10 dingen die fans niet wisten over Beyoncé's Rise To Fame

Inhoudsopgave:

10 dingen die fans niet wisten over Beyoncé's Rise To Fame
10 dingen die fans niet wisten over Beyoncé's Rise To Fame
Anonim

Beyoncé Giselle Knowles-Carter is al twee decennia een instituut op het gebied van muziek. Een ongelooflijk begaafde zangeres, ze heeft een snelle groei doorgemaakt in haar carrière vanaf haar vroege dagen met Destiny's Child tot internationaal sterrendom. Ze is nu een multimiljonair, mode-icoon, filantroop en ongetwijfeld een rolmodel voor miljoenen vrouwen over de hele wereld.

Maar ook al is ze altijd getalenteerd geweest en nam ze de juiste beslissingen op de juiste momenten, haar opkomst naar roem was nog steeds vol tegenslagen, merkwaardige gebeurtenissen, ontberingen en de onvoorwaardelijke steun van haar familie. Hier zijn 10 feiten die de meeste fans waarschijnlijk nog niet weten over haar opkomst tot roem.

10 Haar naam was gebaseerd op de meisjesnaam van haar moeder

Hoewel de naam 'Beyoncé' mooi klinkt en een wereldwijd erkend handelsmerk is geworden, is het gewoon niet zo gebruikelijk. De oorsprong van de naam is heel interessant, zo niet alleen schattig: het blijkt dat haar moeder, Tina Knowles, werd geboren als Célestine Ann Beyoncé. Met roots uit Louisiana, heeft haar achternaam – niet verrassend – Franse roots.

Toen Beyoncé werd geboren, wilde Tina haar meisjesnaam op de een of andere manier levend houden, omdat ze niet geloofde dat er genoeg mannelijke Beyoncés waren om het draaiende te houden. Buiten het medeweten van haar, creëerde ze een van de meest unieke en krachtige artistieke namen ooit.

9 Haar dansleraar merkte haar zangtalent op

Toen ze nog een klein meisje was, een jaar of zes of zeven, volgde Beyoncé danslessen aan de St. Mary's Montessori School in Houston, Texas. Na een van de lessen, terwijl Beyoncé wachtte tot haar ouders haar kwamen ophalen, begon de lerares een lied te neuriën, zogenaamd vals, en Beyoncé begon meteen perfect te zingen. De lerares was onder de indruk en vroeg het verlegen meisje om door te gaan met zingen, en dat deed ze.

De lerares is Darlette Johnson en is herenigd met Beyoncé nadat ze beroemd werd, zoals een artikel uit 2006 van Contact Music uitlegt.

8 Ze won een talentenjacht door John Lennons "Imagine" te zingen

De volgende stap in haar interesse in muziek was het winnen van haar eerste van vele prijzen, een talentenjacht op haar school. Het moet een hele beslissing zijn geweest over welk nummer ze moest kiezen tijdens haar eerste optreden voor een publiek. Ze koos "Imagine", een van de mooiste nummers aller tijden, beroemd geschreven door John Lennon (met hulp van Yoko Ono).

Het zou de eerste van vele optredens zijn, en deze specifieke nummerkeuze toonde al haar voorkeur voor pianoballads, een genre dat ze later in haar volwassen carrière zou beheersen.

7 Haar all-girl-groep verloor een tv-wedstrijd

Al snel begon ze naar meer te streven, samen met haar vrienden Kelly Rowland en LaTavia Roberson - veel later zouden ze haar vergezellen op Destiny's Child. Toen ze acht was, verscheen zij en haar vrienden, gefactureerd onder de naam Girl's Tyme, op Star Search, toen de grootste tv-talentenshow van het land.

Helaas hebben ze verloren. Beyoncé beweerde later dat het nummer dat ze kozen gewoon niet goed genoeg was. Rond die tijd verliet haar vader zijn baan om de manager van Girl's Tyme te worden.

6 Haar carrière heeft de scheiding van haar ouders beïnvloed

Hoewel het duidelijk niet haar schuld was, vermengden hun inkomsten zich aanzienlijk toen haar vader eenmaal fulltime voor haar begon te werken. Al snel was de situatie zo ingewikkeld dat haar ouders in aparte appartementen moesten gaan wonen. Het leek erop dat het allemaal vruchten zou afwerpen toen Girl's Tyme begon met het tekenen van platenlabelcontracten, eerst met Elektra Records en daarna met Atlanta Records.

Atlanta annuleerde echter plotseling het contract, waardoor de financiële situatie van het gezin verslechterde. Niet lang daarna gingen hun ouders uit elkaar.

5 Destiny's Child scoorde groot toen hun liedjes het tot blockbusters-soundtracks maakten

Beyoncé's meidengroep, toen omgedoopt tot Destiny's Child, kreeg uiteindelijk wel een contract bij Columbia Records. Hun nummer “Killing Time” stond al op de blockbuster Men In Black uit 1997. Hun releases begonnen steeds populairder te worden, hoewel LaTavia Roberson en LeToya Luckett al snel werden ontslagen vanwege meningsverschillen met het management.

In 2000 had Destiny's Child hun grootste hit met "Independent Women Part I", te zien in de femme fatale film Charlie's Angels. Vanaf dat moment was het imago van Beyoncé als een sterke, machtige vrouw gevestigd.

4 Destiny's Child-herformulering eiste zijn tol op Beyoncé's geestelijke gezondheid

Hoe onafhankelijk en vastberaden ze ook is, Beyoncé is nog steeds een mens. Toen LaTavia en LeToya eenmaal waren ontslagen, leed de zanger aan diepe depressies. Het feit dat haar toenmalige vriend, met wie ze sinds haar twaalfde was, haar toen verliet, verergerde het scenario. In een interview met CBS News 2006 zei ze dat ze dagenlang niet eens zou eten.

Hoewel het een tijdje duurde, zou ze zich snel beter voelen, grotendeels dankzij de steun van haar moeder.

3 Haar acteercarrière ging echt goed

In 2002 speelde Beyoncé samen met Mike Myers in Austin Powers in Goldmember, een van de grootste komedies van het jaar. Ze greep de kans om nog een hit te scoren op de soundtrack: "Work It Out", die binnenkort zou worden opgenomen op de internationale releases van haar eerste solo-album.

Maar daar stopte ze niet: ze zou het volgende jaar de hoofdrol spelen in The Fighting Temptations met Cuba Gooding Jr., en had ook een rol in The Pink Panther, met Steve Martin. Natuurlijk kunnen we ons haar nu allemaal herinneren als Nala, Simba's liefdesbelang in de remake van 2019 van The Lion King.

2 Haar eerste solo-opname was met Jay-Z

Het nummer "03 Bonnie &Clyde" uit 2002, op Jay-Z's album The Blueprint 2: The Gift And The Curse, was Beyoncé's eerste opname zonder de meisjes van Destiny's Child. Het nummer bereikte nummer 4 in de Billboard 100-hitlijsten en mengde goed de zoetheid van Beyoncé met de hiphophouding van Jay-Z.

Het feit dat de beat van het nummer werd gesampled uit 1996's "Me And My Girlfriend", door Tupac Shakur, is een extra stukje leuke informatie over hen.

1 Ze is de eerste muzikant die op nummer één debuteert met al haar albums

Het is duidelijk: ze is niet alleen een schattig gezicht. Beyoncé is een eersteklas zangeres en heeft een grote expertise in het creëren van poppareltjes. Haar eerste album Dangerously In Love uit 2003 was vanaf dag 1 al een groot succes dankzij haar eerdere succes met Destiny's Child en de kracht van hits als "Crazy In Love" (uiteraard geproduceerd door Jay-Z).

Vanaf dat moment waren al haar belangrijkste releases enorme hits, met als laatste Limonade uit 2016, die de beste recensies van haar carrière kreeg.

Aanbevolen: