Mike Myers maakt zijn comeback in een bizarre nieuwe comedyserie

Inhoudsopgave:

Mike Myers maakt zijn comeback in een bizarre nieuwe comedyserie
Mike Myers maakt zijn comeback in een bizarre nieuwe comedyserie
Anonim

In de late jaren 90 tot midden 2000 stond Mike Myers aan de top van de filmwereld. Met een reeks kaskrakers werd Myers al snel een Hollywood-fenomeen. De ster van The Cat in the Hat ervoer echter een "carrièrekoeling" nadat een reeks films een minder dan wenselijke box office-retour hadden. De komische acteur die fans deed bonzen naar "Bohemian Rhapsody" en riep: "Do I make you horny, baby?" tot misselijkheid bijna daarna van het grote scherm verdwenen.

Myers is nu klaar om een comeback te maken in een gloednieuwe Netflix-serie die een beetje aan de bizarre kant is. Gezien de geschiedenis van Myers en soms gekke komedie, zal deze nieuwe streaming-serie waarschijnlijk alle ingrediënten bevatten voor een geweldige comeback.

8 Wie is Mike Myers?

Michael John Myers (niet te verwarren met de seriemoordenaar die Haddonfield op menig Halloween-avond terroriseerde, met wie hij dezelfde naam deelt) werd in 1963 in Toronto geboren Geboren uit Engelse ouders die naar Canada emigreerden, Myers betrad de wereld van de showbusiness op de leeftijd van 10, en verscheen in een commercial voor een Canadees waterkrachtbedrijf (waar hij begon naast de originele SNL-cast lid Gilda Radner.) Myers zou doorgaan met een reeks optredens in verschillende Canadese tv-series zoals King of Kensington en The Littlest Hobo op de rijpe leeftijd van 16 jaar. Na zijn afstuderen aan de middelbare school, zou Myers de wereld van de komedie betreden, worden toegelaten tot The Second City Canadian touring company en uiteindelijk zijn weg vinden naar het Verenigd Koninkrijk om te worden te zien in The Comedy Store in Londen.

7 Hij stapte over van SNL naar succes op groot scherm

Myers zou zijn grootste succes tot nu toe beleven in de vroege jaren 90, een castlid worden van de populaire sketchshow Saturday Night Liv eMike zou schitteren in vele gedenkwaardige sketches, maar het zou zijn run als Wayne Campbell zijn in de voor het publiek toegankelijke tv-show sketch Wayne's World (met Dana Carvey, met wie Myers ooit een behoorlijke ruzie had), waar hij het meeste succes zou vinden op de toon.

6 Filmsucces voor Mike Myers

Myers maakte zich los van SNL om zich te concentreren op een filmcarrière en zou schitteren in de theatrale versie van Wayne's World en het vervolg, met veel succes. Met uitzondering van een paar blindgangers (zoals So I Married An Axe Murderer), werd Myers snel een komische ster die klaar stond om te wedijveren met mede-Canadese grappenmaker Jim Carey.

5 De 'Austin Powers'-franchise maakte van hem een internationale superster

Mike Myers werd een superster toen hij werd gecast als Austin Powers (een personage dat hij zelf heeft gecreëerd) in de spionagekomedie Austin Powers: International Man Of Mystery uit 1997. Met zijn griezelige cast van gedenkwaardige personages en hilarische lijnen (lijnen die voor 30 tot 40 procent geïmproviseerd waren), haalde Austin Powers $ 67 miljoen binnen aan de kassa, bracht twee sequels voort en inspireerde vele Halloween-kostuums voor de komende jaren.

4 Een lieve groene boeman maakte van hem een ster met kinderen en gezinnen

Niet tevreden met één gedenkwaardige franchise onder zijn riem, Myers zou dan de beminnelijke boeman met het Schotse accent worden in de geanimeerde DreamWorks-productie Shrek. De Shrek-serie, die een reeks sequels voortbracht en een formidabele franchise werd, verstevigde de supersterstatus van Myers en koppelde zijn zakken aan een ongelooflijke hoeveelheid van het goede oude groene spul, wat altijd goed is. Kanttekening: Chris Farley werd oorspronkelijk gecast als de stem van Shrek; echter, na het vroegtijdig overlijden van Farley, werd Myers gecast om hem te vervangen.

3 Mike Myers ondervond een vertraging in zijn carrière

Helaas komt aan alle goede dingen een einde. Na een reeks succesvolle films begon Mike Myers een reeks tegenslagen in zijn carrière te ervaren Van een Hollywood-executive en de duistere reden waarom de Hollywood-exec wilde dat de acteur zou falen, tot box office-bommen zoals als The Cat And The Hat en The Love Guru (veel fans denken dat die bepaalde film zijn carrière heeft verpest), had Myers' carrière een minder dan benijdenswaardige donkere vlek bereikt.

2 Zijn nieuwe serie heet 'The Pentaverate'

Myers' nieuwe serie getiteld The Pentaverate is de nieuwste onderneming van de acteur en (waar hij waarschijnlijk op hoopt) zal zijn terugkeer naar vorm zijn. De komende beperkte serie zal Myers bevatten als journalist Ken Scarborough, evenals verschillende andere rollen (8 in feite), en het is een spin-off van Myers' romantische zwarte komediefilm uit 1993, So I Married an Axe Murderer (uh- oh, vingers gekruist, heb ik gelijk?).

1 Myers omarmt zijn Canadese roots in de nieuwe Netflix-serie

De hoofdpersoon in de Myers' nieuwe serie is Ken Scarborough, een journalist die toevallig ook Canadees is. De achternaam van de hoofdpersoon is waarschijnlijk als een kleine knipoog naar zijn geboorteplaats Scarborough (een stad binnen de GTA, voor degenen die misschien niet bekend zijn met Canada), omarmt Myers (die trots Canadees is) zijn rood-witte roots en zal waarschijnlijk zijn best doen om zijn mede-Canadezen (waarvan ik er een ben) trots. Oh, Canada!

Aanbevolen: