Waarom 'Indian Matchmaking' zulke gemengde recensies kreeg

Inhoudsopgave:

Waarom 'Indian Matchmaking' zulke gemengde recensies kreeg
Waarom 'Indian Matchmaking' zulke gemengde recensies kreeg
Anonim

Indian Matchmaking was een enorme hit voor Netflix toen het in 2020 in première ging, maar het is ook een van hun meest controversiële shows. Terwijl sommigen blij waren om meer representatie van de Indiase cultuur in de media te zien, beweren sommigen dat dit niet het soort representatie is dat Indiërs willen of nodig hebben.

Het neemt hoe dan ook niets weg dat de presentator van de show, Seema Taparia, dankzij de show nu een begrip is als het gaat om relatieadvies. Het kan ook niet worden genegeerd dat de show een van de weinige realityseries op de Amerikaanse televisie is die specifiek niet-blanke culturen belicht. Hoewel de show zijn fans heeft, heeft hij net zoveel, zo niet meer critici. Sommigen zullen opscheppen over hoeveel ze ervan houden om de show te "haten", en als je wat dieper ingaat op Indian Matchmaking, kunnen ze zien waarom.

8 Gearrangeerde huwelijken zijn een controversiële praktijk

Laten we beginnen met het voor de hand liggende probleem, en dat is het feit dat de show de praktijk van gearrangeerde huwelijken belicht. Gearrangeerde huwelijken zijn nog steeds heel gebruikelijk in India; de praktijk is een overblijfsel van het langlopende kastenstelsel van het land. Velen, vooral westerse feministen, beweren echter dat de praktijk afpersend, classistisch en seksistisch is. Velen beweren ook dat de praktijk achterhaald is. Vanwege al deze kritiek staan velen niet open voor het idee om de praktijk van gearrangeerde huwelijken in een positief daglicht te zien worden gezet zoals Taparia en de showrunners van Indian Matchmaking het doen.

7 Een van de grootste sterren van de show die teleurgesteld is gebleven

Fans kijken graag naar de worstelingen van Taparia's klanten, en de show gaat net zo veel over hen als over Taparia die haar werk als koppelaarster doet. Een van de meest populaire sterren van de show was Aparna Shewakraman, een jonge advocaat die naar Taparia kwam op zoek naar een echtgenoot. Hoewel ze Taparia vertrouwde, kreeg ze nooit de man die ze zocht en verliet ze het programma gefrustreerd en teleurgesteld.

6 Aparna Shewakraman sloeg zelfs de gastheer dicht

Aparna ging zelfs in de aanval en bekritiseerde Taparia publiekelijk. Hoewel ze Taparia waarschijnlijk een nul op Yelp heeft gegeven, zei Aparna ook dat ze geen spijt heeft van het doen van de show en dat ze nu zelfs bevriend is met de mannen waarmee Taparia haar in de arm heeft genomen. Maar Aparna is nog steeds geïrriteerd omdat ze niet op de show was om vrienden te maken.

5 India heeft de show nauwlettend gevolgd (maar niet altijd als fans)

Amerikaanse televisie vindt vaak zijn weg naar India en andere internationale markten, maar dit is een van de weinige keren dat Indiërs centraal stonden in het plot van een in Amerika gemaakte show. Onnodig te zeggen dat een dergelijke piek in representatie er onvermijdelijk toe leidde dat een groot deel van de Indiërs naar het programma keek. Hoewel dit hielp om het aantal kijkers te vergroten, nam het fandom van de show niet noodzakelijk toe. Veel Indiërs zijn verre van blij met hoe ze worden vertegenwoordigd door een show die een van de meest controversiële praktijken van hun thuisland belicht.

4 'Indian Matchmaking' is volgens Indiërs geen nauwkeurige weergave van gearrangeerde huwelijken

Een ander probleem dat veel mensen met de show hebben, is hoe onnauwkeurig gearrangeerde huwelijken worden weergegeven. In de show staat het de klanten van Taparia vrij om de partners die ze aan elkaar toewijst af te wijzen. In een traditioneel gearrangeerd huwelijk, waarvan sommigen nog steeds in India leven, wordt het huwelijk gearrangeerd door de ouders, en soms worden koppelaars ingeschakeld om hen te helpen, maar het is meestal de verantwoordelijkheid van de ouders. Ook krijgen degenen die in India een gearrangeerd huwelijk toegewezen krijgen niet altijd keuze. Deze onnauwkeurigheid in de show is een van de grootste kritieken op Indian Matchmaking en Taparia.

3 Sommige dunne 'Indian Matchmaking' is racistisch en coloristisch

Een andere reden waarom de voortdurende praktijk van gearrangeerde huwelijken in India zo controversieel is, is omdat velen vinden dat de praktijk racisme en colorisme mogelijk maakt, twee grote problemen zowel in India als de VS. Een lichtere huid wordt door sommige mensen in India als wenselijker beschouwd dan een donkere huid, en een dergelijk perspectief is geworteld in de voormalige koloniale heerschappij die Engeland honderden jaren over India had. Voor degenen die het verschil tussen colorisme en racisme niet kunnen zien, zie het als volgt: colorisme gaat gewoon over de kleur van iemands huid, terwijl racisme zich richt op het onderscheid maken tussen mensen tussen raslijnen, wat meestal over huidskleur gaat. Met andere woorden, colorisme is "Ik kan niet met je trouwen, je bent te donker", terwijl racisme is "je bent te donker en verdient daarom minder dan alle anderen." Beide problemen kunnen worden bestendigd in gearrangeerde huwelijken, vooral voor Taparia's klanten wanneer ze hun "voorkeuren" aan haar doorgeven.

2 Sommigen denken dat 'Indian Matchmaking' klassiek is

De praktijk van gearrangeerde huwelijken komt uit het kastenstelsel van het oude India. Een kastensysteem is een klassenstructuur waarin men in een klasse (of kaste) wordt geboren en nooit uit die kaste kan stijgen of dalen. Het lijkt bijna op feodalisme, maar zelfs in het feodalisme was er enige ruimte voor sociaal momentum, afgezien van een paar klassen. De praktijk van gearrangeerde huwelijken is bedoeld om het kastenstelsel in stand te houden en ervoor te zorgen dat de rijke elite de touwtjes in handen houdt. Critici van Indian Matchmaking zijn dat het licht van dit feit het classisme bestendigt dat inherent is aan de praktijk.

1 Fans zijn gesplitst

Dat gezegd hebbende, sommigen zullen nog steeds de show verdedigen. S. Mitra Kalita van CNN ging zelfs zo ver om te zeggen dat kritiek op de show alleen maar zijn punt bewijst, dat Amerikanen en westerlingen de behoefte voelen om andere culturen te beoordelen op basis van hun waarden. Of dat het echte punt van de show is, is discutabel, Netflix wilde waarschijnlijk gewoon een edgy realityshow, zodat ze de aandacht van hun streamingpubliek konden houden. Het blijft echter waar dat Indian Matchmaking zowel trouwe fans als vocale tegenstanders heeft. Seizoen twee begint in 2022.

Aanbevolen: