CODA' en 'Squid Game' winnen groots bij de 2022 SAG Awards

Inhoudsopgave:

CODA' en 'Squid Game' winnen groots bij de 2022 SAG Awards
CODA' en 'Squid Game' winnen groots bij de 2022 SAG Awards
Anonim

Indiedrama CODA won dit jaar veel bij de Screen Actors Guild-awards en won het beste ensemble in een film en beste mannelijke bijrol voor Troy Kotsur.

Squid Games, Succession en Ted Lasso namen ook grote prijzen mee naar huis tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking.

Dove drama wint groots bij Screen Actors Guild Awards

Apple bracht het drama over een dove familie voor $ 25 miljoen van het Sundance-filmfestival van vorig jaar. Het is genomineerd voor drie Academy Awards, waaronder die voor beste foto.

“Dit bevestigt het feit dat wij dove acteurs kunnen werken zoals iedereen”, zei ster Marlee Matlin. "We kijken uit naar meer kansen voor dove acteurs." Kotsur, die favoriet Kodi Smit-Mcphee afsneed, is de eerste dove acteur die deze categorie wint.

“Nu heb ik het gevoel dat ik eindelijk een deel van de familie ben,” zei Kotsur in zijn toespraak, “ik weet dat jullie allemaal artiesten zijn, en ik weet dat jullie allemaal weten hoe het is om een uitgehongerde acteur te zijn. Destijds sliep ik in mijn auto, sliep ik backstage in mijn kleedkamer, banksurfte ik en zo. Je voelt me, toch? Dus heel erg bedankt.”

Will Smith won ook zijn eerste SAG-prijs voor zijn hoofdrol in King Richard. Jessica Chastain versloeg Nicole Kidman, Lady Gaga en Olivia Colman om de beste hoofdrolspeelster te winnen voor haar rol in The Eyes of Tammy Faye.

"Ik heb 10 jaar aan het project gewerkt en ik hoop dat we het verhaal hebben gemaakt op een manier waar ze trots op zou zijn", zei Chastain in haar toespraak. "Ik hou van mijn artistieke familie en mijn hart ligt bij onze internationale familie die op dit moment over de hele wereld is en vecht voor hun veiligheid en hun vrijheid.”

Ariana DeBose werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke bijrol voor haar rol Anita in Steven Spielbergs remake van West Side Story."Het heeft lang geduurd voordat ik me op mijn gemak voelde om mezelf acteur te noemen", zei ze nadat ze had gesproken over haar achtergrond bij het werken op Broadway. "Ik geloof echt dat als je een van ons herkent, je ons allemaal herkent."

Squid Games beha alt historische overwinning

Netflix-hitshow Squid Games werd de eerste serie in een vreemde taal die prijzen op een klein scherm won door de beste mannelijke en vrouwelijke acteur in een dramaserie voor Lee Jung-Jae en Jung Ho-Yeon te winnen.

De Koreaanse show verloor het beste drama-ensemble van het veelgeprezen HBO-drama Succession. Hoofdacteur Brian Cox bracht het grootste deel van zijn toespraak door om hulde te brengen aan de bevolking van Oekraïne en aan zijn medeacteurs en entertainers in Rusland die te horen kregen dat ze niet mochten spreken. "Het is echt, echt verschrikkelijk wat er gebeurt", zei hij. "Ik denk dat we echt mee moeten doen om ze te vieren."

Apple's hitshow Ted Lasso won de prijzen voor comedy-ensemble en beste acteur in een comedyserie voor Jason Sudeikis. De meerderheid van de cast werd getoond via een live videolink vanwege de quarantainerichtlijnen van de productie.

Winnaars in tv-categorieën waren ook Jean Smart voor beste vrouwelijke acteur in een comedyserie voor Hacks. "Ik hou van acteurs, niemand snapt ons, weet je?" zei ze in haar toespraak. “Wat we doen is waardevol. Wij zijn de beproefde verhalenvertellers … en het is belangrijk en we zijn eigenlijk het oudste beroep ter wereld.”

Smart's Mare of Easttown co-ster Kate Winslet won de beste vrouwelijke acteur in een beperkte serie of tv-film, maar kon het evenement niet persoonlijk bijwonen. Micheal Keaton moest het podium op rennen nadat hij zijn overwinning als beste mannelijke acteur had gemist omdat hij in de badkamer was. Hij hield een betraande toespraak waarin hij hulde bracht aan zijn overleden neef.

Aanbevolen: