Deze fenomenale filmmakers gingen nooit naar een filmschool

Inhoudsopgave:

Deze fenomenale filmmakers gingen nooit naar een filmschool
Deze fenomenale filmmakers gingen nooit naar een filmschool
Anonim

Regies zijn het brein achter elke film en de schoonheid van elke film ligt achter de regisseur. Het hart en de ziel van elke film zijn de emoties die door de regisseur worden gecreëerd. Hoewel er onder het stel rotte regisseurs zijn, net als deze regisseurs die vreselijke woorden tegen Kristen Bell zeiden voordat ze beroemd werd. De meeste regisseurs zijn echter geweldig, en ze zijn essentieel voor het zien van enkele meesterwerkfilms. Zonder hen zou de wereld niet getuige zijn geweest van een geweldige film zoals Titanic, die $ 1 miljard heeft opgebracht aan de wereldwijde kassa.

De meeste regisseurs zijn naar de beste filmscholen ter wereld gegaan, maar behoren tegenwoordig tot de beste regisseurs in Hollywood; sommigen van hen gingen helemaal niet naar de filmschool. Hieronder staan de beste regisseurs aller tijden die nooit rechten hebben gestudeerd.

8 Christopher Nolan

Brits-Amerikaanse filmregisseur, producent en scenarioschrijver Christopher Nolan is een van de grootste regisseurs die nooit naar de filmschool ging, hoewel hij Engelse literatuur studeerde aan het University College London. De regisseur achter een van de grootste blockbusters aller tijden, waaronder Interstellar, had films geregisseerd die wereldwijd al 5 miljard dollar opbrachten. Hij heeft ook 11 Academy Awards gewonnen voor beste regisseur en werd 36 keer genomineerd. De filmregisseur heeft nu een geschat vermogen van $ 250 miljoen.

7 Quentin Tarantino

De Amerikaanse filmmaker Quentin Tarantino is een van de prominente regisseurs aller tijden, en het is verrassend om te weten dat de ervaren regisseur nooit filmmaken heeft gestudeerd. Toen Tarantino veel jonger was, vertelde hij mensen dat hij naar de film ging in plaats van naar de filmschool. Hij kreeg bekendheid na het schrijven van de films True Romance en From Dusk Till Dawn. De gerenommeerde regisseur heeft nu een geschat vermogen van $ 120 miljoen.

6 Wes Anderson

De Amerikaanse filmmaker Wes Anderson, die bekend staat om zijn unieke visuele en verhalende stijlen, is nooit naar de filmschool geweest, ondanks zijn geweldige vaardigheden in het maken van films. De regisseur, schrijver en producer Anderson staat bekend om zijn werk aan The Royal Tenenbaums en Isle of Dogs. Hij heeft enkele van de beste films in de geschiedenis van Hollywood gemaakt en IndieWire heeft de films van Wes Anderson gerangschikt van beste tot slechtste. Wes Anderson heeft momenteel een nettowaarde van $ 50 miljoen.

5 Steven Spielberg

Niemand kan beweren dat de Amerikaanse filmregisseur, producer en scenarioschrijver Steven Spielberg tot de beste regisseur aller tijden behoort. Ondanks dat hij de commercieel meest succesvolle regisseur aller tijden was, ging de enorm getalenteerde regisseur nooit naar de filmschool. Met zijn roem en succes in Hollywood heeft Steven Spielberg de luxe om ook film en salaris af te wijzen. Dit is de reden waarom Steven Spielberg zijn salaris voor Schindler's List afwees. Hij is een van de meest succesvolle regisseurs met een huidig vermogen van $3,7 miljard.

4 James Cameron

Volgens de NFI-website ging James Cameron ook niet naar de filmschool. De beroemde regisseur achter de enorm succesvolle films zoals Titanic en The Terminator ging niet naar de filmschool en leerde zichzelf in plaats daarvan wat speciale effecten en productieontwerp. Hij heeft erkenning gekregen voor zijn film The Terminator en is vooral bekend om zijn epische films en sciencefiction. De prominente regisseur heeft een huidig vermogen van $ 700 miljoen.

3 Se7en

Amerikaanse filmregisseur David Fincher is nooit naar de filmschool geweest sinds hij op 18-jarige leeftijd voor John Korty begon te werken. In de loop van zijn carrière hebben zijn films alleen al bij de Academy Awards ongeveer 40 nominaties ontvangen en werden drie keer genomineerd voor de categorie Beste Regisseur. Fincher is al sinds zijn jeugd geïnteresseerd in het maken van films en het was een droom die uitkwam om daadwerkelijk een film te regisseren en er succesvol in te worden. Tot de meest prominente projecten van David Fincher behoren Se7en in 1995, Fight Club in 1999 en Panic Room in 2002. De beroemde regisseur David Fincher dateerde met de iconische zangeres Madonna. De beruchte regisseur heeft een huidig vermogen van $ 100 miljoen.

2 Tim Burton

Amerikaanse filmregisseur, filmproducent, scenarioschrijver, animator en kunstenaar Tim Burton heeft zijn sporen verdiend in de Hollywood-industrie met zijn kenmerkende stijl in regie. Onder zijn meest prominente werken zijn Beetlejuice, Edward Scissorhands, Corpse Bride, Sleepy Hollow, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street en Ed Wood. De schrijf- en regiestijl van Tim Burton is zo uitgesproken en werd zelfs de term Burtonesque genoemd voor zijn iconische films. Hij heeft zijn handen ook buiten films gericht, waaronder het regisseren van enkele muziekvideo's, tv-series en advertenties. Hij heeft momenteel een vermogen van $ 100 miljoen.

1 Guy Ritchie

De Engelse filmregisseur, producer en scenarioschrijver Guy Ritchie is nooit naar de filmschool geweest, hoewel hij altijd al films wilde maken sinds hij de film Butch Cassidy and the Sundance Kid in zijn jonge jaren zag. Hoewel hij vastbesloten was om filmmaken te studeren, moest hij op 15-jarige leeftijd de school verlaten om in de filmindustrie een aantal beginnende banen te krijgen, wat hem uiteindelijk ertoe bracht enkele tv-commercials te regisseren. Hij heeft talloze grote films gemaakt, waaronder de prominente film Sherlock Holmes met in de hoofdrol Robert Downey Jr. Guy Ritchie was de echtgenoot van de iconische artiest Madonna. De scheiding van Guy Ritchie en Madonna zou een van de grootste uitbetalingen ooit zijn in een echtscheidingsconvenant. Hij heeft momenteel een vermogen van $ 100 miljoen.

Aanbevolen: