Jessica Simpson's financiële problemen aan het licht gebracht

Inhoudsopgave:

Jessica Simpson's financiële problemen aan het licht gebracht
Jessica Simpson's financiële problemen aan het licht gebracht
Anonim

Jessica Simpson heeft een lange weg afgelegd sinds ze haar debuutsingle Sweet Kisses in 1999 uitbracht. De muzikale sensatie uit de jaren 90 werd een bestverkopende artiest op 19-jarige leeftijd, speelde in meerdere reality-tv-shows, was te zien in verschillende films en televisie shows, en publiceerde vervolgens The New York Times Bestseller, Open Book in 2020.

Simpsons succes overtrof de entertainmentindustrie toen ze in 2005 samen met haar moeder, Tina Ann Drew, The Jessica Simpson Collection oprichtte. Minder dan een decennium later behaalde het modemerk meer dan $ 1 miljard aan jaarlijkse verkoopopbrengsten, waardoor Jessica Simpson een van de eerste beroemdheden was die een mode-imperium van een miljard dollar opbouwde. Tegen 2020 was het vermogen van Jessica Simpson gegroeid tot $ 200 miljoen. In een verbazingwekkende gang van zaken onthulde Simpson onlangs dat ze al haar bankrekeningen had leeggemaakt en met een krap budget leeft. Dit is hoe de zakenmagnaat al haar geld verloor.

8 Jessica Simpson leeft op een budget

Jessica Simpson opende over financiële problemen in een recent interview met The Real Daytime.

De zakenmagnaat bekende dat ze een reeks financiële beslissingen had genomen die vrijwel al haar financiën hadden opgebruikt. “Ik ben mijn bankrekening aan het leegmaken. Ik heb geen werkende creditcard. Geen probleem, ik betaal contant. Ik ging onlangs naar Taco Bell en mijn kaart werd geweigerd. Ik heb een klein budget dames."

7 Hoe Jessica Simpson al haar geld verloor

Jessica Simpson heeft naar verluidt meer dan $ 65 miljoen uitgegeven aan het terugkopen van The Jessica Simpson Collection van Sequential Brands Group, een merkbeheergroep, die voorheen tweederde van Simpsons modemerk bezat.

In een gesprek met CNBC bekende Simpson dat het terugkopen van The Jessica Simpson Collection tot financiële problemen heeft geleid. “Het was rotsachtig, en het was geweldig. Het was ook een uitdagend moment voor mij, als het gaat om financiën, omdat ik alles heb opgebruikt om het terug te kopen - maar ik ben mijn beste investering voor mezelf.”

6 Waarom stond het modebedrijf van Jessica Simpson te koop?

Jessica Simpson's merk ging te koop nadat het moederbedrijf, Sequential Brands Group, in augustus 2021 faillissement had aangevraagd. De merkbeheergroep vroeg bescherming tegen Chapter 11 aan nadat het zijn enorme schulden niet had betaald tijdens de COVID-19-pandemie.

Sequentiële Brands Group was ook onderworpen aan rechtszaken van de Securities and Exchange Commission wegens het overtreden van federale effectenregelgeving in 2016 en 2017.

5 Jessica Simpson bezit nu 100% van haar modemerk

Jessica Simpsons inspanningen om haar merk terug te winnen wierpen vruchten af in november 2021, toen Sequential afstand deed van hun meerderheidsbelang in haar bedrijf voor $ 65 miljoen.

De zakenmagnaat ging naar sociale media om de overwinning te vieren en zei: "VANDAAG kunnen we terugkijken en zeggen dat we ALLE kansen hebben verslagen die tegen ons zijn gestapeld. We hebben de strijd doorstaan en vandaag claimen we VERTROUWELIJK de overwinning! De hele Jessica Simpson-collectie is van ons!"

4 De controle over het merk van Jessica Simpson terugkrijgen was geen gemakkelijke taak

Het herwinnen van de controle over The Jessica Simpson Collection was een zware taak voor Jessica Simpson en haar familie. Simpson worstelde maandenlang om voldoende kapitaal binnen te halen om het 62,5%-belang van haar bedrijf terug te kopen dat wordt gecontroleerd door Sequential Brands Group.

In een tweet waarin de aankoop werd gevierd, bekende Jessica dat ze onoverkomelijke obstakels ondervond in haar zoektocht om haar merk terug te winnen. "Ik kreeg te horen van nee, dat er geen sprake was van merkeigendom, dat ik niet relevant genoeg was en dat ik nooit 100% zou hebben."

3 Waarom liep Jessica Simpson het risico haar bankrekening leeg te maken?

In haar interview met CNBC onthulde Jessica dat ze al haar bankrekeningen had leeggezogen in haar pogingen om The Jessica Simpson Collection terug te vorderen.

De muzikale sensatie uit de jaren 90 verklaarde deze drastische beslissing door te zeggen: Ik heb nooit geprobeerd mode te maken voor geld. Ik deed het omdat ik er dol op ben, en ik wilde vrouwen en stijl vieren. Het is gewoon leuk voor mij.”

2 Jessica Simpson is vastbesloten om haar merk uit te breiden

Nu ze de controle over haar bedrijf heeft herwonnen, hoopt Jessica Simpson haar merk opnieuw op te bouwen en uit te breiden.

Simpson onthulde haar uitbreidingsplannen aan de cast van The Real Daytime en zei: Er zijn veel dingen die ik wil doen voor vrouwen en hun hormonen. Er zijn gewoon zoveel ideeën. Nu is het alsof ik buiten de kaders kan denken. Ik zit niet opgesloten in een doos onder een bedrijf dat me vertelt hoe en waar ik geld moet uitgeven.'

1 Waarom Jessica Simpson zich openstelde over haar financiële problemen

Jessica Simpson schuwt het niet om hun financiële problemen op een openbaar forum te bespreken. Simpson staat erom bekend open te zijn over haar onvolkomenheden en onzekerheden.

De eerbied van de zakenmagnaat voor eerlijkheid en authenticiteit was duidelijk in haar interview met CNBC toen ze zei: Eerlijkheid is mijn geheim tot succes. Open zijn, en niet bang zijn om uniek te zijn. Dat is echt iets moois, als je dat kunt omarmen.”

Aanbevolen: