Lady Gaga's wildste podiumoptredens

Inhoudsopgave:

Lady Gaga's wildste podiumoptredens
Lady Gaga's wildste podiumoptredens
Anonim

Lady Gaga is een van de meest uitgesproken artiesten die ooit de popcultuur heeft omarmd. Afgezien van haar waanzinnige vocale bereik, is de krachtpatser het onderwerp geweest van constante controverses in de media. Haar debuutalbum uit 2008, The Fame, liet ons kennismaken met de eigenzinnige kant van Gaga, terwijl elektronische dans nieuw leven werd ingeblazen in de reguliere muziek.

Gaga staat ook bekend om haar aanwezigheid op het podium en out-of-the-box smaak in de mode. Vanaf het moment dat ze uit een ei kwam tijdens de Grammy Awards 2011 tot het moment dat haar aanwezigheid een heel land tot protest dreef, hier is de top tien van Lady Gaga's wildste momenten op het podium.

10 Toen ze als een ei arriveerde bij de Grammy Awards van 2011

In 2011 trok Lady Gaga naar de Grammy Awards in een letterlijk ei gedragen door vier halfgeklede aanwezigen. Ze sprak zelfs met de beroemde tv-presentator Ryan Seacrest op de rode loper door het ei. Zoals The Hollywood Reporter zich herinnerde, was deze publiciteitsstunt een knipoog naar haar single "Born This Way", die ze tijdens de show in première ging.

9 Toen ze optrad als een letterlijke doos op de MTV VMA's van 2013

Waarom zou je een glamoureus kostuum dragen als je Lady Gaga bent en elk kostuum dat je aantrekt zou kunnen rocken, zelfs als het een doos is? Gaga trapte de 2013 MTV Video Music Awards (VMA's) af in een bizar en griezelig head-in-a-box-kostuum. Naarmate haar optreden vorderde, ging Gaga door een reeks meer herkenbare "Gaga Looks", volgens Us Weekly. Tijdens de show debuteerde het popfenomeen haar single "Applause" uit haar derde studio Artpop.

8 Toen ze iemand op het podium over haar liet kotsen

In 2014 overtrof Gaga elke andere publiciteitsstunt die ze tot nu toe had gedaan, toen ze het podium betrad met een ongewone demonstratie die zich uitsprak tegen verkrachting. Tijdens haar vertolking van "Swine" van haar album Artpop op de Doritos SXSW stravaganza, reed de controversiële zangeres op een mechanisch varken terwijl Millie Brown, een ingehuurde performancekunstenaar, neongroene vloeistof over haar heen kotste. Haar optreden werd niet opgevat zoals bedoeld, en ze kreeg kritiek op haar 'betoverende eetstoornissen'.

7 Toen ze bloederig werd tijdens de MTV VMA's van 2009

Kanye West's onderbreking van Taylor Swift's dankwoord was niet het enige grote hoogtepunt tijdens de 2009 MTV Video Music Awards. Dankzij valse bloeddruppels die ze over haar hele lichaam smeerde, werd het optreden van Lady Gaga's "Pokerface" en "Paparazzi" een van de meest memorabele delen van de nacht.

6 Toen ze haar borst in brand stak bij de Much Music Awards in Toronto

Nee, dit is niet Katy Perry's muziekvideo van 'Firework'. Dit is Lady Gaga's Glastonbury-show in 2009 toen de popprovocateur vlammen uit de borst van haar kostuum spuwde. Zoals NME zich herinnerde, vertelde Lady Gaga na het optreden een verhaal over haar ontmoeting met Iggy Pop op een festival en hoe ze ooit topless naar de zangeres keek.

5 Toen ze zich als man verkleedde en Britney Spears aanviel tijdens de MTV VMA's van 2011

In 2011 ging Lady Gaga helemaal los toen ze het alter ego Jo Calderone portretteerde om hulde te brengen aan collega-popster Britney Spears. Ze deed zelfs een hit met de "Baby One More Time"-zangeres terwijl Spears op het podium stond om de "Michael Jackson Video Vanguard Award" van MTV in ontvangst te nemen. Het personage vertelde de menigte voor de grap dat hij "niet wil dat Gaga erachter komt".

4 Toen ze verbannen werd in Indonesië

Helaas werkte veel van Lady Gaga's controversiële gedrag averechts op haar toen de Indonesische autoriteiten weigerden een vergunning te verlenen voor een van haar shows in 2011. Zoals de BBC meldde, verklaarde het hardline Islamic Defenders Front protesten in Jakarta, de hoofdstad van het land, en de initiatiefnemers moesten restituties verlenen. Dit is niet de eerste keer dat Gaga haar show moest annuleren vanwege religieuze bezwaren. Soortgelijke protesten onder christelijke groepen vonden ook plaats in de Filippijnen.

3 Toen haar vertolking van 'The Star-Spangled Banner' polariserende recepties ontving

Voor veel zangers kan het uitvoeren van het Amerikaanse volkslied moeilijk zijn. Het brede bereik maakt het nummer notoir moeilijk uit te voeren, zelfs voor een zangeres van het kaliber van Lady Gaga. Ze zong het volkslied tijdens de inauguratie van president Joe Biden in 2021.

Veel fans prezen Gaga's inspanningen en merkten op dat ze het nummer prachtig zong.

2 Toen ze een baby 'beviel' tijdens de Saturday Night Live

In 2011 veroorzaakte Lady Gaga nogal wat opschudding voor haar Saturday Night Live-optreden, toen ze gouden vloeistoffen met een kruisbeeld uit haar lichaam afleverde. De toen 25-jarige zangeres betrad het podium om haar nieuwste album, Born This Way, te promoten en het werkte omdat het dance-popalbum in de allereerste week platina werd.

1 Toen ze aantrok met een vleesjurk op de MTV VMA's van 2010

Wie zou Lady Gaga en die vleesjurk van de MTV Video Music Awards 2010 kunnen vergeten? Tijdens de show legde ze een groot fashionstatement af. Lady Gaga domineerde de avond met acht verschillende VMA-overwinningen. Ze werd geïnspireerd om het kostuum na te bootsen tijdens haar "Born This Way Ball"-wereldtournee.

Aanbevolen: