgenders uit en druist in tegen alle adviezen van professionele gezondheidsverenigingen die veel meer expertise hebben op dit gebied dan Jo of ik.”

Ondertussen heeft de franchise de afgelopen maanden ook te maken gehad met een ander schandaal waarbij een van zijn sterren betrokken was. Het lijkt erop dat Ezra Miller, die in de films schittert als Credence Barebone, veel problemen heeft gehad in Hawaii.

Om te beginnen werd de acteur beschuldigd van wanordelijk gedrag en intimidatie na twee incidenten in een karaokebar. Ondertussen werd Miller ook opnieuw gearresteerd nadat de acteur woedend werd tijdens het bijwonen van een bijeenkomst in een Big Island Home.

Hij zou een stoel hebben gegooid nadat hem werd gevraagd te vertrekken; de stoel raakte een vrouw in het voorhoofd. Ondanks een snee van 1,3 centimeter in haar voorhoofd, weigerde ze naar verluidt behandeling.

Wat zal er gebeuren met 'Fantastic Beasts' 4 en 5?

Warner Bros. had aanvankelijk plannen om maximaal vijf Fantastic Beasts-films te maken, maar het lijkt erop dat de studio nu onduidelijk is over wat ze nu moeten doen. De afgelopen jaren is er gewoon veel te veel controverse geweest rond het pand. En de matte uitvoering van de derde film aan de kassa heeft niet geholpen.

Op dit moment wacht Warner Bros. af hoe de derde film in het algemeen zal presteren, volgens Variety. Afhankelijk hiervan lijkt het erop dat de studio groen licht zal geven voor de twee andere films of misschien de plannen helemaal schrapt. Aan de andere kant lijkt een Harry Potter-geïnspireerde serie grip te krijgen op HBO Max.

Misschien zou Warner Bros. snel genoeg zijn beslissing over de resterende Fantastic Beasts-films aankondigen. Ondertussen kunnen fans van de franchise Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore snel genoeg op streaming bekijken. De film zal naar verluidt rond 30 mei beschikbaar zijn op HBO Max.

Aanbevolen: