Deze Oscar-winnende actrice speelde Madame Rosmerta in de Harry Potter-films

Inhoudsopgave:

Deze Oscar-winnende actrice speelde Madame Rosmerta in de Harry Potter-films
Deze Oscar-winnende actrice speelde Madame Rosmerta in de Harry Potter-films
Anonim

De cast van de Harry Potter-franchise is zeker zo groot dat het moeilijk is om iedereen de lof te geven die ze verdienen. Een personage dat uiteindelijk niet veel schermtijd kreeg, maar zeker een indruk achterliet, is Madam Rosmerta, die in een paar scènes uit Hogsmeade Village verschijnt. Echte Potterheads weten meteen wie ze is, en misschien weten ze zelfs al wie haar speelt in de franchise.

Vandaag kijken we naar de actrice achter Madam Rosmerta, en ja, ze is eigenlijk een zeer beroemde Academy Award-winnaar. Van hoe ze haar carrière in de jaren zestig begon tot hoeveel ze tegenwoordig waard is - blijf scrollen om meer te weten te komen over de ster die de geliefde hospita van de Three Broomsticks-pub speelt!

7 Madam Rosmerta werd gespeeld door de Britse actrice Julie Christie

Laten we beginnen met het feit dat de hospita van de Three Broomsticks pub in het dorp Zweinsveld wordt gespeeld door actrice Julie Christie. Zoals fans weten, maakt ze maar een paar korte optredens op het scherm, maar ze heeft zeker een behoorlijke impact op de kijkers achtergelaten. De rol van mevrouw Rosmerta is echter zeker niet de meest memorabele rol van Julie Christie - sterker nog, de actrice heeft een behoorlijk indrukwekkende carrière.

6 Julie Christie had haar doorbraak in de jaren zestig

Julie Christie werd geboren op 14 april 1940 in Chabua, Assam, Brits-Indië, en ze brak in de jaren zestig door in de acteerindustrie. Haar doorbraak in de filmrol was als Liz in het comedy-drama Billy Liar uit 1963.

Daarna speelde ze in tal van beroemde projecten zoals Darling and Doctor Zhivago (beide 1965), Fahrenheit 451 (1966), Far from the Madding Crowd (1967), Petulia (1968), The Go-Between (1971), McCabe & Mrs. Miller (1971), Don't Look Now (1973), Shampoo (1975) en Heaven Can Wait (1978).

5 Julie Christie won talloze prestigieuze prijzen, waaronder een Oscar

Aangezien Julie Christie sinds de jaren zestig succesvol is in de acteerindustrie, is het zeker geen verrassing dat ze talloze prestigieuze prijzen heeft gewonnen. Voor haar vertolking van Diana Scott in de romantische dramafilm Darling uit 1965 won ze de Academy Award voor Beste Actrice - een prijs waarvoor ze vier keer is genomineerd. Naast een Oscar won Julie Christie ook bij andere belangrijke prijsuitreikingen zoals de Golden Globes, de BAFTA Awards en de Screen Actors Guild Awards.

4 Julie Christie verscheen maar in één Harry Potter-film

Hoewel Madam Rosmerta zeker een gedenkwaardig Harry Potter-personage is, verscheen ze maar in één film - Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, het derde deel in de franchise die in 2004 werd uitgebracht. In de boeken komen de lezers de hospita van de Three Broomsticks-kroeg iets vaker tegen, maar er leek niet genoeg tijd te zijn om dat allemaal op het grote scherm te tonen.

In de film speelde Julie Christie samen met Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Gary Oldman, Alan Rickman, Emma Thompson, Maggie Smith en nog veel meer. Momenteel heeft Harry Potter en de Gevangene van Azkaban een beoordeling van 7,9 op IMDb.

3 Andere hedendaagse films waarin Julie Christie te zien was, zijn onder meer 'Finding Neverland' en 'New York, I Love You'

Het lijdt geen twijfel dat Julie Christie de hoofdrol speelde in haar beroemdste projecten in de jaren zestig en zeventig - hoewel ze af en toe ook in nieuwere projecten verscheen - een van hen was natuurlijk Harry Potter en de gevangene van Azkaban. Naast de beroemde fantasiefilm is Julie Christie ook te zien in projecten als Troy en Finding Neverland (beide 2004), The Secret Life of Words (2005), Away from Her (2006), New York I Love You (2008), Red Riding Hood (2011), en The Company You Keep (2012). Meest recentelijk nam de actrice deel aan de dramafilm The Bookshop uit 2018.

2 Julie Christie heeft een nettowaarde van $10 miljoen

Hoewel het hoogtepunt van haar carrière voorbij lijkt te zijn, betekent dat niet dat Julie Christie tegenwoordig niet extreem rijk is. Volgens Celebrity Net Worth wordt de met een Academy Award bekroonde actrice geschat op ongeveer $ 10 miljoen. Een groot deel van haar waarde komt voort uit het werk aan het begin van haar carrière, maar aangezien ze een Hollywood-nietje is, wordt haar recentere werk zeker buitengewoon goed betaald!

1 Ten slotte viert Julie Christie dit jaar haar 82e verjaardag

En tot slot sluiten we de lijst af met het feit dat de actrice in april 82 wordt. Dat maakt haar een van de oudere acteurs uit de Harry Potter-franchise, wat sommige fans misschien zal verbazen. Degenen die haar carrière hebben bijgehouden, hebben zeker gemerkt dat ze langzamer gaat werken als het gaat om werken - en tegenwoordig verschijnt ze zelden in projecten. Dit betekent echter niet dat Julie Christie niet actief is - meest recentelijk was ze een van de Hollywood-sterren die mede-Harry Potter-ster Emma Watson steunde na haar Palestijnse solidariteitspost.

Aanbevolen: