5 Beste Kanye West-nummers (& 5 Slechtste), gerangschikt op Spotify-luistert

Inhoudsopgave:

5 Beste Kanye West-nummers (& 5 Slechtste), gerangschikt op Spotify-luistert
5 Beste Kanye West-nummers (& 5 Slechtste), gerangschikt op Spotify-luistert
Anonim

Hoe polemisch, ambitieus of onvoorspelbaar Kanye West ook is, de waarde van zijn werk v alt niet te ontkennen. Hij is een getalenteerde, invloedrijke en innovatieve muzikant en producer. Zijn uitstapje naar de wereld van rap heeft de muzikale mogelijkheden van het genre vergroot: hij absorbeerde en verwerkte verschillende stijlen in zijn muziek, van elektronische tot psychedelische rock.

Ja, het kan moeilijk zijn om de muziek te scheiden van de publieke persoonlijkheid: Kanye is een meester geweest in het gebruik van zijn imago om zijn muziek te verkopen. De volgende lijst is echter onpartijdig omdat het het absolute aantal streams op Spotify telt (volgens hun officiële hitlijsten en het compilatiewerk van Kworb.netto). Hier zijn de 5 beste (en slechtste) Kanye West-nummers, gerangschikt op Spotify-luistert.

10 “I Love It” (337, 102, 952 luisterbeurten)

Het meest gestreamde nummer van Kanye West is een samenwerking met Lil Pump: de 2 minuten durende rap bevat ook komiek Adele Givens. De teksten zijn zo smerig als maar kan: Kanye's meest prominente teksten zijn "I'm a sick f I like a quick f". Nadat hij een wedergeboren christen was geworden, heeft Kanye in een interview met BigBoyTV verklaard dat 'de duivel die dag gelukkig was'.

Toch hebben de griezelige video en de bubblegum-naar-je-hersenkwaliteit van de beat, in lijn met de goede combinatie van de lijnen van Lil Pump en Kanye, dit nummer de nummer één gemaakt.

9 “Homecoming” (13,575 luisterbeurten)

Het feit dat het vijfde minder gestreamde nummer van Kanye West op Spotify helemaal geen slecht nummer is, zegt veel over zijn creatieve output. "Homecoming" is een op piano gebaseerd rapnummer, met krachtige, emotionele verzen die non-stop worden gebracht door een zelfverzekerde, zingende Kanye West die bovenop een berg staat.

En hij zingt over Chicago en gebruikt een personificatie van de stad als jeugdvriend om erover te praten. Een ding dat inderdaad een beetje misplaatst was, is het gastoptreden van Chris Martin van Coldplay.

8 “FourFiveSeconds” (235, 917, 437 luisterbeurten)

Dit is een eersteklas samenwerking: in FourFiveSeconds kwam Kanye samen met Rihanna en Paul McCartney, de legende zelf. Deze prachtige gitaarballad maakt goed gebruik van Paul's capaciteiten als harmonisch arrangeur, en Rihanna's uitstekende vocale bereik vormt een goed contrapunt voor de zang van Kanye.

Het is een goed voorbeeld van een nummer waarin alle drie de artiesten hebben bijgedragen aan de algehele grootsheid ervan. Het op één na meest gestreamde nummer van Kanye West is het product van een buitengewone line-up.

7 “Love Yourself” (13,566 luisterbeurten)

Dit is meer een liedje van Mary J. Blige met een beetje hulp van Kanye. Een klassieke R&B-ballad, zijn vocale bijdrage aan het nummer is vrij klein, hoewel hij heeft geholpen bij het schrijven en produceren van het nummer.

Misschien is de grootste reden waarom dit nummer een van de minst gereproduceerde Kanye West-nummers op Spotify is, dat het niet helemaal klinkt als een Kanye West-nummer, ook al heeft hij in zijn werk veel knipoogjes naar R&B.

6 “Beroemd” (184, 027, 866 luisterbeurten)

"Rap is de nieuwe rock-'n-roll": het is met zo'n krachtig statement dat dit geweldige stuk begint. De mix van melodieuze vrouwelijke vocalen met rap toont Kanye's productievaardigheden heel goed: zijn geweldige arrangementen creëren een rijke, pompende sfeer waar je moeilijk geen aandacht aan kunt schenken.

De videoclip voor dit nummer is ook ongebruikelijk: het toont Kanye, zijn vrouw Kim Kardashian en vele andere mensen die naakt in een bed liggen, schijnbaar slapend.

5 “Otis” (11. 037 luisterbeurten)

Het feit dat dit nummer er ook is, doet er niet echt toe wat het waard is: het duo met Jay-Z uit 2012 ontving de Grammy voor Best Rap Performance. Het is weer een zwaar nummer, met een gesamplede beat van "Try A Little Tenderness" van Otis Redding, en geweldige rapprestaties. Otis Redding zelf, overleden in 1967, zingt ook op de mix.

4 “Ns In Paris” (173, 483, 068 luisterbeurten)

Een zwaar, moordend hiphopnummer. Deze is een no-brainer: "Ns In Paris" is een onmogelijk goed uitgevoerde rap, uitgevoerd door Kanye in een van zijn beste optredens als rapper, samen met zijn vriend Jay-Z, wiens flow is een van de snelste en soepelste van allemaal.

Hier maakt de productie ook indruk: de pianopartijen zijn scherp, de beat is gewoon te pakkend en het gewicht van de hele muziek raakt de luisteraar als een storm. Het moet een interessante opname zijn geweest in het Hôtel Meurice, in Parijs.

3 “Flashing Lights” (8, 708 luisterbeurten)

Het is ook moeilijk te begrijpen waarom "Flashing Lights" onderaan het aantal streams staat. Een ander klassiek Kanye West-nummer, het toont zijn vermogen om een nummer vanaf het begin op te bouwen, texturen en emotionele hooks te creëren die samenkomen zodra hij er bovenop begint te rappen. De bijdragen van Dwele zijn schaars, maar op punt.

Misschien besloten de luisteraars om ook de video te bekijken, waarin Playboy-model Rita G. een auto in de woestijn vernielt.

2 “Mixed Personalities” (144, 064, 107 luisterbeurten)

Als de artiest in het nummer van YNW Melly, geeft Kanye hier nog een voorbeeld van zijn steun voor een nieuwere generatie rappers. En nogmaals, deze productie heeft een zeer melodieus en pakkend gevoel, met prachtig gespreide zang die afwisselt tussen de zware beat.

Natuurlijk bevat deze track veel autotune. En veel hier betekent echt veel: maar het is interessant om te zien hoe Kanye het niet gebruikt om zijn zang of YNW Melly's te verbeteren - meer dan dat, hij gebruikt het om een eigenzinnige kwaliteit aan de zang toe te voegen. Hoewel het gemeengoed is in de huidige rap, werd deze praktijk ontwikkeld door West.

1 “Waarom ik van je hou” (1, 266 luisterbeurten)

Het minst gestreamde Kanye West-nummer op Spotify is een krachtig, synth-gedreven nummer dat voornamelijk wordt geleid door Jay-Z-rapping. Ook met Mr. Hudson op zang, zou het grote, meeslepende refrein van een stadionrockband kunnen zijn.

Kanye's bijdragen blijven meer over het arrangement zelf; hij rapt maar een paar regels door het hele nummer heen. Maar het moet worden opgemerkt dat het eervol zou zijn voor elke artiest om zo'n goed, minst gestreamd nummer te hebben.

Aanbevolen: