Waarom was het Vogue-interview van Kim Kardashian voor sommige fans verontrustend?

Inhoudsopgave:

Waarom was het Vogue-interview van Kim Kardashian voor sommige fans verontrustend?
Waarom was het Vogue-interview van Kim Kardashian voor sommige fans verontrustend?
Anonim

Kim Kardashian staat op een kruispunt in haar leven. De 40-jarige social media-ster is bezig met de scheiding van echtgenoot Kanye/Ye West en maakt vorderingen in haar juridische carrière, terwijl ze een schoonheidsimperium van een miljard dollar handhaaft en moeder is van vier kleine kinderen. Ze voelt de verandering en omarmt het leven. Als weerspiegeling van deze nieuwe levensfase verscheen Kim onlangs in Vogue magazine voor een oprecht interview waarin ze mijmerde over dit nieuwe gevoel van verandering in haar leven - terwijl ze vrede sluit met zichzelf en haar ambities. Niets erg controversieel hier. Maar het was niet wat Kim zo vaak zei in het interview dat de tongen aan het kwispelen is. Nee. Het is Kims blik in de magazinespread.

Mensen online zijn nogal verontrust door de beelden die ze hebben gezien van het openhartige interview dat werd vrijgegeven en het heeft een aantal verontrustende vragen opgeroepen over Kim's bedoelingen met betrekking tot haar publieke imago. Dus wat is er gezegd over de shoot?

6 Wat zei Kim Kardashian in het interview?

Niets echt ongewoons. De focus van het artikel, getiteld "'I've Chosen Myself': Inside Kim Kardashian's New World", was Kims veranderende kijk op het leven, en hoe ze eindelijk een punt bereikt waarop ze zich gelukkig voelt om zichzelf te zijn en zich te concentreren op familie en Jen Wang, de interviewer, was complimenteus in het stuk - ze prees Kim toen ze haar met haar vier jonge kinderen zag, en becommentarieerde haar vriendelijkheid voor iedereen met wie ze sprak tijdens de chat.

De essentie van wat Kim zei was in deze verklaring: Mijn jaren '40 gaan over Team Me zijn. ik ga lekker eten. ik ga sporten. Ik ga meer plezier hebben, meer tijd doorbrengen met mijn kinderen en de mensen die me gelukkig maken.”

5 Kim Kardashian kreeg kritiek op 'Black-Fishing' voor de shoot

Kort nadat de uitgave van het tijdschrift was verschenen, bracht een pagina met de naam Diet Prada (die gespecialiseerd is in het bekritiseren van mode voor beroemdheden) online een bericht uit waarin Kim's foto's werden vergeleken met die van zwarte vrouwelijke sterren, met het bijschrift 'Kim en Vogue zeiden "Black History Month."' Kim's foto's van haar shoot leken vreemd genoeg op die van Beyonce, Naomi Campbell en Nina Simone.

De post heeft meer dan 220.000 likes ontvangen, waaronder een van Naomi Campbell zelf - een feit waar de commentatoren wild van werden! Steunde Naomi de kritiek achter de post?

4 Journalisten wogen ook mee op de controverse

Washington Post-columnist Karen Attiah woog op de controverse in de opmerkingen van Diet Prada's post. Ze schreef: “In het midden van Black History Month, laten ze dit op ons vallen. Dus moe om te horen dat een Kardashian 'schoonheid herdefinieert' wanneer zwarte vrouwen al tientallen jaren schoonheids- en stijltrends bepalen.”

3 De overeenkomsten maakten veel fans van streek

De aandacht voor Kims fotoshoot zorgde voor consternatie bij veel fans. Ze plaatste een van de foto's van de shoot als een post op haar Instagram-pagina, met een bijschrift dat - in de ogen van sommigen - het visuele eerbetoon dat Kim aan Nina Simone maakte niet erkende. In plaats daarvan koos Kim ervoor om de make-upartiesten achter de look te prijzen en schreef: 'Ik zou niet trotser kunnen zijn op mijn glamourteam dat altijd voor me opduikt. Ik hou van jullie!'

Dit viel niet goed bij veel volgers.

'Kimmm ik hou van je, maar deze foto zus??‍♀️u moet weten…' schreef een fan op haar Instagram-bericht over de shoot.

'Dus je gaat gewoon niets zeggen over Nina Simone?' zei een ander.

'Kim deze schreeuwt toon doof' voegde een fan toe.

Een ander vatte de situatie eenvoudig samen: 'Ik bedoel… Ik denk dat hier iets niet klopt.'

2 Dit is niet de eerste keer dat Kim Kardashian zo bekritiseerd wordt

Dergelijke aanvallen op het imago van Kim zijn niet nieuw. Jarenlang is ze bekritiseerd vanwege wat velen beschouwen als het zich toe-eigenen van trends en schoonheidsnormen voor zwarte vrouwen. Als blanke vrouw vinden sommigen dat Kim dat niet zou moeten doen, en als ze erop staat, zou ze op zijn minst moeten erkennen wat ze doet.

1 Kim Kardashian ligt ook onder vuur omdat ze zich schijnbaar distantieert van de gevolgen van haar imago

Toen Kim bekende dat de media haar en haar familie demoniseren voor "alles" als het gaat om het promoten van een bepaald lichaamsbeeld, leek ze afstand te nemen van de gevolgen van haar gedrag.

“Er is zeker een invloed, zowel positief als negatief, op hoe een hele groep mensen zichzelf ziet vanwege sociale media. Ik kan dat zien. Ik ben niet geblokkeerd voor het idee dat het bestaat, 'zei Kim, die de vraag leek te ontwijken. Maar ik probeer te denken, oké, als ik mijn kinderen opvoed, hoe zou ik dan reageren als ik het gevoel had dat er dingen op TikTok of Instagram waren waarvan ik niet zou willen dat ze ze zouden zien en waar ze deel van uit zouden maken? We zouden die gesprekken hebben.”

Fans bekritiseerden Kim omdat ze elke verantwoordelijkheid negeert voor hoe beïnvloedbare mensen kunnen worden beïnvloed door haar online imago.

Aanbevolen: