Nieuwe regels: Dua Lipa verandert popmuziek, hier is hoe

Inhoudsopgave:

Nieuwe regels: Dua Lipa verandert popmuziek, hier is hoe
Nieuwe regels: Dua Lipa verandert popmuziek, hier is hoe
Anonim

Al jaren wordt popmuziek gedomineerd door de geluiden van paranoïde, benadeelde en droefheid in het algemeen. De downbeat nummers zijn geschikt voor instabiele tijden en toen kwam Dua Lipa. Mensen hebben de neiging om naar muziek te luisteren die bij hun stemming past en om te voelen wat ze doormaken. De Britse zangeres Dua Lipa heeft de popmuziek anders gemaakt met haar dansbare en vrolijk klinkende nummers, zelfs als ze het heeft over een breuk in haar lied.

De Britse zangeres staat bekend om haar opzwepende en dansliedjes die op internet verschenen en haar een meme maakten. Dua Lipa's One Kiss-dans is een meme geworden nadat Twitter zijn ding deed. De hippe bewegingen op haar liedjes beginnen grip te krijgen op internet dankzij haar uitvoeringsroutine van de hit One Kiss in 2018. Het volstaat te zeggen dat de dansende meme is toegevoegd aan de online reputatie van Dua Lipa. Dit is niet de enige keer dat Dua Lipa de regels van popmuziek heeft omgebogen, bekijk hieronder hoe ze de regels van popmuziek heeft veranderd.

8 Diversifieerde het geluid van haar muziek

De eerste paar releases van Dua Lipa hebben de Hot 100-hitlijst niet gekraakt; het bracht de Britse inheemse zanger echter aan de grond in de wereld van synth-pop. Haar eerste singles getiteld Last Dance, Hotter Than Hell en Be The One hebben verschillende niveaus van succes behaald op de overzeese markt. Ze heeft veel van haar liedjes uitgebracht en sommige van haar liedjes zijn speciaal voor haar. Deze liedjes hebben echter haar speelse toon en opgewekte drive voor haar vroege werken gevestigd. Haar liedjes toonden haar diepe en duidelijke stem perfect. Haar singles hebben haar geholpen om onmiddellijk in contact te komen met de popmuziek.

7 Ingewikkelde en handgemaakte dansmuziek

Volgens de Rolling Stone zijn de meeste nummers die bovenaan de hitlijsten staan niet echt door de artiesten zelf geschreven, met een paar artiesten als uitzondering, waaronder Dua Lipa. Dua Lipa is gecrediteerd voor het schrijven van krediet op elk nummer dat op het tweede album van de Britse zangeres stond. Op dit moment heeft ze van de vijfentwintig nummers die op alle edities van haar album staan, er ongeveer eenentwintig meegeschreven.

6 Een mix van elektronische instrumenten en rockzang

Dua Lipa beschreef haar titelloze album als een progressieve en donkere pop. De nummers van Dua Lipa op het album ademen de sfeer van electropop en R&B-platen met enkele mixelementen van hiphop en tropische house. Haar geluid bevat door hiphop beïnvloede verzen met waarheidsgetrouwe teksten die zwaar stromen. Haar muziek is voorzien van elektronische instrumentatie en rockzang die niet te vinden is op het nummer van een andere artiest. Haar nummers op haar debuutalbum zijn divers en hebben de balans tussen vrolijke nummers en de uitgeklede ballads.

5 brengt die jaren 80-vibe terug

www.bbc.com/news/newsbeat-52109397

Dua Lipa's Physical is een eerbetoon aan de tv-oefenlessen die in de jaren 80 erg populair waren. Het nummer zelf was sterk geïnspireerd door wat elektronica en disco die het geluid van de jaren 80 hebben bepaald. De geluiden uit de jaren 80 hebben de popmuziek opnieuw geïnspireerd, dankzij Dua Lipa die de oude tijden door haar muziek bracht. Haar vrolijke nummer is een ontsnapping naar de wereld van de jaren 80 geworden en haar lied stra alt de sfeer van de jaren 80 uit.

4 De mezzosopraanstem

Dua Lipa heeft een raspende en donkere stem die kenmerkend is. Het lagere register van de Britse zangeres is het handelsmerk van haar zang en onderscheidt haar van andere artiesten; ze bereikt dit door haar strottenhoofd te ver te laten zakken. Ze is ook comfortabel in het bereiken van deze delen van haar stem. Terwijl ze haar stem laat stijgen, wordt haar rasp snel duidelijk. Dit is natuurlijk opzettelijk en terwijl ze in haar raspen leunt, haar vocale pauzes vanwege het dramatische effect dat hart kan zijn op haar nummers met de titel Scared to be Lonely and Physical.

3 De echte en mysterieuze persona van de popster

Het v alt niet te ontkennen dat Dua Lipa zoveel echte sterrenkwaliteit aan haar liedjes toevoegt. Dua Lipa heeft een ietwat mysterieuze sfeer, maar tegelijkertijd kan iedereen haar oprechte persoonlijkheid voelen en als je naar haar muziek luistert, zal de luisteraar de authenticiteit van Dua als persoon voelen door middel van haar liedjes. De luisteraar zal zich dicht bij de muziek voelen, zo niet bij Dua Lipa zelf.

2 Vrouwelijke empowerment en bijbelse verwijzingen

De teksten op haar debuutalbum waren grotendeels geïnspireerd door haar verdriet, maar het bevat ook de boodschap die ze aan anderen wilde overbrengen. Haar liedjes bevatten een mix van thema's als empowerment van vrouwen, relaties, liefdesverdriet en verschillende bijbelse referenties. Niet iedereen gebruikt zijn stem om vrouwen sterker te maken en slechts weinig artiesten gebruiken bijbelse verwijzingen in hun liedjes. Ze heeft waarschijnlijk enkele bijbelstudies bijgewoond en een voorbeeld van haar met bijbelse referenties is Genesis, het openingsnummer van haar titelloze debuutalbum. Het lied heeft veel bijbelse verwijzingen en het is een metafoor voor hartstochtelijke liefde.

1 Haar vrolijke droevige liedjes

Op de eerste twee albums van Dua Lipa gebruikte de Britse zangeres dancey, vrolijke en vrolijk klinkende nummers op de meeste van haar nummers op het album. De 26-jarige Engelse popzangeres heeft de voorkeur gegeven aan de up-tempo nummers, ook al gaat het nummer over uit elkaar gaan. De droevige liedjes op haar album kunnen de persoon die luistert zelfs aanmoedigen om op de muziek te dansen, ondanks het thema van het nummer. Ze maakt de break-up song vol optimisme door het tempo.

Aanbevolen: