Dwayne Johnson's Ballers werd aangeklaagd voor $ 200 miljoen. Dit is wat er is gebeurd

Inhoudsopgave:

Dwayne Johnson's Ballers werd aangeklaagd voor $ 200 miljoen. Dit is wat er is gebeurd
Dwayne Johnson's Ballers werd aangeklaagd voor $ 200 miljoen. Dit is wat er is gebeurd
Anonim

Als het gaat om het bijhouden van de entertainmentindustrie, zullen er gewoon rechtszaken opduiken. Of het nu twee exen zijn die achter elkaar aan gaan, gewone mensen die achter grote sterren aan gaan, of zelfs een actrice die achter een studio aangaat, er duiken zo nu en dan rechtszaken op en ze slagen er meestal in om de krantenkoppen te halen.

Een paar jaar geleden kwamen Dwayne Johnson en Mark Wahlberg samen voor Ballers, dat een hitshow werd op HBO. Welnu, deze show was naar verluidt vrij gelijkaardig aan een ander project, zozeer zelfs dat de show werd geslagen met een rechtszaak ter waarde van honderden miljoenen dollars.

Laten we naar de rechtszaak kijken en zien wat er is gebeurd!

Dwayne Johnson en Mark Wahlberg's 'Ballers' was een hit

Van augustus 2015 tot oktober 2019 was Ballers een van de coolste shows op tv. De HBO-productie, met in de hoofdrol niemand minder dan Hollywood-krachtpatser, Dwayne Johnson, werd eigenlijk geproduceerd door Johnson en Mark Wahlberg, en met die twee namen die erbij betrokken waren, was er geen sprake van dat deze show zou mislukken.

Gedurende 5 seizoenen en bijna 50 afleveringen was Ballers een nietje op HBO. Nee, het was nooit zo groot als Game of Thrones, maar aan de andere kant was er toen niets. Toch had de serie een trouw publiek dat geen genoeg kon krijgen van de sportshow.

Interssant genoeg was de NFL niet al te blij met Wahlberg en Co.

In het eerste seizoen van de show kreeg ik alleen telefoontjes van jongens als Roger Goodell die zeiden: 'Je kunt dit niet doen', en verschillende eigenaren in de competitie', onthulde Wahlberg.

De producer liet Goodell echter weten dat "het eigenlijk een goede zaak is voor de competitie en de spelers, want hopelijk krijg je het woord daar met de gekke dingen en de financiële kant ervan en hopelijk krijg je deze jongens om te beseffen dat ze voorzichtiger moeten zijn met wat ze met hun geld doen."

Ballers was een doorslaand succes, maar tijdens de succesvolle run werd het geslagen met een grote rechtszaak.

De show werd getroffen door een rechtszaak in 2015

In 2015 werd gemeld dat de serie werd getroffen door een grote rechtszaak voor een bedrag van $ 200 miljoen. Ja, zoveel geld als op de lijn.

Volgens de juryrechtspraak, via Deadline: "Eisers zijn geïnformeerd en geloven en beweren op die basis dat het recentere werk, Ballers, zwaar leent van de Materialen en dat bepaalde esthetische elementen, waaronder, zonder beperking, fysieke uiterlijk van de personages en hun voertuigen, en plots, scènes en verhaallijnen zijn vrijwel identiek aan het materiaal waartoe de beklaagden toegang hadden."

Ze zouden doorgaan en beweerden dat Ballers niet alleen op Off Season leek, maar dat het "vrijwel identiek" was.

“De verhalen, karaktereigenschappen, scènes en incidenten die in de twee werken, Ballers en Off Season, worden geportretteerd, zijn in veel opzichten vrijwel identiek en opvallend vergelijkbaar. Deze substantieel vergelijkbare elementen, in combinatie met de directe toegang van de gedaagden tot de materialen, laten er geen twijfel over bestaan dat talrijke elementen van Ballers zijn gekopieerd uit het laagseizoen."

Dit was een grote beschuldiging, en zoals je je kunt voorstellen, waren Johnson, Wahlberg en HBO er niet klaar voor om gewoon om te draaien en hun namen door de modder te laten slepen. Met zoveel geld op het spel en de reputatie van alle betrokkenen, was dit geen rechtszaak die snel zou worden opgelost.

Uiteindelijk werd er echter een besluit genomen.

De rechtszaak werd uiteindelijk geseponeerd

In 2017 werd gemeld dat de rechtszaak die tegen Ballers was aangespannen, werd afgewezen, waardoor Johnson, Wahlberg en de show van enig wangedrag werden vrijgelaten.

Volgens Deadline: "In een voorlopige uitspraak die vóór de hoorzitting in de rechtbank werd vrijgegeven en werd afgerond na argumenten van de betrokken advocaten, merkte de rechter op dat de overeenkomsten tussen Ballers en Off Season niet opliepen tot de norm van inbreuk op het auteursrecht maar had alleen algemene uitdrukkingen die je zou kunnen vinden in elk project waar voetballers een primair element waren. Bovendien merkte Wu op dat de beweringen van de eiser over overeenkomsten niet stand hielden tijdens het onderzoek en in feite vaak uit hun verband werden gehaald."

Dit was geweldig nieuws voor iedereen die bij de show betrokken was, aangezien er een aanzienlijk bedrag en geloofwaardigheid op het spel stonden. Voor de andere kant moet dit echter hebben gevoeld als een enorme klap in de buik.

Dingen stortten bijna in voor Ballers in het begin van de run op HBO, maar de rechtszaak tegen hen hield niet stand. In plaats daarvan kon de serie nog een aantal seizoenen lopen, om uiteindelijk in 2019 te eindigen.

Aanbevolen: