Waarom zijn artiesten bang om samen te werken met de legendarische producer Dr. Luke?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn artiesten bang om samen te werken met de legendarische producer Dr. Luke?
Waarom zijn artiesten bang om samen te werken met de legendarische producer Dr. Luke?
Anonim

Sinds Kesha's bombshell-rechtszaak tegen muziekproducent Dr. Luke in 2014, waarbij laatstgenoemde werd beschuldigd van aanranding en fysiek en emotioneel misbruik, hebben veel artiesten afstand gehouden van het werken met misschien wel een van de grootste hitmakers in Hollywood.

Voor het geval je het nog niet wist, Luke heeft in de loop der jaren een lange lijst met hits geschreven en/of mede-geschreven, waaronder Pink's "Who Knew", "Circus" van Britney Spears, "Party In" van Miley Cyrus The U. S. A,' Rihanna's 'Where Have You Been' en Katy Perry's 'Roar', om er maar een paar te noemen.

Luke heeft tientallen prijzen gewonnen en wordt naast Max Martin beschouwd als een van de best verkopende producers aller tijden. Dat gezegd hebbende, veranderden de dingen drastisch voor de hitparade toen Kesha - die hij in 2005 tekende bij zijn Kemosabe-platenlabel - haar claims tegen hem deed in een rechtszaak uit 2014.

Het duurde niet lang voordat er een beweging losbarstte op sociale media toen Kesha's fans mensen eisten om nieuwe nummers geproduceerd door Dr. Luke te boycotten. Het was begrijpelijk dat dit veel artiesten betrof, want hoewel hij niet schuldig was bevonden aan de bovengenoemde claims, leek het verstandiger afstand te houden van de 47-jarige dan betrokken te raken bij zo'n controverse.

Dr. Luke verliest zijn werk na de rechtszaak van Kesha

Te midden van zijn lopende rechtszaak met Kesha, heeft Luke ongetwijfeld veel geld verloren vanwege het feit dat tientallen artiesten niet langer bereid zijn om met hem samen te werken - misschien niet omdat ze zijn onschuld niet geloven, maar misschien omdat ze niet gehecht willen zijn aan het fiasco der dingen.

Hier is het ding: in de Verenigde Staten ben je onschuldig totdat het tegendeel is bewezen, maar met al het bewijs dat Kesha in de rechtbank aan het licht had gebracht, is het moeilijk om haar beweringen te negeren over wat ze zegt dat er is gebeurd haar gedurende de acht jaar dat ze met Luke samenwerkte.

Katy Perry, die met Luke had samengewerkt sinds het uitbrengen van haar tweede album, One of the Boys, in 2008, schreef de meeste van haar hits terwijl ze samenwerkte met de producer, die hielp bij het samenstellen van nummers als " Last Friday Night, "Wide Awake", "California Girls", "Roar" en "I Kissed A Girl", om er maar een paar te noemen.

Luke en Perry hadden een band als geen ander.

Interessant genoeg zou Kesha Perry echter in de mix van dingen gooien door erop te staan dat Luke de bekroonde zanger in het verleden seksueel heeft misbruikt - een bewering waar Perry niet op heeft gereageerd.

Hoe dan ook, Perry stopte met werken met Luke na Kesha's rechtszaak in 2016. Ze bracht haar vijfde album uit, Witness, in juni 2017, wat haar eerste project werd zonder Luke's betrokkenheid sinds 2008.

Het album werd, ondanks lovende kritieken, beschouwd als een commerciële 'flop' omdat het geen hits opleverde, afgezien van de buzz-singles 'Swish Swish', 'Bon Appetit' en 'Chained to the Rhythm'. wat het vrij duidelijk maakte dat Luke niet langer in de buurt was, een tol had geëist van Perry's carrière en haar algehele geluid.

Ook in 2017 werd gemeld dat Kelly Clarkson, die eerder met Luke werkte aan "Since U Been Gone", "miljoenen" dollars had opgeofferd, volgens Refinery29, omdat ze niet met hem wilde werken nadat ze naar verluidt gechanteerd was om met hem samen te werken voor haar single "My Life Would Suck Without You" uit 2009.

Destijds vertelde ze de Australische KIIS1065 dat Luke "geen goed mens" was en sinds het hele schandaal met Kesha uitbrak, heeft Clarkson hem volledig vermeden.

Ik was zo gefrustreerd omdat ik letterlijk zei: 'Iedereen in de wereld behalve deze ene persoon', maar het was gewoon dit ene ding ', zei ze. 'En ik vroeg om niet met Dr. Luke samen te werken… gewoon omdat ik geen goede ervaring met hem had… Het was één ding en ze wilden het me niet eens geven.'

Een andere artiest die Luke heeft gemeden, is Miley Cyrus, die voor het laatst met hem werkte aan haar single "Wrecking Ball" uit 2013 terwijl de in ongenade gevallen fotograaf Terry Richardson - die herhaaldelijk werd beschuldigd van aanranding - de videoclip regisseerde.

Volgens de Hollywood Reporter stopte Cyrus echter met werken met Luke kort nadat Kesha naar voren kwam met haar rechtszaak.

Andere artiesten die afstand lijken te hebben genomen van Luke zijn Nicki Minaj (die hem ontvolgde op Twitter), Ciara en Marina and the Diamonds.

Er wordt aangenomen dat Luke langzaam maar zeker zijn comeback in de muziekscene plant, nadat hij al succes had met Doja Cat, wiens singles "Say So" en "Like That" beide door hem werden geproduceerd.

Het is onduidelijk wat de toekomst van Luke's carrière inhoudt, vooral met een lopende rechtszaak waarbij Kesha betrokken is, maar de artiesten die nog steeds met hem samenwerken, kiezen er duidelijk voor om zijn twijfelachtige verleden over het hoofd te zien.

Aanbevolen: