Wat is er gebeurd tussen Will Smith en Tom Cruise?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Will Smith en Tom Cruise?
Wat is er gebeurd tussen Will Smith en Tom Cruise?
Anonim

Will Smith en Tom Cruise zijn twee van de grootste filmsterren ter wereld. Hetzelfde argument zou kunnen worden gemaakt als ze zouden discussiëren over hun plaats tussen de beste acteurs op het grote scherm aller tijden. Beiden staan in de top 10 van acteurs die sinds de jaren zestig de meeste kassatickets in de Verenigde Staten hebben verkocht.

Will Smith staat iets lager op die lijst en wordt zevende. Tom Cruise's box office performance heeft hem de vierde plaats opgeleverd, alleen achter Harrison Ford, Samuel L. Jackson en Robert Downey Jr.

Van Smith's best presterende films in de bioscoop, is zijn nummer één aller tijden Aladdin uit 2019. De muzikale fantasiefilm had een brutowinst van ruim $ 1 miljard, een drempel die geen van Cruise's films ooit heeft overschreden.

Dit soort succes zal ongetwijfeld leiden tot een niveau van concurrentie tussen twee grote sterren met enorme ego's. Smith heeft in zijn memoires Will, die vorig jaar werd gepubliceerd, onthuld in welke mate hij deze rivaliteit aanging.

Wat leidde tot de concurrentie tussen Will Smith en Tom Cruise?

In Will schrijft Will Smith over de motivatie die hij had om zijn carrière zo ver als hij kon te blijven pushen. Daarbij vroeg hij eerst advies aan de legendarische acteur Arnold Schwarzenegger, die hem aanmoedigde om globaler te denken.

"Je bent geen filmster als je films alleen in Amerika succesvol zijn", zei de Terminator-ster tegen Smith. "Je bent geen filmster totdat iedereen in elk land op aarde weet wie je bent. Je moet de wereld rondreizen, elke hand schudden, elke baby kussen. Zie jezelf als een politicus die strijdt voor de grootste filmster ter wereld."

Door dit advies op te volgen, ging Smith op zoek naar benchmarks in de branche, en Tom Cruise was degene die er bovenuit stak. Terwijl de meeste andere acteurs blijkbaar een hekel hadden aan het promotionele aspect van het werk, leek de Top Gun-acteur 'het geheim' te hebben gekraakt.

'[I] scande het veld van mijn competitie om te zien wie er nog meer wist… Wie nog meer het geheim had. [Tom Cruise] was de kop van het peloton,' schrijft Smith in zijn memoires.

Will Smith begon de promotionele activiteiten van Tom Cruise 'rustig te volgen'

Toen hij Tom Cruise eenmaal had geïdentificeerd als de standaard die hij moest bereiken - en hopelijk overtreffen, zei Will Smith dat hij zijn zakelijke benadering van zeer dichtbij begon te bestuderen. 'Ik begon stilletjes alle wereldwijde promotionele activiteiten van Tom in de gaten te houden', zegt Smith in zijn memoires.

'Als ik in een land aankwam om mijn film te promoten, vroeg ik de plaatselijke filmmanagers om Toms promotieschema te geven. En ik zwoer twee uur meer te doen dan wat hij ook deed in elk land.'

De acteur op Onafhankelijkheidsdag zou echter al snel ontdekken dat wat voor Cruise als licht werk leek, niet zo gemakkelijk voor hem zou zijn om te dupliceren. Hij realiseerde zich dat hoewel hij kon proberen te concurreren, hij de in New York geboren ster niet kon overtreffen.

'Helaas is Tom Cruise ofwel een cyborg, ofwel zijn er zes van hem. Ik kreeg meldingen van trajecten van vier en een half uur op rode lopers in Parijs, Londen, Tokio,' vervolgt Smith in het boek.

'In Berlijn tekende Tom letterlijk elke handtekening totdat er niemand anders was die er een wilde. De wereldwijde promoties van Tom Cruise waren de individuele beste in Hollywood.'

Will Smith en Tom Cruise's netto waarde vergeleken

Nadat hij had erkend dat hij Tom Cruise niet kon verslaan in zijn eigen spel, wendde Will Smith zich tot het enige waarvan hij wist dat zijn concurrentie - en de meeste andere acteurs in Hollywood - niet hadden: muziek.

Tijdens de première-evenementen voor zijn films zou de artiest muziekuitvoeringen opzetten waar fans gratis toegang toe zouden hebben. Smith is natuurlijk een volleerd muzikant op zich, aangezien hij twee keer een Grammy Award heeft gewonnen.

De truc was heel uniek voor filmpremières, en volgens de 53-jarige werkte het een traktatie."Tom kon dat niet - noch Arnold [Schwarzenegger], Bruce [Willis] of Sly [Stallone]", zei hij. "Ik had mijn weg gevonden uit het entertainmentnieuwssegment en in het nieuws. En zodra je film van entertainment naar nieuws gaat, is het niet langer een film - het is een cultureel fenomeen.'

Dankzij zijn scherpzinnigheid is Smith erin geslaagd om een competitief niveau te bereiken, hoewel het vermogen van Cruise nog steeds kleiner is dan dat van hem. Terwijl de ster van Mission Impossible een vermogen heeft opgebouwd ter waarde van ongeveer $ 600 miljoen, komt het cumulatieve vermogen van Will Smith met dat van zijn vrouw, Jada, samen op slechts $ 280 miljoen.

Aanbevolen: