Hier staat de toekomst van Spider-Man in Marvel vandaag

Inhoudsopgave:

Hier staat de toekomst van Spider-Man in Marvel vandaag
Hier staat de toekomst van Spider-Man in Marvel vandaag
Anonim

The Marvel Cinematic Universe (MCU) bereidt de release van zijn derde Spider-Man-film later dit jaar voor. Het ziet Tom Holland de rol van de titulaire web-slingerende superheld opnieuw opnemen. De film, getiteld Spider-Man: No Way Home, markeert ook het einde van de huidige Spider-Man-trilogie in Marvel.

Verder is er nog niet veel bekend. En door al deze onzekerheid vragen fans zich af of er echt een toekomst is voor Spider-Man in de MCU.

De Marvel-Sony Spider-Man-deal gaat ver terug

Marvels relatie met Sony gaat helemaal terug tot de late jaren 90. Rond die tijd (en zelfs jaren daarvoor) probeerde Marvel zijn personages naar het grote scherm te krijgen. Hollywood zag echter de noodzaak van nieuwe superhelden niet in nadat het al te veel van Superman had gezien. Dat gezegd hebbende, stemde een kleine studio ermee in om de speelfilmrechten van Spider-Man te kopen, hoewel er niets van kwam.

Nadat Marvel de rechten op Spider-Man terugkreeg, keek het naar Sony. Ze sloten een deal in 1999 voor een gerapporteerde $ 7 miljoen. Zo zou Sony zijn eigen web-slinging-franchise kunnen lanceren. De eerste Spider-Man-film kwam uit in 2002, waarin Tobey Maguire de iconische superheld speelde. De film Spider-Man was een enorm succes en er werden nog twee Spider-Man-films met Maguire gemaakt (die ook met grotere productiebudgetten kwamen). Helaas deed Spider-Man 2 het niet zo goed als de eerste. Ondertussen presteerde Spider-Man 3 behoorlijk goed.

Enkele jaren later lanceerde Sony zijn Amazing Spider-Man-franchise met deze keer Andrew Garfield als de titulaire superheld. De trilogie is in wezen een remake van de eerste en velen wezen erop dat het niet goed overeenkomt met het origineel. Sony zou slechts twee Amazing Spider-Man-films uitbrengen voordat het zijn aandacht vestigde op een ander personage in het Spider-Man-universum, Venom.

Ondertussen bevestigde de e-mailhack van Sony iets dat MCU- en Spider-Man-fans al jaren vermoeden, namelijk dat Sony en Marvel de mogelijkheid bespreken om Spider-Man in de MCU te laten verschijnen. Marvel zou Holland vervolgens introduceren als de nieuwe Spider-Man in de 2016-hit Captain America: Civil War. Daarna speelde hij in zijn eigen solo Spider-Man-film voordat hij weer bij de Avengers kwam voor twee enorm succesvolle back-to-back Avengers-films. Kort daarna speelde Holland ook in een Spider-Man-vervolg dat meer dan $ 1 miljard binnenhaalde aan de kassa (een primeur voor elke Spider-Man-film).

Met deze recordbrekende zou je denken dat Sony en Marvel door zouden willen gaan. Al snel kwamen fans er echter achter dat Spider-Man in plaats daarvan de MCU zou kunnen verlaten.

De aankomende Spider-Man-film is bijna niet gebeurd

Het is misschien moeilijk te geloven, maar de aanstaande derde Spider-Man-film in de MCU is er bijna nooit geweest. Dat komt omdat de gesprekken tussen Sony en Disney, het moederbedrijf van Marvel, zijn mislukt nadat ze het niet eens konden worden over een nieuwe financieringsovereenkomst. In de toekomst wilde Disney een 50/50-regeling als het ging om de financiering van een film, terwijl Feige aan bleef als adviserend producent. Aan de andere kant gaf Sony er de voorkeur aan de huidige voorwaarden van de deal te behouden, waardoor Marvel naar schatting vijf procent van de bruto- en merchandising-inkomsten van de eerste dollar ontvangt. Daardoor kwamen de twee partijen in een impasse.

Op een gegeven moment vertelde een bron zelfs aan The Hollywood Reporter dat de onderhandelingen al "100 procent dood" waren, maar naar verluidt kwam Holland zelf binnen en redde de dag. Naar verluidt deed hij een beroep op Sony-filmhoofd Tom Rothman en toenmalig Disney-CEO Bob Iger om terug te keren naar de onderhandelingstafel. Ze kwamen uiteindelijk overeen om Spider-Man: No Way Home groen licht te geven, hoewel de toekomst verder onzeker is.

Dit is wat er is gezegd over de toekomst van Spider-Man in de MCU

Voor zover de cast weet, markeert Spider-Man: Homecoming het einde van hun run in de MCU. "We behandelden [No Way Home] allemaal als het einde van een franchise, laten we zeggen," vertelde Holland aan Entertainment Weekly. Dat gezegd hebbende, sprak de acteur ook de hoop uit dat de MCU zich wat verder zou blijven verdiepen in de wereld van Spider-Man. "Ik denk dat als we het geluk hadden om opnieuw in deze personages te duiken, je een heel andere versie zou zien. Het zou niet langer de Homecoming-trilogie zijn”, legde hij verder uit. "We zouden het wat tijd geven en proberen iets anders te bouwen en de films tonaal te veranderen. Of dat gebeurt of niet, ik weet het niet. Maar we behandelden [No Way Home] zeker alsof het ten einde liep, en dat voelde ook zo.”

Tegelijkertijd bevestigde de Nederlandse co-ster Zendaya ook dat ze nog niet is benaderd over toekomstige projecten in de MCU, dus het is onduidelijk of ze in de MCU zal blijven."We weten niet of we er nog een gaan doen", vertelde de actrice aan E! Nieuws. "Normaal gesproken doe je drie films en dat is het zowat, dus ik denk dat we alles in beslag namen en de tijd namen om gewoon van het moment te genieten, bij elkaar te zijn en zo dankbaar te zijn voor die ervaring."

En hoewel de toekomst van de Spider-Man-franchise in de MCU zelf momenteel op het spel staat, zullen fans misschien opgelucht zijn te weten dat Holland in de toekomst waarschijnlijk in ten minste nog één MCU-film zal verschijnen. Het blijkt dat de onlangs gesloten deal tussen Sony en W alt Disney Studios bepa alt dat Holland zal verschijnen in een aankomende MCU-film. Op dit moment heeft Marvel niet gezegd welke film dat zou zijn.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat Sony onlangs ook heeft gesuggereerd over zijn toekomstplannen voor Holland's Spider-Man en dat het misschien niets met Marvel te maken heeft. "Er is eigenlijk een plan", vertelde Sony Pictures Motion Picture Group President Sanford Panitch een paar maanden geleden aan Variety."Ik denk dat het nu misschien een beetje duidelijker wordt voor mensen waar we naartoe gaan en ik denk dat wanneer No Way Home uitkomt, er nog meer zal worden onthuld." Dat gezegd hebbende, maakte Panitch ook duidelijk dat Sony een "zeer uitstekende relatie" heeft met Marvel-baas Kevin Feige.

Aanbevolen: