Deze legendarische artiesten houden van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

Deze legendarische artiesten houden van Billie Eilish
Deze legendarische artiesten houden van Billie Eilish
Anonim

Sinds ze "Ocean Eyes" uitbrachten op SoundCloud, zijn Billie Eilish en haar broer Finneas een onmisbaar onderdeel van de muziekbusiness geworden. Hun nummers behoren tot de beste hits van de laatste jaren, en Billie heeft niet alleen furore gemaakt met haar talent, maar ook met haar aanwezigheid op het podium en haar modekeuzes.

Bij veel gelegenheden heeft ze gezegd dat ze inspiratie putte uit vele legendarische artiesten, natuurlijk haar eigen persoonlijke touch toevoegde en de nummers haar eigen maakte. Het is dus geen verrassing dat zoveel artiesten die geschiedenis hebben geschreven in de showbusiness zoveel bewondering hebben voor Billie Eilish. Hier zijn er enkele.

10 Elton John

De beroemde Elton John heeft gedurende zijn lange carrière veel geweldige artiesten gezien, dus het kan niet gemakkelijk zijn om indruk op hem te maken. Dus als hij Billie en haar muziek zo hoog in het vaandel heeft staan, kunnen we gerust zeggen dat ze iets speciaals heeft.

"Haar album was geweldig", zei Elton. "Ze heeft heel snel een lange weg afgelegd. Ze is een ongelooflijke mond-tot-mondreclame. Ik kan niet wachten om haar live te zien, want ze heeft iets heel speciaals aan de hand. Talent als het hare komt niet vaak langs."

9 Avril Lavigne

Toen Billie en Finneas de enige echte Avril Lavigne ontmoetten, waren ze dolgelukkig. Billie heeft vaak gezegd dat ze een grote fan van haar is en bedankte haar voor "me wie ik ben". Nou, blijkbaar is het gevoel wederzijds want Avril heeft ook een zwak voor Billie. In feite ziet ze zichzelf in haar.

"Het is altijd een eer -- vooral iemand die zo getalenteerd, cool en creatief is als Billie -- vermeldt dat ik een impact heb gehad op hun muziekcarrière", zei Avril. Ze prees ook haar authenticiteit en zei dat het haar deed denken aan haar begin. "Dat was iets waar ik altijd voor stond, en ik heb altijd gevochten om trouw te zijn aan mezelf. En ze is een artiest die heel erg zichzelf is, en ook extreem getalenteerd - en daarom werkt het voor haar."

8 Dave Grohl

Door in Nirvana te zijn en de Foo Fighters op te richten, kreeg Dave Grohl niet alleen een goed begrip van muziek, maar ook van wat er nodig is om een goede artiest te zijn en contact te maken met je publiek. Juist om die reden werd hij weggeblazen toen hij Billie zag: omdat ze veel energie heeft en doordringt tot haar fans. Hij ging zelfs zo ver om het te vergelijken met Nirvana. Billie was nederig en geschokt toen ze hem hoorde, en uitte haar liefde voor hem en zijn muziek.

"Ik ging niet zo lang geleden naar Billie Eilish. Oh mijn god man. Ongelooflijk. Mijn dochters zijn geobsedeerd door Billie Eilish. En wat ik zie gebeuren met mijn dochters is dezelfde revolutie die er is gebeurd ik op hun leeftijd. Mijn dochters luisteren naar Billie Eilish en ze worden zichzelf door haar muziek. Ze sluit zich helemaal bij hen aan. Dus gingen we haar zien spelen in de Wiltern, en de band die ze heeft met haar publiek is hetzelfde als wat er gebeurde met Nirvana in 1991."

7 Julia Roberts

Julia Roberts is een van de grootste actrices van haar generatie, dus het is heel belangrijk om lof van haar te krijgen. Er is veel voor nodig om indruk op haar te maken, maar als iemand dat doet, is ze nooit te trots om dat te erkennen. Billie heeft dat en meer gedaan, en ze is een van Julia's favoriete artiesten ooit.

"Billie Eilish is alles," grapte Julia, en voegde er toen serieuzer aan toe: "Het is zo ongelooflijk. En waar ik nog meer van hou, meer, meer, is dat ik verliefd werd op haar muziek. Toen kreeg ik de gelegenheid om haar onlangs te ontmoeten en haar broer Finneas te zien - stop de wereld - die op zichzelf al een ongelooflijke muzikant is. Hij speelt met haar als ze op het podium komt."

6 Thom Yorke

Het is meestal moeilijk te zeggen wat de mysterieuze frontman van Radiohead denkt, en zijn sombere houding kan intimiderend zijn, maar in het echte leven is hij eigenlijk heel open. Toen hem werd gevraagd naar de huidige muziek, was Thom Yorke erg assertief en gaf hij de eer waar de eer toekomt.

“Ik vind Billie Eilish leuk. Ze doet haar eigen ding. Niemand vertelt haar wat ze moet doen, "zei hij publiekelijk. Maar het beste is wat hij Billie en Finneas privé vertelde. De manager van de broers en zussen zei dat ze Thom backstage ontmoetten na een show en dat hij hen vertelde: "jij bent de enige iemand die tegenwoordig iets verdomd interessants doet."

5 Lana Del Rey

Vaak worden vrouwen in de popmuziek tegen elkaar uitgespeeld, dus het is leuk en verfrissend om te zien hoe popsterren daar tegenin gaan en hun medemuzikanten optillen. Lana Del Rey is daar een goed voorbeeld van. Ze prees niet alleen Billie, maar ze erkende haar originaliteit en de manier waarop ze muziek verandert met niets dan bewondering en oprechte goede bedoelingen. Beide zangers hebben elke vergelijking tussen de twee van de hand gewezen en zijn blij om naast elkaar te bestaan.

"Ik hou van Billie Eilish, en ik heb het gevoel dat ik heb gewacht op deze tijd in de popmuziekcultuur," zei Lana, en voegde eraan toe: "Persoonlijk ben ik erg kritisch. Ik kan zien of een vrouwelijke pop zangeres heeft bijvoorbeeld een vrijgevigheid van geest of een speels vuur in haar hart."

4 Eddie Vedder

De frontman van Pearl Jam heeft meer dan eens verwezen naar Billie Eilish en de liefde van haar dochters voor haar. Niet zo lang geleden deed Eddie Vedder mee aan een podcast over geestelijke gezondheid en vertelde hij hoe grunge populair werd vanwege de manier waarop mensen omgingen met de inhoud van de nummers van de bands. Hij zei dat "Billie Eilish veel mensen naar haar laat luisteren", omdat mensen zich begrepen voelen wanneer ze haar liedjes horen, en vergelijkt het met Pearl Jam's eerste album. Hij zei ook dat haar dochters van Billie's muziek houden, "zoals ze zouden moeten zijn."

3 Sam Smith

De eerste keer dat fans hoorden over Sam Smiths liefde voor Billie Eilish, was toen de zanger naar Billie's nummer No Time To Die verwees. Ze schreef het nummer voor een James Bond-film en het duurde niet lang voordat het een hit werd.

"Het is zo mooi", zei Sam over het nummer. De zangeres vertelde ook over de druk die de showbusiness met zich meebrengt, en of Billie het wel of niet aan zou kunnen. "Het hangt af van hoeveel druk je jezelf oplegt. Ik leg mezelf veel druk op. Ik realiseerde me niet hoe mensen echt in hun hoofd hebben wat een Bond-nummer is, dus je zult nooit iedereen tevreden stellen."

2 Melissa McCarthy

Fans herinneren zich waarschijnlijk toen Billie sprong en de grote actrice Melissa McCarthy op Ellen deed schrikken. Melissa was enthousiast om haar te ontmoeten, omdat ze eerder had gezegd dat ze een van haar favoriete zangeressen was.

"Ik hou van haar, ik ben volledig geobsedeerd door haar, we luisteren de hele tijd naar haar, zei Melissa over Billie's muziek. "Als je haar niet leuk vindt, sta dan gewoon op en ga weg." Ze voegde er gekscherend aan toe: "Ik denk dat we een geweldig duo zouden vormen."

1 Paul McCartney

Toen Billie op Ellen was, sprak ze over een bepaald moment dat waarschijnlijk voor de rest van haar leven in haar geheugen gegrift zal blijven: de ontmoeting met Paul McCartney. Ze is een enorme Beatles-fan, en ze zei dat ze een ontmoeting had met ontwerper Stella McCartney en dat ze haar verraste met FaceTiming van haar vader. Paul sprak ook over de ontmoeting en de muziek van Billie, en er is waarschijnlijk niets beters voor een artiest dan geprezen te worden door een Beatle.

"Stella heeft me gefacetimed met Billie en haar familie omdat ze wat van Stella's kleren droeg op Glastonbury toen ze het speelde, dus ze waren daar. Het was geweldig om met ze te praten en zo, "zei Paul. Vervolgens werd hem gevraagd naar de verschillen in het opnameproces tegenwoordig van toen The Beatles aan het opnemen waren, met name over Billie en haar broer die een album vanuit hun kamer opnemen. Hij zei dat hoewel de nieuwe methoden niet voor hem waren, "voor hen (Billie en Finneas), het briljant is. En wat ze vanuit de slaapkamer produceren, is echt heel bijzonder."

Aanbevolen: