Beyonce heeft geholpen deze sterren op de kaart te zetten

Inhoudsopgave:

Beyonce heeft geholpen deze sterren op de kaart te zetten
Beyonce heeft geholpen deze sterren op de kaart te zetten
Anonim

Beyonce is een van de best verkopende artiesten aller tijden. Ze heeft wereldwijd meer dan 140 miljoen platen verkocht en meer dan $ 1 miljard vergaard via platenverkopen, meerdere concerttours en nevendeals. Geen wonder dat ze veel geld uitgeeft en tonnen dure bezittingen bezit.

Naast haar bloeiende muziekcarrière, wordt Beyonce ook erkend als actrice en zakenvrouw die vele andere sterren in de industrie heeft geholpen. Ze heeft het voor hen mogelijk gemaakt om te genieten van de tijd in de schijnwerpers… of ze heeft ze nog grotere sterren gemaakt.

Een van Beyonce's eerste grote aanwinsten bij haar Parkwood Entertainment-bedrijf was het R&B-duo Chloe en Halle. Bey koos dit duo persoonlijk als haar openingsact op 'The Formation Tour' in 2016. Beyonce heeft ook een boost gegeven aan de carrières van Ne-Yo en The-Dream, die vaak samenwerkt met de hitmaker, nadat ze met haar heeft gewerkt aan Countdown, Partition en 1+1.

Dus, wie heeft Beyonce in de loop der jaren nog meer op de kaart gezet?

12 Chloe en Halle

Chloe en Halle worden snel supersterren dankzij Beyonce. Ze zijn goed op weg om wereldwijd bekende namen te worden. Queen B tekende Chloe en Halle bij Parkwood Entertainment, wat ertoe zou leiden dat het duo een platencontract zou scoren bij Columbia Records. Beyonce liet het paar zelfs voor haar openstaan tijdens de Europese etappe van 'The Formation Tour' in 2016, zoals eerder vermeld.

11 Megan Thee Stallion

Terwijl Megan Thee Stallion al op de proppen kwam met een reeks succesvolle platen, was haar grootste nummer tot nu toe de remixversie van haar nummer 'Savage' met Beyonce. Het bereikte nummer 2 in de Billboard Hot 100, waardoor het Megan's best scorende nummer tot nu toe is. De track heeft meer dan 150 miljoen streams op Spotify verzameld en werd een virale sensatie op TikTok.

10 Michelle Williams

Na het vertrek van LeToya Luckett en LaTavia Roberson uit Destiny's Child, was hun manager (die ook de vader van Beyonce is) Mathew Knowles, op zoek naar hun vervangers. Velen geloven dat Bey betrokken was bij het verkrijgen van Michelle Williams in de groep, terwijl haar vader Farrah Franklin koos. Farrah zou de meidenband slechts enkele maanden na zijn toetreding verlaten.

9 Ne-Yo

Voordat Ne-Yo een van de best verkopende R&B-zangers werd, schreef hij liedjes voor andere artiesten, waaronder Beyonce. In 2006 schreef hij haar grote hit, 'Irreplaceable', die de nummer 1 plek in de Billboard Hot 100 binnenhaalde en wereldwijd meer dan 6 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef ook Rihanna's 'Hate That I Love You', maar het schrijven van een nummer voor Beyonce zette hem echt op de kaart.

8 Solange

Beyonce heeft een geweldige relatie met haar zus Solange. Hoewel de twee niet vaak samenwerken in de studio, steunt Bey haar zus altijd door de muziek van haar broer of zus te promoten op haar sociale-mediapagina's. We zijn er vrij zeker van dat een Instagram-shoutout naar Beyonce's 120+ miljoen volgers wonderen doet voor een artiest.

7 Farrah Franklin

Farrah Franklin maakte maar een paar maanden deel uit van Destiny's Child, maar haar tijd in de groep stelde haar in staat geld te blijven verdienen door betaalde cluboptredens… en interviews over haar tijd in DC. Haar vete met Beyonce was de reden dat ze stopte. Dit is jammer voor haar, want wie weet hoe succesvol ze had kunnen zijn als ze niet met Bey had gekibbeld.

6 Lady Gaga

Lady Gaga kreeg al veel aandacht dankzij haar debuutalbum, 'The Fame', in 2008. Het was echter de heruitgave, met het nummer 'Telephone', die de positie van de zangeres in de popwereld verstevigde muziek.

Op de track ging Gaga aan de slag met Beyonce, die ook zou schitteren in de bijbehorende op Kill Bill geïnspireerde muziekvideo. Tot op heden heeft 'Telephone' meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht.

5 J. Cole

Het lijkt erop dat artiesten die een platencontract tekenen met Jay-Z's Roc Nation, eerder een functie bij Beyonce zullen krijgen. In 2011 speelde Queen Bey Cole op haar nummer 'Party', afkomstig van haar vierde studioalbum, '4'. Het is best interessant dat Beyonce hem op een nummer zou hebben, aangezien de rapper zijn debuutalbum nog niet eens had uitgebracht nog.

4 The-Dream

The-Dream is absoluut de vertrouwde medewerker van Beyonce geworden als het gaat om het schrijven van liedjes. Ze heeft niet zo vaak met iemand samengewerkt als met de beroemde producer-songwriter, die verantwoordelijk is voor tal van Bey's hits, waaronder 'Love on Top', 'Single Ladies', 'Partition' en 'Countdown'.

3 Kelly Rowland

Het delen van nauwe banden met Beyonce heeft Kelly Rowland geholpen haar positie in Destiny's Child veilig te stellen, maar de zangers zijn altijd hecht met elkaar geweest en noemen elkaar zelfs 'zusters'. Na de ontbinding van Destiny's Child is Bey haar steun voor Kelly blijven betuigen door met haar samen te werken aan haar album uit 2013, 'Talk A Good Game'.’

2 Luke James

De vriendschap van Luke James met Beyonce heeft hem zeker een lange weg gebaand in de entertainmentindustrie. Behalve dat hij in de muziekvideo's van de zangeres speelde als model/acteur, werd hij persoonlijk gekozen door de hitmaker 'Sweet Dreams' als openingsact op haar 2013 'Mrs. Carter Show' wereldtournee.

1 Les Twins

Frans duo, Les Twins, zijn oude back-updansers voor Beyonce - ze hebben in de loop der jaren het podium met haar opgeluisterd tijdens meerdere tours. Ze zijn echter ook slim genoeg geweest om hun eigen merk op te bouwen, en het was gemakkelijk voor hen om dit te doen vanwege de erkenning die ze kregen toen ze met Bey samenwerkten.

Ze hebben meer dan 1,3 miljoen volgers op Instagram verzameld en als ze niet met andere artiesten over de hele wereld touren, geven ze danslessen aan hun groeiende fanbase.

Aanbevolen: