15 Verrassend lieve dingen die Jay-Z heeft gedaan

Inhoudsopgave:

15 Verrassend lieve dingen die Jay-Z heeft gedaan
15 Verrassend lieve dingen die Jay-Z heeft gedaan
Anonim

Shawn Corey Carter, ook bekend als Jay-Z, Jigga of Hov/Hova (zoals in J-Hova King of Rap) is $ 1 miljard dollar waard. Hij groeide op in armoede in de gemene straten van Brooklyn in New York City. Geweld en drugs waren overal. In de begindagen van zijn rapcarrière waren er botsingen met de wet, tijd besteed aan een proeftijd en gepraat over vetes en meningsverschillen met andere rappers.

Maar is er een andere kant aan de stoere die we denken dat Jay-Z is? Dat is er zeker. Hij is de toegewijde vader van drie prachtige kinderen en (na een vreemdgaanschandaal) is hij helemaal verliefd op Beyoncé. Hij heeft een liefdadigheidsstichting, een streamingdienst die doneert aan goede doelen, en bij een aantal gelegenheden heeft hij mensen in moeilijkheden geholpen, of het nu gaat om belastingschulden, drugsverslaving of juridische problemen.

Hier zijn 15 hele lieve en leuke dingen die Jay-Z heeft gedaan. Bereid om verrast te worden.

15 Hij hielp Lil Wayne met het betalen van enorme belastingaanslag

Ondanks het feit dat rapper Lil Wayne en Jay-Z het niet zo goed met elkaar hadden, hielp Jay-Z Lil Wayne met het afbetalen van zo'n $7,72 miljoen dollar aan achterstallige belastingen vanaf 2002. De rapper noemde Jay-Z een "echte vriend". De vriendschap is zeker weer aan.

14 Na orkaan Katrina doneerde Jay-Z $1 miljoen aan het Rode Kruis

In 2005 verwoestte orkaan Katrina New Orleans. Overstromingen, windschade en dakloosheid waren aan de orde van de dag. Jay-Z en Sean "Diddy" Combs deden mee en schonken ongeveer $ 1 miljoen aan het Amerikaanse Rode Kruis om te helpen bij rampenbestrijding. Het was zo nodig.

13 Gewoon aardig zijn Nummer één: ben je beroemd?

Dus je bent een kleine oude dame die in de Subway in New York City rijdt en deze man die je niet goed kunt plaatsen zit naast je. Je vraagt hem of hij beroemd is. En het blijkt Jay-Z te zijn. Jay-Z in de metro? Ja. Op weg naar een optreden. Je kletst een beetje en krijgt dan een paar kiekjes. 15 minuten roem, hier kom ik.

12 Hij betaalde $1 miljoen voor Rapper DMX Rehab

Jay-Z en rapper DMZ met problemen zijn dus geen beste maatjes. Dus het verbaasde sommigen toen Jay $ 1 miljoen ophoestte om de speciale afkickkliniek voor de zanger te betalen. Jay-Z heeft ook DMX getekend bij zijn entertainmentbureau Roc Nation. Leuk, Jigga. Jammer dat de FBI DMX kreeg voor belastingheffingen.

11 Gewoon aardig zijn Nummer twee: wie is Jay-Z?

Je bent een vrouw op een congres in Atlantic City. Je ziet een stel vlezige bodyguard-types en dan draait een zwarte man voor je in een duur pak zich om en stopt, glimlachend, de deur voor je openhoudend. 'Na u mevrouw,' zegt hij. Je vindt hem erg aardig. Een meisje vertelt je dat het Jay-Z was. Dus als je thuiskomt, bel je je zoon om te vragen wie Jay-Z is.

10 The Shawn Carter Foundation

Jay-Z en zijn moeder Gloria Carter hebben de Shawn Carter Foundation opgericht. Het specifieke doel is om geld in te zamelen om kansarme studenten te helpen hun opleiding voort te zetten. De gala-inzamelingsactie in november 2019 bracht $ 6 miljoen op. Hov had een volle zaal, want hij had Rolex-horloges gestuurd als uitnodiging voor zijn VIP-vrienden. Wie kan daar nee tegen zeggen?

9 Gewoon aardig zijn Nummer drie: betaald voor wildvoedsel voor vreemden

Oké, jij bent Jay-Z en je geniet van een Yankees-spel. Je reikt afwezig in een zak en stopt wat pinda's in je mond. Oeps. Het verhaal gaat dat de pinda's van de jongens waren die naast je zaten. Dus je reikt in je zak en koopt eten, eten en nog eens eten voor ze. Ze waren geraakt en onder de indruk. Elke dag aardigheid, denken we.

8 Advocaat ingehuurd om deportatie van Engelse Rapper 21 Savage te bestrijden

UK-rapper 21 Savage woonde in de V. S. S. sinds hij 7 jaar oud was. Zijn kinderen zijn allemaal in Amerika geboren. In 2019 kregen Douane en Immigratie het in hun hoofd dat ze hem gingen deporteren en zetten hem in hechtenis. Jay-Z stuurde een juridisch team om te helpen. 21 Savage is terug met zijn kinderen.

7 Zijn muziekstreamingservice Tidal helpt goede doelen en artiesten

Tidal is de muziekstreamingservice van Jay-Z. Het gaat, geloof ons, heel goed. Het is gestructureerd om meer geld terug te kanaliseren naar de artiest, wat een leuke bijkomstigheid is. Net als zijn Foundation houdt Tidal liefdadigheidsconcerten en doneert de opbrengst aan goede doelen en rampenbestrijding. Nog een leuk gebaar. In 2016 schonk het $ 1,5 miljoen aan Black Lives Matter.

6 Jay-Z tekent Nas voor platencontract

MTV.com zei dat het was alsof Shaq en Kobe naast elkaar bewogen. Wat was? Nou, toen Nas een platencontract tekende met Jay-Z leidde Def Jam Recordings. Kijk, de twee mannen hadden deze beroemde vete al jaren en jaren. Rust in een opnamestudio is mooi om te zien. Om nog maar te zwijgen over de winst.

5 Stel een trustfonds op voor de kinderen van Sean Bell na zijn dood

Sean Bell werd in november 2006 door de politie doodgeschoten. Het had zijn trouwdag moeten zijn. The New York Times meldde dat Jay-Z niet alleen zijn verloofde Nicole Paultre Bell in dienst heeft genomen in zijn Rocawear-advertenties, maar ook een educatief trustfonds heeft opgezet voor de twee jonge kinderen van het stel.

4 Op vaderdag plaatste hij borgtocht voor vaders, zodat ze naar huis konden gaan

In 2017 verwelkomden Beyoncé en Jay-Z de tweeling Rumi en Sir Carter. Die vaderdag schreef de trotse vader een opiniestuk voor Time Magazine, waarin hij zei dat hij van plan was geld te doneren aan organisaties die zwarte vaders helpen op tijd voor hun grote dag te redden. Omdat hij arm is opgegroeid en meer dan eens aan de verkeerde kant van de wet heeft gestaan, weet hij waar hij vandaan komt.

3 Gewoon aardig zijn Nummer vier: de dag van één honkbalfan gemaakt

"Hij was cooler dan zowat iedereen die ik ooit had ontmoet." Dat was het gerapporteerde oordeel van een jonge Yankees-fan die naast Jay-Z zat tijdens een wedstrijd. Ze kletsten 3 uur en Jay-Z wedde hem $ 20 dat A-Rod een homerun zou slaan in de 5e inning. Hova verloor en betaalde met een glimlach. Het vonnis? Het was een bazenavond.

2 Jay-Z/Beyoncé anoniem geplaatst borgtocht voor B altimore demonstranten

Het Ferguson-protest begon in B altimore als reactie op het neerschieten van Michael Brown door de politie in 2014. Meer dan 300 demonstranten werden gevangengezet. Volgens een bron die het verhaal heeft gelekt, hebben Jay-Z en Beyoncé anoniem tienduizenden dollars aan borgtocht gedoneerd om te helpen. Het incident leidde tot een heftig debat over de politiemethoden.

1 hielp om zaak tegen gearresteerde zesdeklasser afgewezen te hebben

Wat je ook denkt over mensen die niet staan voor de Belofte van Trouw of de Star-Spangled Banner, je denkt waarschijnlijk dat gearresteerd worden ervoor, nou ja, een beetje extreem is. Maar dat is wat er gebeurde met een leerling van de zesde klas in Lakeland, Florida. Het team van Jay-Z verzekerde zich van de diensten van een pro bono advocaat om de zaak te behandelen. De zaak werd afgewezen.

Aanbevolen: