Beyoncé's 10 beste acteerrollen, gerangschikt op IMDb

Inhoudsopgave:

Beyoncé's 10 beste acteerrollen, gerangschikt op IMDb
Beyoncé's 10 beste acteerrollen, gerangschikt op IMDb
Anonim

Om eerlijk te zijn, Beyonce is een muziekicoon, een zangeres en performer, niet per se een acteur. Dat gezegd hebbende, heeft ze haar hand bij een handvol gelegenheden geprobeerd te acteren, waardoor ze een van de meest hardwerkende vrouwen in entertainment is.

Merk echter op dat de meerderheid van haar meest populaire acteeroptredens in muziekvideo's en andere videoshorts waren (limonade, iemand?) waar ze pronkte met haar sexappeal, kenmerkende bewegingen, prachtig, golvend haar en geweldige zangstem terwijl ze ook een meeslepend verhaal vertelt op de melodie van haar muziek.

Ze heeft echter een paar acteerrollen gehad. En hoewel ze niet allemaal in eersteklas films hebben gespeeld die goed werden ontvangen door critici, scoren minstens vijf van hen volgens IMDB-recensies boven een 6 uit 10.

10 Wow Wow Wubbzy: Wubb Idol (2009) – 5.0

Wow Wauw Wubbzy Beyoncé
Wow Wauw Wubbzy Beyoncé

De educatieve flash-animatieserie voor kinderen is gecentreerd rond Wubzzy, een geel, rechthoekig wezen met een diverse groep vrienden, waaronder een konijnachtig wezen dat graag dingen bouwt, een superslimme beerachtige wezen, en een bloemminnend puppyachtig wezen.

In deze stemrol speelt Beyonce het secundaire personage van Shine, een lichtblauw gekleurd lid van de Wubb Girlz. Hoewel Beyonce geen hoofdrol heeft, speelde ze wel in de spin-off film Wubb Idol, die een KidScreen Best TV Movie Award ontving.

9 Obsessed (2009) – 5.0

Beyoncé geobsedeerd
Beyoncé geobsedeerd

In goed gezelschap met Idris Elba en Ali Larter speelde Beyonce de hoofdrol in deze psychologische thriller over Lisa (Larter), een uitzendkracht op kantoor die gevoelens heeft voor haar baas Derek (Elba). Ondanks dat die gevoelens niet beantwoord worden, blijft ze proberen hem te verleiden.

Beyonce speelt Dereks vrouw Sharon die, bij het leren over Lisa's obsessie en acties, begint te vermoeden dat de twee een affaire hebben. Het is niet verrassend dat de film is geïnspireerd op Fatal Attraction. En hoewel de film niet erg goed werd ontvangen, hielp Beyonce's status als entertainmenticoon de kassacijfers.

8 Black Is King (2020) – 5.4

Beyoncé Black is koning
Beyoncé Black is koning

Deze muzikale film, ontworpen als aanvulling op het album The Lion King: The Gift uit 2019, was ook een visueel album. Het verhaal gaat over een jonge Afrikaanse prins die na de dood van zijn vader verbannen wordt. Jaren gaan voorbij en, nu een volwassen man, begint de prins na te denken over zijn leven en ware identiteit.

Beyonce speelt de voorouder van de prins, een van de drie mensen die hem helpen de troon terug te winnen. Naast de hoofdrol in de film, waarin een aantal andere beroemdheden te zien zijn, schreef Beyonce ook mee aan het verhaal en regisseerde de film.

7 The Fighting Temptations (2003) – 5.6

Beyonce The Fighting Temptations
Beyonce The Fighting Temptations

Nog een muziekfilm, deze is een romantische komedie en speelt Beyonce tegenover Cuba Gooding Jr. als een man die terugkeert naar zijn geboorteplaats in de hoop een kerkkoor nieuw leven in te blazen, zodat hij kan meedoen aan een gospelwedstrijd. Hij komt een mooie loungezanger tegen, Lilly (Beyonce) genaamd, die perfect past bij het koor en, zo lijkt het, ook in zijn persoonlijke leven.

Hoewel de film zelf gemengde recensies ontving, werd Beyonce geprezen om haar optreden, met name haar vertolking van het stomende nummer 'Fever'.

6 The Pink Panther (2006) – 5.7

Beyoncé de roze panter
Beyoncé de roze panter

In deze komedie-mysteriefilm uit 2006 en remake van de klassieke Britse film uit 1963, schittert Steve Martin als inspecteur Jacques Clouseau, die de moord op een beroemde voetbalcoach Yves Gluant (Jason Statham) en de diefstal van de Pink Panther diamant.

Trouw aan haar talenten als zangeres, schittert Beyonce als Xania, een beroemde popster en ex-vriendin van Gluant. Anderen in de cast zijn Kevin Kline, Emily Mortimer, Kristin Chenoweth en Clive Owen.

5 Austin Powers In Goldmember (2002) – 6.2

Beyoncé Austin Powers
Beyoncé Austin Powers

Beyonce sloot zich aan bij een exclusieve groep vrouwen die de liefdesbelangen hebben gespeeld in Austin Powers-films, die dienen als losse parodieën op James Bond-films. De rol vertegenwoordigde het theatrale filmdebuut van Knowles.

Ze speelde de felle en mooie Foxxy Cleopatra, die Austin's sidekick en rivaal wordt van Goldmember, de Nederlandse superschurk die samenwerkt met Dr. Evil en de belangrijkste antagonist van de film.

4 Dreamgirls (2006) – 6.5

Beyoncé Dreamgirls
Beyoncé Dreamgirls

Beyonce is Deena Jones, een personage gebaseerd op Diana Ross, een verlegen vrouw die de zangeres van The Dreams wordt zodra haar talent wordt ontdekt. Ze staat op gespannen voet met Effie (Jennifer Hudson) in de film. Ze trouwt met Curtis Taylor, Jr., gespeeld door Jamie Foxx en gebaseerd op Motown-oprichter Berry Gordy, Jr., en krijgt een hoofdrol in de groep.

Beyonce ontving een Golden Globe voor haar rol, terwijl Hudson zowel de Globe als een Academy Award mee naar huis nam. Hoewel de film niet echt een geweldige beoordeling heeft op IMDb, wordt hij veel beter ontvangen op de recensie-aggregatorwebsite Rotten Tomatoes.

3 Epic (2013) – 6.7

Beyoncé Episch
Beyoncé Episch

Nog een computeranimatiefilm, in dit actie-avontuur, dat losjes is gebaseerd op het kinderboek The Leaf Men and the Brave Good Bugs uit 1996 van William Joyce, trekt een 17-jarig meisje in bij haar vader, een excentrieke wetenschapper, die vastbesloten is om kleine humanoïde soldaten genaamd Leafmen te vinden.

Beyonce vertolkt de stem van koningin Tara, een koningin van het bos die krachten heeft die op Moeder Natuur lijken. Ze is ook de jeugdliefde van Ronin, de leider van Colin Farrell, de leider van de Leafmen. Andere acteurs die personages uitspreken in deze film zijn Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Christoph W altz, Aziz Ansari, Pitbull, Steven Tyler, Jason Sudeikis en meer.

2 The Lion King (2019) – 6.9

Beyoncé de Leeuwenkoning
Beyoncé de Leeuwenkoning

In deze fotorealistische, computergeanimeerde remake van de Disney-klassieker uit 2019 voegt Beyonce zich bij een met sterren bezaaide cast van stemacteurs, waaronder Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, Billy Eichner, John Oliver en anderen.

Ze geeft de stem van Nala, Simba's beste jeugdvriend en uiteindelijk liefdesbelang. Hoewel ze in deze rol niet voor de camera te zien is, heeft ze niet alleen haar talenten als acteur kunnen gebruiken, maar ook haar kennis als ouder en haar prachtige zangstem.

1 Cadillac Records (2008) – 7.0

Beyoncé Cadillac Records
Beyoncé Cadillac Records

Interessant is dat dit Amerikaanse biografische drama uit 2008 de best beoordeelde filmrol van Beyonce is. Het verkent de muziekscene in de vroege jaren 1940 tot de late jaren 60, met een focus op Leonard Chess, een directeur van een platenmaatschappij uit Chicago, en enkele van de muzikanten die opnamen maakten voor zijn label.

Beyonce had enorme schoenen om te vullen, met in de hoofdrol de grote Etta James. Adrien Brody speelde als Chess, en Cedric the Entertainer, Mos Def, Columbus Short, Jeffrey Wright en Eamonn Walker hadden ook hoofdrollen. Zelfs beter dan de beoordeling voor deze film: Beyonce zou naar verluidt het geld dat ze ermee verdiende hebben gedoneerd om vrouwen in Brooklyn te helpen die proberen te herstellen van een drugs- en alcoholverslaving.

Aanbevolen: