Een tijdlijn van de meteorische opkomst van Billie Eilish, in 15 afbeeldingen

Inhoudsopgave:

Een tijdlijn van de meteorische opkomst van Billie Eilish, in 15 afbeeldingen
Een tijdlijn van de meteorische opkomst van Billie Eilish, in 15 afbeeldingen
Anonim

Sommigen noemen haar 'een overschatte fluisterzangeres', anderen noemen haar 'een popcultuurfenomeen'. Billie Eilish's en haar snelle opkomst tot superster is het bewijs dat hoe oud (of jong) je ook bent, als je hard werkt voor je droom, je er zeker zult komen. Het popwonderkind veranderde in minder dan vijf jaar van een slaapkamermuzikant die deuntjes maakte met haar broer tot een iconische wereldwijde superster. Ze overtreedt niet alleen de regels van genres, maar ze brengt ook de iconische wijde kledingstijl van de jaren 90 en vroege jaren 2000 terug naar de mainstream. Elk nummer dat ze uitbrengt en elk interview dat ze bijwoont, leidt online tot een behoorlijk gesprek.

Je zou kunnen denken dat het op zo'n jonge leeftijd proeven van het glamoureuze leven van Hollywood iemand in een hebzuchtige, materialistische en arrogante persoon kan veranderen, maar dat is niet het geval voor Billie. Ze behandelt haar sociale media als een open boek voor haar fans om met haar te communiceren en doet altijd haar best om haar eersteklas optreden op het podium te leveren. Dit jaar is haar Where Do We Go? World Tour zou eigenlijk van start gaan, maar vanwege de angst voor het Coronavirus besloot ze deze uit te stellen. Om haar torenhoge opkomst te vieren, kijken we in een tijdlijn terug op de opkomst van Billie Eilish.

15 Baby Bil'

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell werd geboren op 18 december 2001 in een kunstzinnig gezin. Haar moeder, Maggie Baird, is een actrice, en haar vader, Patrick O'Connel, is ook een acteur. Je zou kunnen denken dat Billie zo snel opsteeg uit de connecties van haar ouders, maar in de wrede industrie van Hollywood werkt het niet zo. We zijn getuige geweest van een groot aantal kinderen van spraakmakende beroemdheden die de carrière van hun ouders nooit waarmaken, laat staan die overtreffen.

14 2010: Het thuisgeschoolde meisje

De inwoner van Californië groeide op in Highland Park, Los Angeles. Zij en haar broer Finneas kregen tijdens hun jeugd thuisonderwijs en haar moeder leerde hen de basis van songwriting. Haar muzikale invloed varieert van Frank Sinatra tot Childish Gambino tot Piggy Lee. Ze werkte toen parttime in een paardenstal. Ze vertelde Elle: "Paarden zijn de meest therapeutische dieren. Paarden en honden. En koeien, man. Mensen eten die, dat is te gek."

13 2015: Ocean Eyes

Billie is ook een danseres. Toen ze nog maar 13 was, vroeg haar broer haar om zijn lied Ocean Eyes te zingen, dat oorspronkelijk voor zijn band was geschreven. Nadat het nummer op SoundCloud was uitgebracht en viraal ging, kreeg Billie massale aandacht en een groot aantal volgers op sociale media. "We hadden er eigenlijk geen intenties voor. Maar eigenlijk begonnen van de ene op de andere dag een heleboel mensen het te horen en te delen. Hillydilly, een website voor het ontdekken van muziek, vond het en plaatste het, en het werd alleen maar groter en groter", vertelde ze. Tiener vaag.

12 2016: Ondertekend naar de donkere kamer

Na een virale hitsensatie, Ocean Eyes en andere niet-uitgebrachte nummers op de radar kwamen, kreeg Billie in 2016 eindelijk een platencontract met Darkroom, een imprint van Interscope. Het platenlabel bracht de virale hit opnieuw uit samen met zijn begeleidende dansmuziekvideo in hetzelfde jaar. "Wat is er in godsnaam aan de hand?" Billie herinnerde zich haar SoundCloud-dagen aan Vogue. "Ik zou op verversen drukken en het zou een heleboel nieuwe toneelstukken bevatten."

11 2017: Don't Smile At Me EP

Een jaar nadat ze getekend had bij Jimmy Iovine's Interscope, bracht Billie haar debuut acht nummers tellende extended play uit, Don't Smile at Me. De EP bevat haar virale hit, Ocean Eyes, samen met andere succesvolle singles zoals Copycat, Watch, Hostage, Bellyache en Party Favor. Naarmate de EP ouder werd, werd het een slaaphit en debuteerde anderhalve maand na de release op nummer 185 op de Amerikaanse Billboard 200. In april 2019 had het alleen al in de VS bijna een miljoen album-equivalenten.

10 2017: Ones to Watch

Ik bedoel, ze waren toch niet verkeerd. In 2017 noemde Apple Billie en haar songwriting 'partner in crime', Finneas, hun 'one to watch'-artiesten. Een korte documentaire, een live-sessie-EP en een interview met Zane Lowe op Apple Music's radiostation Beats 1 ondersteunden het. Zane heeft niets dan liefde voor Bil: "Billie is een geweldige moderne popster. Voor iemand die zo jong is, heeft ze zo'n duidelijke visie over de manier waarop ze wil dat haar muziek wordt gebracht en gepresenteerd."

9 2018: Heerlijk

In 2018 bracht Billie nog een internationale hit uit, Lovely, en werkte daarbij samen met Khaled. De track dient als de originele soundtrack van het tweede seizoen van Netflix' special, 13 Reasons Why. Met zijn weelderige strijkers en verweven zang is dit zinderende duet enigszins ironisch vanwege de titel. Ze zei tegen Zane Lowe: "We noemden het [heerlijk] omdat het nummer nogal deprimerend was, dus dan is het van oh, hoe mooi. Gewoon alles afschuwelijk nemen alsof je weet wat dit geweldig is. Ik ben zo blij dat ik me ellendig voel."

8 2019: Als we in slaap vallen, waar gaan we dan heen?

Na jaren van mediahype bracht Billie haar langverwachte debuutalbum uit, When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Tekstueel toont het album Billie's volwassenheid en veelzijdigheid in songwriting en behandelt kwesties als drugsverslaving, liefdesverdriet, klimaatverandering, geestelijke gezondheid en zelfmoord. Ze brak ook het record door de eerste vrouwelijke artiest te zijn die meer dan een week op de Billboard 200-hitlijst stond sinds Britney Spears met haar album uit 1998, …Baby One More Time.

7 2019: Coachella, welkom bij Billie Eilish

Billie was en is nog steeds een fervent fan van Justin Bieber, en als je een grote fan van haar bent, had je dit waarschijnlijk moeten weten. In 2019 ontmoetten ze elkaar eindelijk voor het eerst in het echt toen ze het Coachella Music Festival bijwoonden, waarvan Billie een van de belangrijkste headliners was. In hetzelfde jaar bracht ze ook haar Justin Bieber-samenwerkingsremix van Bad Guy uit.

6 2019: ‘Niemand kan dat zeggen omdat ze het niet weten’

"Ik wil nooit dat de wereld alles over mij weet", zegt Billie in de campagnevideo van Calvin Klein om het probleem van bodyshaming aan te pakken. “Daarom draag ik grote, wijde kleding. Niemand kan een mening hebben, omdat ze niet hebben gezien wat eronder zit.” Bil wijst erop dat als ze meer figuuronthullende kleding zou dragen, ze onderworpen zou worden aan een litanie van seksistische opmerkingen over haar lichaam, waardoor we geen andere keuze zouden hebben dan te staan.

5 2019: Vrouw van het Jaar

Na een succesvol jaar erkende Billboard de prestatie van Bil en kroonde haar tot Vrouw van het Jaar 2019, wat haar behoorlijk duur kwam te staan. In februari 2019 verstuikte ze haar enkel tijdens haar show in Los Angeles van haar wereldtournee, maar ze besloot toch het podium op te komen. Ze vertelde Elle: "Ik zeg je: ik ga nooit een show annuleren op de dag van. Als ik dat doe, mag iemand me in het gezicht slaan. Als ik dood ga? Oke ik snap het. Kop op, Billie. Ga verdomme op dat podium staan en doe je ding."

4 2020: Geen tijd om te sterven

Billie begon het nieuwe jaar en het nieuwe decennium met het record van de jongste artiest die een James Bond-themalied heeft geschreven en uitgevoerd. Ze schreef en produceerde de originele soundtrack, No Time to Die, met haar songwriting partner in crime, Finneas. Niet alleen dat, maar ze sloot ook de haters die haar fluistermeisje noemen voor de zoveelste keer af door een hoge toon in het refrein van het nummer te spelen.

3 2020: De jongste Grammy-winnaar

Het jaar 2019 was een goed jaar voor popmuziek. Van Billie Eilish tot Ariana Grande tot Lana Del Rey, alle popsterren van de A-lijst hebben hun best gedaan voor de cultuur, en het is niet verwonderlijk wanneer hun ondersteunende fans voor hen pleiten voor de Grammy. In 2020 werd Billie echter de jongste persoon ooit die een Grammy won. Het wonderkind en haar broer namen vijf prijzen mee naar huis, waaronder Record of the Year en Album of the Year.

2 2020: Debuut Oscar Performance

In februari 2020 brachten Billie en haar broer een ontroerend eerbetoon tijdens Oscars In Memoriam om het overlijden van beroemde acteurs, filmmakers en ambachtslieden uit Hollywood te vieren, waaronder Kobe Bryant. Ze speelde haar cover van de tijdloze hit van The Beatles uit 1965, Yesterday, en met haar James Bond-soundtrack zou ze binnenkort haar Hollywood-overwinning kunnen proeven.

1 2020: een krachtige boodschap

Ten slotte ging Billie in op bodyshaming-gevoelens in de industrie om haar Where Do We Go? Wereldtournee in de American Airlines Arena in Miami. "Het lichaam waarmee ik geboren ben, is dat niet wat je wilde?" vroeg Billie in een voice-over toen ze in een video-intermezzo haar lagen kleding uittrok tot een beha. “Als wat ik draag comfortabel is, ben ik geen vrouw. Als ik de lagen afschud, ben ik een slet.”

Aanbevolen: