Wie was Michael C. Hall voor Dexter?

Inhoudsopgave:

Wie was Michael C. Hall voor Dexter?
Wie was Michael C. Hall voor Dexter?
Anonim

Zo'n "herkenbare" seriemoordenaar uitbeelden is nooit eenvoudig, maar in Dexter werd het door Michael C. Hall feilloos geëxecuteerd. Gezegend met een diepe charismatische stem en uitstraling, maakte de rol van de acteur uit North Carolina van de antiheld en voormalig forensisch analist hem de katalysator van wat een tv-schurk zou moeten zijn. Hij won zelfs de Golden Globe Award voor Beste Prestaties door een Acteur in A TV Drama in 2007, 2008 en 2010, een record in zijn carrière.

Er is echter nog zoveel meer aan de gewaardeerde acteur dan alleen het uitbeelden van de lastige seriemoordenaar. Hall, een gepassioneerde man over zijn vak, begon zijn carrière op het toneel van theaters, debuteerde samen met Ben Affleck en is momenteel op weg om een belangrijke historische figuur in een film te portretteren. Hier is een blik op het leven van Michael C. Hall voor en buiten Dexter en wat de toekomst in petto heeft voor de acteur.

8 Hoe de carrière van Michael C. Hall begon

Geboren in 1971, ontwikkelde de jonge Michael C. Hall zijn interesse in acteren op zo'n jonge leeftijd. In de jaren negentig begon hij zijn acteercarrière met verschillende opwindende toneelstukken zoals Macbeth en Cymbeline op het New York Shakespeare Festival, waarmee hij zijn naam als een al lang bestaande Broadway-artiest verstevigde. Zijn grote doorbraak kwam toen hij zijn rol speelde in Cabaret als de flamboyante Emcee van 1999 tot 2000 in Studio 54 in Midtown Manhattan, en de rest is geschiedenis.

7 Michael C. Hall speelde in HBO's Six Feet Under

Na zijn succes met Cabaret ontmoette Hall castingdirecteur Alan Ball, die op zoek was naar gloednieuwe talenten voor zijn Six Feet Under-project op HBO. Hall kreeg de rol van David Fisher, een ander flamboyant personage dat vaak op zijn tenen loopt over zijn seksualiteit terwijl hij zijn plichtsgetrouwe persoonlijkheid aan zijn familie handhaaft. De serie zelf duurde vijf seizoenen van 2001 tot 2005, waarvoor hij in 2003 en 2004 twee Screen Actors Guild Award won voor uitstekende prestaties door een ensemble in een dramaserie.

"Toen we begonnen, waren het landschap en de manier waarop media werden geconsumeerd een beetje anders", vertelde hij HBO over de erfenis van de show en voegde eraan toe: "Dus ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk beschikbaar zou zijn voor kijkers zoals het nu is en een aanwezigheid zou behouden die ik me niet helemaal kon voorstellen."

6 Met wie was Michael C. Hall getrouwd?

Michael C. Hall trouwde in 2002 met collega-theateractrice Amy Spanger. De zomer na hun huwelijk speelden ze samen met elkaar in de musical Broadway-versie van Chicago. Ze verschenen zelfs samen in een aflevering van Six Feet Under in 2005. Helaas zonk het schip in 2006, toen ze officieel de scheiding aanvroegen.

5 Met welke Dexter co-ster heeft Michael C. Hall een date gehad?

Niet al te lang na het rommelige echtscheidingsproces ging Hall verder met zijn Dexter-medester, Jennifer Carpenter, die Debra Morgan speelde in de veelgeprezen serie. Ze 'weggelopen' in 2008 en toen hem werd gevraagd wat de term betekende, beschreef Hall eenvoudig: "In de meest strikte term, denk ik dat het betekent dat je alleen gaat en gaat trouwen, met alle partijen die nodig zijn om het legitiem te maken en legaal - misschien naar een exotische locatie, maar dat is niet nodig." Helaas hebben ze hun scheidingspapieren in de winter van 2011 afgerond, maar ze hebben nog steeds contact.

4 Michael C. Hall's speelfilmdebuut naast Ben Affleck

Over zijn acteercarrière gesproken, Hall maakte in 2003 een indrukwekkend speelfilmdebuut. Hij speelde samen met grote namen als Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart en meer in John Woo's utopische film Paycheck. Gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Philip K. Dick, gaat Paycheck over "wat een luchtig idee leek voor een ingenieur om hem miljoenen dollars te verdienen, hem op de vlucht laat voor zijn leven en erachter komt waarom hij wordt achtervolgd." Ondanks de negatieve kritieken was het een commercieel succes, met meer dan $ 117 miljoen van zijn budget van $ 60 miljoen.

3 Michael C. Hall keerde in 2014 terug naar Broadway

Hall was een gepassioneerd toneelacteur in hart en nieren en maakte uiteindelijk zijn Broadway-terugkeer na het hoogtepunt van zijn Dexter-serie. In 2014 speelde hij in Hedwig and the Angry Inch musical als de titulaire protagonist op Broadway. In hetzelfde jaar opende hij ook voor The Realistische Joneses op Broadway naast Spider-Man-ster Marissa Tomei als zijn vrouw op het podium, Pony.

De bekroonde ster vertelde CBS: "Repeteren in de oefenzaal met hakken en visnetten en het gevoel van de pruiken of het uiterlijk van het gezicht verbeelden is één ding, maar laat het aan de creatieve krachten over om wees eigenlijk een tijdje het personage en geef me mijn gezicht en mijn haar, er gaat niets boven."

2 Michael C. Hall's werk met liefdadigheid

Ondanks zijn grote naam in Hollywood, schuwt Hall het nooit om zijn goederen te doneren. Het gezicht van de "Feed the People"-campagne van de Somalia Aid Society werkt ook samen met de Waterkeeper Alliance, een ngo die zich richt op het wereldwijd leveren van veilig en schoon water. Als een overlevende van lymfoomkanker werd hij ook de woordvoerder van beroemdheden voor de Leukemia & Lymphoma Society om fondsen en bewustzijn te helpen werven.

1 Wat volgt er voor Michael C. Hall?

Dus, wat is de toekomst voor Hall? Vorig jaar hernam hij zijn rol als de huiveringwekkende seriemoordenaar voor zijn miniserie-revival, Dexter: New Blood. Het pakte uit hoe het cliffhangende einde van het vorige seizoen eruitzag en gaf zijn personage een welverdiend afscheid.

Aanbevolen: