Deze LGBTQ-iconen schitteren in The Book of Queer

Inhoudsopgave:

Deze LGBTQ-iconen schitteren in The Book of Queer
Deze LGBTQ-iconen schitteren in The Book of Queer
Anonim

Discovery+'s spannende nieuwe serie The Book of Queer zal queer acteurs, vertellers en zangers in de hoofdrol spelen om de verhalen van beroemde queer figuren te vertellen. De show werd uitgezonden op 2 juni en gaat elke donderdag door in juni om Pride Month te vieren. De president van TLC Streaming en Network Originals, Howard Lee, zei: "Om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren, zetten we het historische record recht en introduceren we 'The Book of Queer' aan het begin van Pride Month."

De serie zal afbeeldingen bevatten van Ma Rainey, Alexander de Grote, Jeanne d'Arc, Sylvia Rivera, Marsha P. Johnson, Josephine Baker, Eleanor Roosevelt en andere beroemde homofiguren. Om deze verhalen te helpen vertellen, bevat deze serie opmerkingen van historici en commentatoren, waaronder activist Blair Imani, prof. Susan Stryker, journalist LZ Granderson, prof. Lillian Faderman, onder anderen. Naast deze experts in de queergeschiedenis, is de hele cast van de show queer, wat representatief is voor vaak genegeerde historische queer-figuren en voor huidige queer-entertainers.

8 Wie zijn de vertellers van het boek der queer?

Alleen de vertellers zijn iconen in hun eigen recht. Televisiepersoonlijkheid en presentator Ross Mathews, Glee's Alex Newell, Pose's Dominique Jackson, komiek Margaret Cho en American Horror Story-acteur Leslie Jordan zijn allemaal ingelast als gastvertellers van de serie. Aangezien er in totaal vijf afleveringen zijn, zal elk van deze sterren één aflevering vertellen.

7 Betty Who Among The Guest Singers On The Book Of Queer

Een ander opwindend aspect van The Book of Queer is dat het einde van elke aflevering een nieuw nummer en een nieuwe video bevat van een queerartiest. Betty Who, Vincint, Shawnee Kish, Mila Jam en Kaleena Zanders zijn aangekondigd als de aanbevolen artiesten.

6 TikTok-ster Chris Olsen speelt Epaminondas

Chris Olsen is vooral bekend om zijn TikToks met zijn inmiddels ex-partner Ian Paget. In 2020 werd Olsen ook door People Magazine gerangschikt als TikTok's Sexist Man. De ster van de sociale media zal de hoofdrol spelen in de aflevering "Queens' Work Makes the Team Work". Volgens IMDb zal Olsen Epaminondas spelen, een lid van de Heilige Band van Thebe.

5 Leraar vertelt dat Williams enthousiast is om in de serie te acteren

Tell Williams (ook bekend als TikTok's Mr. Williams) is een homoseksuele pre-K-leraar. Hij is viraal gegaan op TikTok door grappige lesparodieën en ervaringen te delen met zijn 2,2 miljoen volgers. Williams schreef op Instagram dat The Book of Queer "zo'n geweldig project was om aan te werken" en dat hij "in staat was om te leren over de vele Queer-mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het opbouwen van onze menselijke geschiedenis."

4 RuPaul's Drag Race-ster Miss Vanjie zal ook schitteren in de serie

Drag Star Vanessa Vanjie Mateo, ook bekend als Miss Vanjie, was een favoriet bij de fans op RuPaul's Drag Race. Ze is het meest herkenbaar aan haar dramatische eliminatie van seizoen 10 en haar vijfde plaats in seizoen 11 van de show. Het is momenteel onduidelijk welk personage Miss Vanjie zal aannemen in de serie.

3 LA-komiek Rob Anderson brengt zijn talenten naar het boek der queer

Rob Anderson is een komiek uit Los Angeles. Hij produceert vaak content voor zijn Instagram-, TikTok- en YouTube-kanalen. Hij creëerde een serie 'Gay Science' waarin hij de spot drijft met queer-stereotypen. Hij schreef ook een prentenboek voor kinderen op basis van Fergie's versie van het volkslied genaamd The Fergamerican National Anthem.

2 Talkshowhost Gracie Cartier zal schitteren als Marsha P. Johnson

Een ander icoon dat in deze serie te zien zal zijn, is talkshowhost Gracie Cartier. Cartier is een zwarte transvrouw, en ze is vooral bekend van haar talkshow Transcend. Cartier heeft onlangs onthuld dat ze activiste Marsha P. Johnson zal spelen. Cartier schreef: "Ik ben er trots op hier deel van uit te maken en nog trotser om ons geliefde icoon en activist Marsha 'Pay It No Mind' Johnson uit te dragen."

1 Andere acteurs in The Book of Queer

Deze vijfdelige serie zal ook een aantal andere queer-acteurs bevatten, waaronder Riley Westling, Dennis Renard, Marlon Meikle, Juliana Joel, Sheena Georges en nog veel meer! De vijf delen van The Book of Queer zijn als volgt: "Kings &Queens", "Sashay It Forward", "Queens' Work Makes the Team Work", "Gay to Z" en "Pride or Die."

Aanbevolen: