Walker Hayes stopte bijna met countrymuziek om deze herkenbare reden

Inhoudsopgave:

Walker Hayes stopte bijna met countrymuziek om deze herkenbare reden
Walker Hayes stopte bijna met countrymuziek om deze herkenbare reden
Anonim

De meeste fans van countrymuziek hebben inmiddels waarschijnlijk van Walker Hayes gehoord; hij is een populaire, joviale artiest wiens liedjes constant op de radio lijken te spelen. De man is zonder twijfel een ster. Zijn weg naar succes is echter allesbehalve soepel verlopen.

Onder zijn aanstekelijke liedjes schuilt zowel de vele moeilijkheden die hij heeft ondervonden als de vele geneugten die hij ook heeft gevonden. Ondanks al zijn succes heeft de countryzanger ooit toegegeven dat als hij bijna de muziekindustrie verliet om een zeer herkenbare reden.

Walker Hayes' muziekreis was een rotsachtige reis

De zanger, die uit een groot gezin komt en zelf zes kinderen heeft, is altijd een familieman geweest die van muziek houdt. Nadat hij zijn vrouw, Laney, die hij tijdens de middelbare school ontmoette, had ontmoet, ging hij verder met zowel zijn romance met de collega-muzikant als zijn ontluikende carrière.

Hoewel zijn weg naar succes een rotsachtige weg was, vond Walker vrij snel succes, hij kreeg binnen een jaar een publicatiedeal en binnen twee en een half jaar een platencontract bij Mercury Records.

Uiteindelijk verloor hij het, maar hij bleef schrijven en kreeg nog een platencontract bij Capital Records. Na ongeveer vier of vijf jaar liep zijn contract bij Capital Records af.

Hoewel het niet goed met hem ging, gaf hij toe dat hij zijn muziek nooit opgaf. Hij deelde: Veel mensen zeggen, nou ja, waarom ben je gebleven, en ik weet eerlijk gezegd niet waarom. Ik had het gevoel dat als je eenmaal deel uitmaakt van de gemeenschap en hebt geproefd van wat je graag doet, het moeilijk is om los te laten, het was mijn passie. Hij uitte zijn passie in een YouTube-video getiteld Never Give Up.

Walker Hayes kreeg zijn grote doorbraak in Smoothie King

Op weg naar het besef dat er iets moest gebeuren, beschreef hij hoe zijn ontmoeting met hitmaker Shane McAnally in een Smoothie King zijn leven beïnvloedde.

Hij zei: Hij is een engel voor mij. Hij is de reden dat ik hier nog steeds ben, hij nam de tijd om naar mijn spullen te luisteren. Hij luisterde op een moment dat niemand anders wilde luisteren, en dat dramatiseer ik helemaal niet.”

Walker legde verder uit: "Ik zou een nieuw nummer dat ik heb geschreven of een demo die ik heb gemaakt naar 30 mensen sturen en eerlijk gezegd was Shane de enige persoon die zou luisteren. Hij vertelde me: 'Elke keer als ik je titels zie, probeer ik me voor te stellen of te voorspellen waar het nummer over zal gaan, maar het is nooit wat ik denk dat het is.'"

Sindsdien werd Shane McAnally een groot voorstander van Walker. Het was toen dat de beroemde songwriter-producer uit Nashville de wereld voorstelde om naar Walkers liedjes te luisteren, dus besloot hij hem als artiest te contracteren. Hij werd aangekondigd als een vlaggenschipartiest voor het nieuwe label van McAnally en Jason Owen, Monument Records.

Het kostte Walker meer dan tien jaar om door te breken in de mainstream van het land, maar toen hij in 2017 eindelijk een Top Tien-hit scoorde, landde zijn eerste hit, You Broke Up With Me, met een geweldige explosie - passend bij zijn ouder album genaamd Boom.

Walker Hayes onthult de reden waarom hij bijna stopte met muziek

De countryzanger heeft in Nashville al een reputatie als geweldige songwriter. Zijn vrolijke nummer, Fancy Like, werd een zomerlied, een virale TikTok-video en bracht hem zelfs nog een succes: hij kreeg een fikse Applebee's deal. Het nummer werd ook genomineerd voor een Grammy Award in 2022.

Toen Fancy Like eenmaal opblies, kreeg hij het drukker dan ooit. Maar op een gegeven moment in het afgelopen jaar dreef zijn angst om tijd weg te brengen van zijn kinderen hem ertoe om er spijt van te hebben dat hij zo vaak weg was. En dit werd uiteindelijk de reden waarom hij bijna stopte.

Hoewel hij blij was dat de investering van het label in hem vruchten afwierp, zei hij dat als hij geen manier kon vinden om zijn gezinsleven in evenwicht te brengen, hij geen opties meer had.

“Als ik moet kiezen tussen familie en roem, is dat een heel gemakkelijke beslissing voor mij. Ik hoef er niet eens voor te gaan zitten en erover na te denken.”

Ondertussen gaf hij in een ander interview toe hoe hij en zijn vrouw er prioriteit aan geven om te voorkomen dat hun familie verandert wie ze zijn in de nasleep van zijn recente succes.“Het is moeilijk omdat je bekendheid aan je trekt. Ik probeer mijn kinderen nederig te houden; Ik probeer mezelf nederig te houden.'

Maar vanwege zijn hectische schema zag hij zijn kinderen maar een paar dagen in een tijdsbestek van een paar maanden. Dit leidde tot een gesprek met zijn team. Hij zei dat als hij moest kiezen tussen roem en familie, het voor hem een gemakkelijke keuze was, en voegde eraan toe: “Fame is niet zo geweldig en familie wel.”

Als resultaat van hun gesprek kreeg zijn team een extra tourbus voor zijn gezin om met hem van show naar show te reizen. "Mijn vrouw en kinderen zijn niet alleen thuis als 'Walker's familie'", zei hij. Walker Hayes maakt heel duidelijk dat zijn gezin altijd op de eerste plaats komt.

Aanbevolen: