10 dingen die Rupert Grint heeft gedaan sinds 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

10 dingen die Rupert Grint heeft gedaan sinds 'Harry Potter
10 dingen die Rupert Grint heeft gedaan sinds 'Harry Potter
Anonim

Harry Potter is een van de grootste cultklassiekers aller tijden. De eerste film viert dit jaar zijn 20e verjaardag en veel plaatsen, zoals New York, creëren winkels en restaurants na de franchise, bijna twee decennia later. Er zijn zelfs twee themaparken in het Universal Orlando-resort met het thema van de franchise.

De franchise speelde destijds drie onbekende sterren: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint. Harry Potter heeft ze enorm beroemd gemaakt en hun leven voor altijd veranderd, waardoor ze een van de meest populaire en jongste betaalde acteurs van deze generatie zijn.

Hoewel ze altijd bekend zullen blijven als Harry, Hermione en Ron, zijn de acteurs andere dingen gaan doen. Rupert Grint, die Ron Wemel speelde, is degene die het stilst is geweest en wiens carrière niet zo veel in de schijnwerpers stond nadat de films waren afgelopen.

Of het nu gaat om carrière of persoonlijk, ontdek 10 dingen die Rupert Grint heeft gedaan sinds Harry Potter eindigde.

10 speelde in de 'Lego House'-video van Ed Sheeran

"Lego House" is een single van het debuutalbum van Ed Sheeran, "+." Het kwam uit op 11 november 2011, direct nadat Grint zijn Harry Potter-tijdperk had afgesloten. Een maand voordat het een single werd, werd de video uitgebracht, met in de hoofdrol Grint. Het zou Grint zijn die zich voordeed als Sheeran, maar uiteindelijk, wanneer hij op het podium komt, wordt onthuld dat hij eigenlijk een stalker is en de beveiliging ha alt hem van het podium.

9 droeg de Olympische fakkel

De Olympische Spelen van 2012 vonden plaats in Londen en elke Olympische Spelen mogen beroemdheden en publieke figuren de fakkel dragen en deze van persoon tot persoon doorgeven. Grint kreeg de eer in 2012 op de 68e dag van de estafette. Hij vertelde BBC News dat het "een overweldigende ervaring was die hij voor altijd hoopte te onthouden". J. K. Rowling en de acteur die Voldemort speelt, maakten dat jaar deel uit van de openingsceremonie.

8 speelde in twee Broadway-toneelstukken

Grint heeft bewezen dat hij niet alleen in films kan acteren, maar ook geweldig is in live theater. In 2013 speelde hij Sweets in het toneelstuk "Mojo", dat plaatsvond in het Harold Pinter Theatre in Londen. Het jaar daarop speelde Grint Frank Finger in "Its' Only a Play", zijn officiële Broadway-debuut in New York City. Hij voegt zich bij de andere Harry Potter-sterren die zich ook tot live theater hebben gewend.

7 Werd in talloze tv-shows en films gegoten

Na, en eigenlijk tijdens, Harry Potter, speelde Grint in vele andere rollen, waaronder Liam in een aflevering van American Dad, Sick Note, die oorspronkelijk werd uitgezonden op een Britse zender en nu beschikbaar is om te bekijken opNetflix , The ABC Murders en meer shows. Wat films betreft, speelde Grint in CBGB, Cross of Honour, The Necessary Death of Charlie Countrymen en meer. Al zijn filmrollen waren serieuzer.

6 won prijzen voor zijn tijd in 'Harry Potter'

Tijdens zijn tijd in Harry Potter werd Grint genomineerd voor en won vele prijzen, zowel individueel als voor de film. Na zijn tijd in de franchise won hij nog steeds prijzen, waaronder een People's Choice Award voor Favorite Movie Ensemble in 2012 voor Harry Potter. Daarna won hij datzelfde jaar een MTV Movie Award voor Beste Cast. In 2014 won Grint eindelijk een prijs die geen verband hield met de franchise. Hij won de Best London Newcomer of The Year voor "Mojo" tijdens de WhatsOnStage Awards.

5 heeft een nummer 'Lightning' uitgebracht voor een film

Wie wist dat Rupert Grint kon zingen? Voor de film, Postman Pat: The Movie, vertolkt Grint het personage Josh, maar dat is niet alles wat hij doet. Grint schokte fans in 2014 toen hij het nummer "Lightning" uitbracht voor de soundtrack van de film. Hij klinkt als een heel ander persoon. Grint voegt zich bij Harry Potter co-ster, Tom Felton, bij het uitbrengen van originele muziek. Hoewel Felton eigenlijk een Spotify-pagina heeft en Grint dit nummer alleen voor een film heeft uitgebracht, is het toch leuk om te zien dat ze zich uitbreiden.

4 Werd een uitvoerend producent

Acteur, Broadway-ster, zanger, wat zou Grint nog meer aan zijn cv kunnen toevoegen? Nou, Executive Producer is de volgende op de lijst. Naast de hoofdrol in de tv-serie Snatch, diende Grint ook als uitvoerend producent van de serie. Momenteel schittert hij in de Apple TV+-serie, Servant, waar hij Julian Pearce speelt en waar hij ook uitvoerend producent van is. Servant is zeer geprezen door critici.

3 Momenteel in de hoofdrol in de Apple TV+-serie "Servant"

Servant is een Amerikaanse psychologische horrorstreamingserie. Het volgt een stel uit Philadelphia dat een meisje genaamd Leanne inhuurt als oppas voor hun zoon, Jericho. Haar uiterlijk brengt het paar echter angstaanjagende gebeurtenissen met zich mee. De serie ging in première in 2019, toen Apple TV+ voor het eerst uitkwam. Het is verlengd voor een derde seizoen.

2 Lid geworden van Instagram

In november 2020 brak Rupert Grint het internet door lid te worden van Instagram. Hij leeft een behoorlijk privéleven en heeft er maar 6 dingen op gepost, maar het is nog steeds een stap in de 21e eeuw. Grint verdiende de Guiness World Record-titel voor de snelste tijd om een miljoen volgers op het platform te bereiken, in vier uur en één minuut. Zijn Harry Potter-collega's verwelkomden hem in de app en fans moedigden hem aan Daniel Radcliffe te vragen om mee te doen.

1 Had een baby

Rupert Grint, de eerste van het gouden trio die een baby kreeg, kondigde aan de wereld aan dat hij en zijn vriendin, Georgia Groome, een dochtertje hadden met de naam Wednesday G. Grint. Ze verwelkomden haar in mei 2020. De enige foto die hij van haar deelde was toen hij lid werd van Instagram en de wereld een collectief "aww" gaf. Grint vertelde Comicbook.com dat vaderschap een "ander soort liefde" is.

Aanbevolen: