Alles wat er is gebeurd sinds de première van 'Framing Britney Spears

Inhoudsopgave:

Alles wat er is gebeurd sinds de première van 'Framing Britney Spears
Alles wat er is gebeurd sinds de première van 'Framing Britney Spears
Anonim

Britney Spears is dit jaar het gesprek van de wereld geweest, maar niet omdat ze een album of wat dan ook heeft uitgebracht. Ze staat al meer dan 13 jaar onder curatele en alle informatie komt eindelijk aan het licht.

Framing Britney Spears, nu gestreamd op Hulu, is een documentaire van de New York Times die dit jaar in première ging, die de FreeBritney-beweging verder aanwakkerde en de duisternis in haar leven aan het licht bracht.

Sinds 2008 staat Spears, 39, onder curatele waarvan haar vader de leiding heeft. Ze ging voor het eerst onder een toen ze uithaalde en haar hoofd kaal schoor, waardoor ze gedwongen werd om voor geestelijke gezondheidsevaluaties te gaan. De documentaire legde haar leven en worstelingen van toen tot nu uit, haar relatie met Justin Timberlake en wat er gebeurt met het conservatorium.

Met nieuwe informatie die aan het licht komt en veel fans en beroemdheden aan haar zijde staan, is dit een constant gevecht. Dit is wat er is gebeurd sinds de documentaire in première ging.

8 Het conservatorium en wat het inhoudt

In februari 2008 ging Britney Spears achtereenvolgens in de psychiatrie nadat ze haar kinderen bij haar in de badkamer had opgesloten vanwege voogdijdebatten. Haar vader, Jamie, verzocht om een tijdelijke conservatorschap. In oktober oordeelde een rechter dat de voogdij permanent zou worden gemaakt en dat haar vader al haar financiële zaken zou regelen. In november van dat jaar bracht ze Britney: For The Record uit, waar ze somber leek en zei dat haar leven "te in controle" was.

Daarna sprak ze tien jaar lang niets over haar conservatorium. Ze praatte er echter achter gesloten deuren over en probeerde het conservatorium voorgoed te beëindigen. In 2019 kondigde ze aan dat ze voor onbepaalde tijd zou gaan werken nadat haar vader een levensbedreigende ziekte had opgelopen. Haar advocaat, Andrew Wallet, stopte en maakte haar vader de baas. Spears werd vervolgens tegen haar wil in een psychiatrische instelling geplaatst. En sindsdien heeft ze gevochten om ervoor te zorgen dat haar vader niet de leiding heeft.

7 De documentaire komt uit

Het inlijsten van Britney Spears was de eerste keer dat veel mensen wisten wat er gebeurde met Spears en haar door de rechtbank gesanctioneerde conservatorschap. Het liet zien hoeveel ze heeft meegemaakt in die 13 jaar en hoe ze haar eigen leven niet in de hand heeft. De documentaire bevat interviews met een levenslange familievriend die een groot deel van haar carrière naast haar heeft gereisd, haar advocaten en de marketingmanager die oorspronkelijk het imago van Spears creëerde. Spears werd niet benaderd voor of geïnterviewd in de documentaire, waardoor ze niet haar kant kon uiten of wat ze doormaakt.

6 Fans komen haar steunen

Fans zijn te zien in de documentaire die buiten de rechtszaal staan en hun steun voor haar betuigen met FreeBritney-borden. Sommige fans worden geïnterviewd in Framing Britney Spears, en ze zijn verontwaardigd over wat er met haar gebeurt. Anderen zijn sinds de documentaire naar sociale media gegaan en steunen Spears en willen haar vrijwaren van deze conservatorschap. Beroemdheden zoals Cher, Miley Cyrus en Paris Hilton hebben haar in deze periode allemaal gesteund.

5 Spears verzoekt om verzoekschrift bij de rechtbank

Ongeveer een maand nadat de documentaire uitkwam, verzocht Spears formeel om een verzoekschrift bij de rechtbank dat Jodi Montgomery, haar tijdelijke zorgmanager, haar vader, Jamie Spears, permanent vervangt als conservator over de persoonlijke zaken van de zangeres. Dat betekent dat Jodi inspraak zal hebben in wie Britney wel en niet kan zien en contact kan leggen met het medische team van Britney. Britney's advocaten hebben in de documenten ook gevraagd dat Jamie volledig ontslag neemt als de huidige conservator van haar "persoon", aldus Hollywood Life.

4 Britney post over documentaire

Fans zijn behoorlijk bezorgd over Britney, vooral wanneer ze video's op haar Instagram en TikTok plaatst, gewoon ronddansend en modellerende kleding. In één bericht danst ze, maar plaatst een lang en waardig onderschrift over de documentaire en wat mensen over haar zeggen.

"Zoveel documentaires over mij dit jaar met de kijk van andere mensen op mijn leven… wat kan ik zeggen… Ik ben diep gevleid", zei de "Toxic" zangeres in haar post. "Deze documentaires zijn zo hypocriet. Ze bekritiseren de media en doen dan hetzelfde." Sommige mensen geloven dat het niet echt haar bericht op sociale media is en dat iemand in haar team het doet, maar hoe dan ook, ze klinkt niet blij met haar situatie, maar kijkt ernaar uit om in de zomer te reizen.

3 Haar vriendje spreekt zich uit

Haar vriend, Sam Asghari, die ze ontmoette op de set van haar videoclip voor 'Slumber Party', steunt haar erg. Ze zijn al vier jaar samen en hij blijft haar door alles heen. Hij haalde uit en noemde haar vader een "total d", nadat de documentaire uitkwam. Sindsdien heeft hij zich niet meer kunnen uitspreken omdat hij het zwijgen is opgelegd. "Ik zal niet in details treden omdat ik onze privacy altijd heb gerespecteerd, maar tegelijkertijd ben ik niet naar dit land gekomen om mijn mening en vrijheid niet te kunnen uiten."

Asghari droeg ook een 'Free Britney'-shirt, waarop hij op de dag van haar rechtszitting een foto van zichzelf op zijn Instagram-verhaal plaatste. Hij voegde een leeuwenemoji toe die zijn vriendin een 'leeuwin' noemde.

2 Britney spreekt zich uit

Op 23 juni kwam de zangeres "Oops… I Did It Again" eindelijk aan het woord en liet iedereen weten wat er precies aan de hand was in haar leven onder dit conservatorium. Ze legde een virtuele verklaring van 24 minuten af aan de rechter, die door de rechtbank live naar de media werd gestreamd, waar ze coherent en bang klonk. Spears vertelde rechter Brenda Penny dat ze haar familie wil aanklagen en is misbruikt door een voormalige therapeut, naast vele andere beschuldigingen.

Onder deze voogdij mag ze niet trouwen, geen kinderen meer krijgen, haar kinderen zien of zelfs de kleur of haar keukenkasten kiezen. Elk aspect van haar leven wordt gecontroleerd door haar vader en haar team. Spears heeft een nieuwe hoorzittingsdatum vastgesteld voor 14 juli. Lees het volledige transcript om alles te weten te komen wat ze in de rechtbank heeft gezegd.

1 Justin Timberlake toont zijn steun

Justin Timberlake heeft veel kritiek gekregen nadat hij werd geportretteerd in Framing Britney Spears. Hij verontschuldigde zich publiekelijk bij Spears en Janet Jackson nadat de documentaire was uitgevallen. "Ik wil specifiek mijn excuses aanbieden aan Britney Spears en Janet Jackson, allebei individueel, omdat ik om deze vrouwen geef en ze respecteer en ik weet dat ik gefaald heb", zei hij in een Instagram-bericht. Fans waren boos nadat hij gebrek aan medeleven had getoond voor Spears en commentaar gaven op de status van haar maagdelijkheid.

Nu, nadat Spears zich uitsprak in de rechtbank na alles wat ze heeft meegemaakt, is Timberlake opnieuw naar sociale media gegaan en zei dat "we op dit moment allemaal Britney zouden moeten steunen". De twee dateerden uit het begin van de jaren 2000 en waren toen het Hollywood-koppel "It". Hij vervolgde door te zeggen: "Jess en ik sturen onze liefde en onze absolute steun naar Britney gedurende deze tijd. We hopen dat de rechtbanken en haar familie dit goedmaken en haar laten leven zoals ze wil." Hopelijk neemt Timberlake persoonlijk contact op met Spears om zich uitsluitend aan haar te verontschuldigen.

Aanbevolen: