Wat heeft Thandiwe Newton gedaan sinds 'Mission: Impossible II'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Thandiwe Newton gedaan sinds 'Mission: Impossible II'?
Wat heeft Thandiwe Newton gedaan sinds 'Mission: Impossible II'?
Anonim

Thandiwe Newton heeft aantoonbaar meer grip gekregen in Hollywood nadat hij naast Tom Cruise speelde in Mission: Impossible 2. De in Londen geboren actrice werd ingeschakeld om Ethan Hunt's liefdesbelang Nyah Hall te spelen in het door John Woo geregisseerde vervolg. Er waren ook geruchten dat Newton zou terugkeren voor een andere M:I-film. Dat is er echter nooit van gekomen.

In plaats daarvan sloeg Newton een pad in dat onafhankelijk was van de franchise. En dit bleek uiteindelijk de juiste zet voor de actrice. Sinds ze twee films met Cruise heeft gemaakt (ze werkte ook met hem samen in Interview with the Vampire, jaren voor Mission: Impossible 2), is Newton zelfs een filmster op zich geworden. Niet alleen dat, maar ze is ook een prominente figuur op televisie geworden. Newton heeft zelfs een Emmy om het te bewijzen.

Thandiwe Newton heeft in de loop der jaren andere memorabele filmrollen geboekt

Bijna kort nadat Newton uitkwam in Mission: Impossible II, werd de actrice gevraagd om samen met Mark Wahlberg de hoofdrol te spelen in de mysteriethriller The Truth About Charlie. De film is in wezen een remake van de Audrey Hepburn-acteur Charade uit 1963 en regisseur Jonathan Demme dacht dat er niemand geschikter was om de rol van Hepburn over te nemen dan Newton.

"Ze heeft deze combinatie van hersens, charme en fatsoen - en natuurlijk is ze mooi om naar te kijken. Maar ze is ook een heel eigentijdse vrouw", zei hij over de actrice. “En daar heeft nog geen enkele regisseur echt gebruik van gemaakt. Ik wilde de eerste zijn.” De twee werkten eerder ook samen aan het voor een Oscar genomineerde horrordrama Beloved, waarin ook Oprah Winfrey te zien is.

Kort daarna voegde Newton zich bij Vin Diesel en Judi Dench in de sci-fi-actie The Chronicles of Riddick. De film bood de actrice de kans om de schurk Dame Vaako te spelen, iets wat ze nog niet eerder had gedaan.

“Ik vond het een leuk idee om deze Lady Macbeth te spelen. Het leek me heel leuk, 'legde Newton uit. "Omdat het een sterk, kwaadaardig personage was dat ik nog niet eerder had gedaan en ik vond het interessant om iemand te spelen met wie het publiek niet automatisch sympathie zou hebben."

Slechts een paar jaar later voegde Newton zich ook bij Sandra Bullock en Don Cheadle in de controversiële misdaadthriller Crash van Paul Haggis. In de film speelde de actrice een vrouw die seksueel werd misbruikt door een agent (Matt Dillon).

Newton volgde dit later ook op met een rol in de Will Smith-starrer The Pursuit of Happyness en de Eddie Murphy-komedie Norbit. Kort daarna speelde de actrice ook Condoleeza Rice in Oliver Stone's W.

In de jaren die volgden, zou Newton ook gaan schitteren in films als Solo: A Star Wars Story en meer recentelijk Reminiscence met Hugh Jackman. Tegen die tijd was de actrice echter ook een behoorlijke tv-ster geworden.

Geleidelijk kwam Thandiwe Newton ook op tv

Newton is misschien begonnen als filmster, maar op de een of andere manier werd ze naar de televisie gelokt met een gastrol in het populaire medische drama ER. Het bleek dat de actrice niet veel overtuigingskracht nodig had om zich aan te melden en een aids-werker te spelen die ook de liefdesbelang van Dr. John Carter (Noah Wyle) wordt.

“Ik vond de verhaallijn erg leuk en vond het erg leuk om naar de show te kijken, maar als fan: donderdagavond, bestelling afhalen, vrienden en spoedeisende hulp,” legde Newton uit.

De actrice verscheen in 14 afleveringen voordat haar verhaallijn uiteindelijk werd afgerond. En na het boeken van een andere rol in de kortstondige serie The Slap, boekte Newton ook de hoofdrol in het actiedrama Rogue.

Opmerkelijk was dat er al vanaf het begin wat spanning achter de schermen was. Het was echter echt toen Newton besloot de show te verlaten dat de spanningen hoog opliepen op de set. Het bleek dat niemand behalve de producer op de hoogte was van het besluit van de actrice om de show te verlaten een jaar voordat het werd opgepikt voor een derde seizoen. Als gevolg daarvan was iedereen boos op haar, vooral nadat ze hoorde dat Newton op weg was naar Westworld.

"Op de laatste dagen van het doen van Rogue … werd ik jammerlijk vermoord", herinnerde de actrice zich een vechtscène waarin haar personage dood belandt.

Ik word meegenomen naar de ingewanden van het hotel, waar we een enorm gevecht hadden waarbij hij me doodde, en dan word ik gedumpt in deze vuilopha altank, en het laatste schot van mij zinkt in het afval, zoals in het riool, schat. Maar luister hier eens naar: op de zijkant van de vuilopha altanks staat WESTWORLD GARBAGE DISPOSAL.”

“Ik had twee jaar hard werk in die show gestoken”, voegde Newton eraan toe. “En daar was ik dan: Westworld Garbage Disposal.” Uiteindelijk bleek de verhuizing van de actrice naar Lisa Joy en Jonathan Nolan's Westworld echter haar beste carrièrestap tot nu toe. Om nog maar te zwijgen, het bracht haar terug naar een vertrouwde omgeving.

"Zowel Lisa als Jonah komen uit de film, maar ook uit de televisie", vertelde Newton in een interview aan Collider.“Omdat ze uit de film komen, is elke aflevering als een film. De meeste acteurs die bij het project betrokken waren, begonnen hun carrière in de film, en dat heeft iets heel belangrijks." Het optreden van de actrice in de serie leidde ook tot haar eerste Emmy-overwinning.

Ondertussen kunnen fans uitkijken naar het zien van Newton in het langverwachte seizoen vier van Westworld. Er wordt ook aangenomen dat de showrunners van plan zijn de serie minstens vijf seizoenen in stand te houden. Aan de andere kant schittert Newton ook in het aanstaande vervolg op Chicken Run, onder leiding van Zachary Levi, Chicken Run: Dawn of the Nugget. Netflix zal naar verwachting de film in 2023 uitbrengen.

Aanbevolen: