25 jaar later, hoeveel heeft 'Titanic' wereldwijd opgebracht?

Inhoudsopgave:

25 jaar later, hoeveel heeft 'Titanic' wereldwijd opgebracht?
25 jaar later, hoeveel heeft 'Titanic' wereldwijd opgebracht?
Anonim

Directeur James Cameron weet zeker het een en ander over het maken van epische blockbuster-films. De Canadese filmbaas, 67, heeft de Terminator-franchise, Avatar en Aliens op zijn naam staan, en heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest visionaire - en meest intimiderende - regisseurs in Hollywood. Zijn films zijn vaak baanbrekend in termen van hun schaal en visuele effecten, en zijn het publieke bewustzijn binnengekomen - ze zijn keer op keer genoten, geparodieerd en herontdekt. Geen enkele film heeft de status van Cameron zo bepaald als zijn meesterwerk Titanic uit 1997. De epische romance, die zich afspeelt op de gedoemde oceaanstomer die in april 1912 zonk, verovert al 25 jaar de harten van bioscoopbezoekers.

Na de release werd Titanic de meest winstgevende film aller tijden, records verbreken gemakkelijk door fans die toestroomden om hun tijdloze romance van Jack en Rose te pakken te krijgen - dus hoeveel heeft het binnengeharkt sinds de eerste release?

7 'Titanic' werd uitgebracht op een heel slecht moment

Een aantal factoren zorgde ervoor dat Titanic een succes werd aan de kassa. De belangrijkste daarvan was de ongelukkige releasetijd van de film; zoals een auteur uitlegt:

'De film zou oorspronkelijk op 2 juli 1997 in première gaan om te profiteren van de lucratieve kaartverkoop voor de zomer, terwijl blockbusterfilms het meestal beter doen. In april kondigde Cameron aan dat de speciale effecten van de film te ingewikkeld waren en dat hij de film niet op tijd kon leveren voor een zomerrelease.'

6 James Cameron was bang dat de film zou floppen

Zelfs Cameron twijfelde over de vooruitzichten van de foto nadat deze was uitgebracht, in de overtuiging dat het een gênante flop zou zijn, ook al bleef hij Titanic regisseren en monteren in de laatste fase. Het zag er slecht uit en de studio raakte ook in paniek - ze vroegen om enorme verlagingen van de film in de hoop dat een kortere speelduur de inkomsten zou helpen wanneer deze uiteindelijk in de bioscoop zou verschijnen.

De film werd uiteindelijk in de winter uitgebracht, gespreid tussen november en december - een tijd waarin de meeste klanten liever thuis warm blijven dan naar de bioscoop te gaan!

5 De eerste reactie op 'Titanic' was lauw

Als je had verwacht dat Titanic tijdens de première onder luid applaus het starthek uitstormde, zou je het mis hebben. Verrassend genoeg raakte de film niet de juiste snaar bij critici toen hij voor het eerst in première ging op 1 november 1997 op het Tokyo International Film Festival. Degenen die de allereerste vertoning zagen, waren blijkbaar enigszins onder de indruk van wat ze zagen, en hadden duidelijk geen voorgevoel over de enorme golven die Titanic wereldwijd zou maken.

4 Maar toen verraste 'Titanic' iedereen

Om het nog erger te maken, verspreidde de pers verhalen dat de productie van Titanic een martelende ramp was geweest, geleid door een tirannieke, perfectionistische regisseur die de speelfilm ver boven het budget duwde - en voorbestemd was om een kaskraker te worden. Wat er daarna gebeurde, bewees echter dat alle nee-zeggers ongelijk hadden. De kaskraker verdiende een verbazingwekkende $ 8, 658, 814 op de openingsdag in de VS en Canada, en verdiende een verbazingwekkende $ 28, 638, 131 tijdens het openingsweekend.

3 'Titanic' brak het miljard dollarteken toen het voor het eerst werd uitgebracht

Titanic verdiende snel zijn recordbrekende budget van $ 200 miljoen terug en het duurde niet lang voordat Titanic opnieuw een record brak - op dat moment de meest winstgevende film aller tijden werd. Tegen de tijd dat de film voor het eerst in bioscopen over de hele wereld draaide, had Camerons gedoemde romance niet alleen een mislukking vermeden, zoals velen hadden verwacht, maar was het de triomf van de eeuw geworden. Het had een brutowinst van $ 1. 843, 201, 268 wereldwijd.

2 'Titanic' is vele malen opnieuw uitgebracht

Mensen kunnen nooit genoeg krijgen van deze film. De meesten van ons hebben het - zo niet minstens één keer - dan vele malen gezien, keer op keer meegezogen in dit onmogelijke liefdesverhaal en deze tragedie. Het is daarom logisch dat we graag meer dan eens zouden betalen om het in de bioscoop te zien, en dit is precies wat er is gebeurd in de jaren sinds de eerste release in 1997. Titanic is drie keer opnieuw uitgebracht. Ten eerste in 2012 op de honderdste verjaardag van het zinken van het schip. Nogmaals, in 2017 voor het 20-jarig jubileum van de release van de film, en nog een keer in 2020 in een zeer klein aantal theaters. Alleen al de populaire vertoningen van 2012 genereerden wereldwijd een enorme $ 350, 449, 521, die de film zelf zou hebben betaald.

1 Dus hoeveel heeft de film in totaal opgebracht?

Door het totaal van de eerste release te combineren met die van de volgende releases, levert Titanic een ongelooflijk cijfer op. In totaal heeft het wereldwijd het bedrag van $ 2 miljard gebroken. Volgens Box Office Mojo heeft de film een knap totaal van $2, 201, 647, 264 - meer dan tien keer het oorspronkelijke budget. Dit totaal kan slechts door twee films worden verslagen; Avatar (nog een van de geweldige successen van Cameron) en Avengers: Endgame.

Aanbevolen: