20 dingen over Jay-Z Beyonce zou willen dat ze onder het tapijt kon vegen

Inhoudsopgave:

20 dingen over Jay-Z Beyonce zou willen dat ze onder het tapijt kon vegen
20 dingen over Jay-Z Beyonce zou willen dat ze onder het tapijt kon vegen
Anonim

Het is officieel. Forbes heeft Jay-Z uitgeroepen tot de eerste hiphopmiljardair. Jay-Z heeft niet alleen 22 Grammy Awards ontvangen en 14 nummer 1-albums gescoord, maar hij heeft ook zijn eigen kledingmerk (Rocawear) opgericht. En hoe zit het met zijn kunstcollectie van $ 70 miljoen?

Zelfs Warren Buffet was onder de indruk van de man. Zijn rijkdom en prestaties zijn des te indrukwekkender omdat Jay-Z, ook bekend als Shawn Carter, in armoede werd geboren in Brooklyn's beruchte Marcy Housing Projects. Het was een ruige, soms door drugs geteisterde en gewelddadige plek om op te groeien. Dat hij het heeft gered, is te danken aan intelligentie, vastberadenheid en een sterke liefhebbende moeder.

Maar de erfenis van Marcy betekent dat Jay-Z een spoor van geweld en zelfs crimineel gedrag achter zich laat. Zijn aanzienlijke zakenimperium heeft hem meermaals voor de rechter gedaagd. En dat is alles voordat we bij de vetes en gevechten komen.

Hier zijn 20 dingen die Jay-Z heeft gedaan Beyonce zou graag onder een groot tapijt willen vegen.

20 Jay-Z schoot zijn broer neer toen hij nog maar 12 was

Jay-Z groeide op omringd door de ellende en het geweld van het Marcy Project Housing. De eerste gedachte die bij me opkwam op de dag dat zijn broer zijn ring stal, was hem neer te schieten. Dus dat deed hij. Hij vertelde The Guardian: "Ik dacht dat ik voor altijd naar de gevangenis zou gaan." Zijn aan crack verslaafde broer heeft geen aanklacht ingediend. Hiphop zonder Jay-Z? Ondenkbaar. Maar het was een close one.

19 Once Upon A Time Jay-Z was een dealer

Een klassiek citaat van Jay-Z: "Ik weet van budgetten. Ik was een drugsdealer." Hij maakte geen grapje. Hij droomde ervan om afscheid te nemen van de projecten en zaken te doen, misschien een wasstraat te openen. In plaats daarvan koos hij voor muziek, een industrie die notoir moordend is. Toch is de muziekwereld lang niet zo smerig en brutaal als de gemene straten van Brooklyn.

18 Beyoncé's vader haatte hem op het eerste gezicht totaal

Wat ziet een aardige zangeres uit de middenklasse in een jongen van de straat? Dat is wat haar vader Matthew Knowles wilde weten terwijl de twee aan het daten waren. Hij zei: "Ik geef helemaal niet om hem… Hij is niet iemand met wie ik graag tijd doorbreng". Hij was niet zo blij toen de twee in 2008 trouwden. Misschien is Matthew nu zachter geworden nu Jay-Z miljardair is? Misschien niet.

17 De stomme vete met Harry Belafonte

Iconische zanger Harry Belafonte is een legendarische voorvechter van burgerrechten. Hij gaf in 2013 een interview waarin hij kritiek uitte op 'high-profile artiesten' uit een minderheidsgroep die weigerden hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Erger nog, hij noemde Jay-Z en Beyonce bij naam. Natuurlijk sloeg Jay-Z hard terug en kreeg er ook veel flauwekul voor. Jigga en The Big B hebben nog steeds af en toe een schermutseling.

16 Die gênante rechtszaak over vaderschap

In 2014 diende de inwoner van New Jersey, Rymir Satterthwaite, Jay-Z opnieuw een vaderschapszaak in. Hij beweerde dat zijn moeder Wanda en Jay-Z in de jaren negentig "talloze stoeipartijen" hadden gehad. Jay-Z maakte een advocaat en vocht er hard tegen. Uiteindelijk stemden Jay-Z en Satterthwaite in met een minnelijke schikking. Jammer, het zou een interessante proef zijn geweest.

15 Schaduw werpen naar Nas

Het is de grote strijd van de hiphop-songteksten. Eerst dissed Jay-Z Nas in een nummer genaamd "Takeover". Te midden van menig vierletterwoord noemde hij de rapper een geweest. Nas deelde zijn eigen schaduw uit met een nummer genaamd "Ether". De meest opvallende belediging daarin is "Fk Jay-Z". We snappen de boodschap. Het is een win/win-situatie: vecht en verkoop records.

14 Was er iets met Rihanna?

Rihanna was de beschermeling van Jay-Z. Lang geleden in 2005, toen Jay-Z en Bey aan het daten waren, gingen ze een jaar uit elkaar. Aha, zeiden de geruchten, het is omdat hij een affaire had met de jonge Rihanna. Jong heeft gelijk. Ze was op dat moment minderjarig gevangenisaas. Oeps. Was het waar? Kan zijn. Misschien niet.

13 Hij kreeg een proeftijd voor incident met Lance "Un" Rivera

Het had het einde kunnen zijn van zijn ontluikende carrière. Op een nacht in 1999 stak een boze Jay-Z de platenproducent Lance "Un" Rivera van Untertainment neer. Waarom? Het gerucht gaat dat Jay-Z dacht dat "Un" verantwoordelijk was voor de illegale release van Jay's nieuwste album. Hij riskeerde 15 jaar cel. Maar er werd een deal gesloten. Hij pleitte schuldig en kreeg een proeftijd. Nog een close call.

12 Jay-Z bedroog Beyoncé

In 2014, terwijl Jay-Z en Bey op tournee waren, deden de geruchten de ronde. Had Jay-Z Beyoncé bedrogen? Waarom stond haar Lemonade-album zo vol met "valsspelen"-nummers? Jay liet zijn eigen album vallen en zei op alle mogelijke manieren sorry. Eindelijk kwam Jay-Z in 2017 schoon en gaf het toe. We wisten het al die tijd. Ze overleefden en bloeiden toen.

11 In 2001 werd hij gearresteerd voor wapenbezit

Het is april 2001 en Jay-Z en twee andere jongens gaan uit in New York. In de kleine uurtjes van de ochtend wordt het trio gearresteerd voor wapenbezit. Het enige was dat slechts één van de mannen een pistool droeg en het was niet Jay-Z. Doe niet zo gek, zei de advocaat van de rapper. Hij was niet degene die sjokte. Nog een close call.

10 Jay-Z's steun aan "Racistische" Barneys Store

In 2013 werd de New Yorkse kledingretailer Barneys beschuldigd van etnisch profileren toen ze herhaaldelijk zwarte shoppers in de winkel stopten en fouilleren. Oeps. Jay-Z had een deal met de winkel om een collectie vakantiekleding te leveren. Hij deinsde niet terug, maar hield zich aan de deal. Hij masseerde het door 100% van de opbrengst te doneren aan zijn Shawn Carter Foundation.

9 Dat roze pak

Het is januari 2020 en Jay-Z en Beyoncé organiseren een Roc Nation pre-Grammy-feest. Bey verschijnt in een mini-jurk. Maar ze werd geplaagd door manlief die verscheen in wat een fan op het feest een roze pak noemde. Nee man, zei Jay, het is mauve. Heb een "mauvelous" dag. Lijkt ons roze.

8 Slopen met Solange in een lift

Het Met Gala van 2014 was geweldig. Maar het enige dat iemand zich herinnert van die nacht, was dat Bey's zus Solange Jay-Z aanviel in een lift. Sterker nog, het is op video vastgelegd. Waarom deed ze het? Had het iets te maken met die valse geruchten die rondvlogen? Zou kunnen.

7

We zijn terug in de projecten. Toen Jay-Z nog maar 11 jaar oud was, liep zijn alcoholische vader Adnis Reeves gewoon weg en liet moeder Gloria Carter alleen haar kinderen opvoeden. Jay-Z heeft gezegd dat hij er kapot van was door het verlies van de man die hij zijn "superheld" noemde. Een al zwaar leven werd moeilijker.

6 Zijn straatleven jeugd

Toen hij in de 6e klas zat, scoorde hij op het niveau van de 12e klas op een leestest. Maar de realiteit van zijn bestaan was dat drugs, geweld en armoede overal om hem heen waren in dat Brooklyn-project. Dat was het jaar waarin Jay zijn broer neerschoot. Een paar jaar later zou hij drugs gaan dealen. Hoe groot is de kans dat hij slaagt?

5 Het geweld dat zijn familie teisterde

Toen Jay-Z 9 jaar oud was, werd zijn oom Ray neergestoken. Zijn vader Adnis ging op zoek naar wraak en daalde af in een hel van geweld, drugs en alcohol. Een artikel noemde het "een generatievloek", deze cyclus van dood en drugs. Zijn neef stierf bij een auto-ongeluk, naar verluidt in een auto die Jay-Z had gekocht.

GERELATEERD: 20 auto's die thuishoren in Jay-Z en Beyoncés Garage

4

Dit is eigenlijk een beetje gek. In 2017 bracht de Australische schrijfster Jessica Chiha een kinderboek uit genaamd A-B aan Jay-Z. In 2019 sloeg de rapper haar met een rechtszaak. zei dat ze zijn naam had gebruikt en zonder zijn toestemming naar zijn lied "99 Problems" had verwezen. Het lijkt ons nogal onbeduidend. Het is tenslotte een educatief kinderboek. Licht op, man.

3 Hij wordt aangeklaagd: Jay-Z en die plagiaatrechtszaken

Jay-Z is in en buiten de rechtbank geweest om zichzelf en zijn liedjes te verdedigen tegen beschuldigingen van plagiaat. Het hoort bij het territorium. Onlangs bevond hij zich aan de ontvangende kant van een rechtszaak van de neef van een Egyptische songwriter, die zei dat hij het werk van de songwriter had gebruikt in "Big Pimpin" uit 1999. Vergeet het maar zei de rechtbank in Californië. Scoor er een voor Jigga.

2 Die $91, 000 Bar Bill

Het was een verjaardagsfeestje voor een vriend die eindigde in Manhattan's Playroom. Jay-Z is eigenaar van het merk, maar heeft de volle prijs betaald voor 40 (ja 40) flessen Ace of Spades-champagne, verdeeld tussen de jarige Jay-Z en een handvol leidinggevenden. Kater tijd. De eindafrekening? $ 80, 000, plus een fooi van $ 11, 000. Een gelukkige ober!

GERELATEERD: 20 foto's van Beyoncé en Jay-Z die gewoon pronken met hun rijkdom

1

Het goede nieuws: Jay-Z heeft Rocawear in 2007 verkocht aan Iconix. Het slechte nieuws? De Securities and Exchange Commission wilde Jay alles vragen over Iconix en hoe Rocawear werd gewaardeerd. Hij ontweek, riskeerde minachting, maar stemde in 2018 ermee in om te verschijnen. Zijn advocaten hielden vol dat Jay-Z niets relevants weet. Zeker.

Aanbevolen: