15 Dingen die de meeste fans niet wisten over The Making Of The Handmaid's Tale

Inhoudsopgave:

15 Dingen die de meeste fans niet wisten over The Making Of The Handmaid's Tale
15 Dingen die de meeste fans niet wisten over The Making Of The Handmaid's Tale
Anonim

Margaret Atwood's roman uit 1985, The Handmaid's Tale, vertelde het verhaal van een dystopische wereld waar vrouwen alleen worden gewaardeerd op hun vermogen om kinderen te baren. Dit is eerlijk gezegd de mooiste draai die we aan het plot kunnen geven. Hoewel haar verhaal net zo donker en verwrongen was als alle andere, was het pas toen actrice Elisabeth Moss in Offred's gewaden stapte dat we echt elk gruwelijk ding voelden dat in het hele verhaal gebeurde. Hoewel er eerdere aanpassingen zijn geweest, is de hitserie van Hulu ongetwijfeld de winnaar in alle opzichten.

Met een vervolgserie die al door Hulu is aangekondigd en die de gebeurtenissen in de vervolgroman van Atwood, The Testaments, zal behandelen, zijn velen van ons nog steeds volledig geïnvesteerd in het verhaal van Offred en waar ze haar rebellie zal nemen in het komende 4e seizoen. Aangezien we daarvoor tot de herfst van 2020 moeten wachten, gaan we een kijkje achter de schermen nemen en leren hoe het is om deze uiterst belangrijke serie te maken.

15 De actrice die Rita speelt was geobsedeerd door het verhaal en haar karakter helemaal terug op de middelbare school

Zoals velen van ons, kreeg actrice Amanda Brugel (Rita) op de middelbare school The Handmaid's Tale toegewezen als leesvoer. Brugel heeft toegegeven dat ze zo erg in het verhaal was geïnteresseerd dat ze besloot er haar afstudeerscriptie over te schrijven. Niet alleen de roman, maar specifiek het personage dat ze later zou spelen, Rita. Haar paper leverde haar een volledige beurs op.

14 Auteur Margaret Atwood is zeer betrokken geweest bij het schrijfproces

Een van de vele redenen waarom deze serie zo'n enorm succes is, is het feit dat de oorspronkelijke auteur bij het hele schrijfproces betrokken is geweest. Dit is altijd de beste manier om fans tevreden te houden bij het aanpassen van een roman. Uitvoerend producent Bruce Miller werd geciteerd: Ze was tijdens het hele schrijfproces erg betrokken.

13 Ann Dowds acteerwerk is zo goed, de extra's zijn doodsbang voor tante Lydia op en naast de camera

Hoewel de commandanten en natuurlijk Serena Joy buitengewoon enge personages zijn gebleken, is tante Lydia degene die ons allemaal echt angst aanjaagt. Volgens de cast is haar toewijding zo extreem, dat figuranten bang voor haar zijn, zelfs als de camera's niet draaien. Dowd heeft zelf ook onthuld dat ze plezier heeft met dit feit en plukt een aantal van hen achter de schermen.

12 We hebben commandant Waterford vreselijke dingen zien doen, maar er was één scène tussen hem en Serena Fiennes die weigerde te filmen

Het blijkt dat zelfs commandant Waterford zijn grenzen heeft als het gaat om onuitsprekelijke daden. Na het lezen van het script voor een scène waarin Fred zijn vrouw zou verkrachten, weigerde acteur Joseph Fiennes het te doen.“Het klopte gewoon niet met mij. Ik moest op een ledemaat gaan en weigeren om het te doen omdat ik voelde dat, hoewel Fred is wie hij is, hij een mens is.”

11 Veel van de belangrijkste actrices vinden het niet leuk dat de show een 'feministisch verhaal' wordt genoemd

Op de vraag of ze dachten dat de serie een feministisch verhaal was, zeiden een paar castleden: "Ik denk niet dat dit een soort feministische propaganda is. Ik denk dat het een verhaal is over vrouwen en dan over mensen", zei Madeline Brewer. Moss vervolgde: "Het is geen feministisch verhaal. Het is een menselijk verhaal omdat vrouwenrechten mensenrechten zijn."

10 Heeft iemand de cameo van Margaret Atwood in de pilotaflevering gezien?

Zoals in veel aanpassingen, kreeg de oorspronkelijke auteur een kleine cameo in de serie aangeboden. In de allereerste aflevering is Atwood te zien als een tante die Offred daadwerkelijk raakt. "Ze wilde het niet en toen [Elisabeth Moss] was alsof nee me echt sloeg, me echt sloeg en toen ging ze er echt in", onthulde de regisseur toen hij het over de scène had.

9 Het kunstwerk dat in het huis van Waterford te zien is, is speciaal gekozen om te laten zien hoe belangrijk kunstwerk is gestolen in echte oorlogen

Aangezien belangrijke en waardevolle kunstwerken in eerdere oorlogen uit huizen en musea zijn gestolen, besloten de producenten dat het gepast zou zijn als het huis van Waterford gestolen schilderijen zou vertonen. Als een slimme bijkomstigheid kozen ze ervoor om schilderijen te gebruiken die momenteel allemaal in het Boston Museum leven, omdat die het dichtst bij hen in de buurt zouden zijn en het gemakkelijkst te plunderen.

8 In de show zijn er personages van verschillende rassen en seksualiteiten, maar zo was het niet in het boek

In de roman wordt vermeld dat alle niet-blanken elders werden gehuisvest, dus de personages waren niet divers, zoals we in de serie zien. Producer Bruce Miller werd geciteerd: "Wat is het verschil tussen het maken van een tv-show over racisten en het maken van een racistische tv-show waarbij je geen gekleurde acteurs inhuurt?" Het feit dat personages als Emily openlijk homo zijn, was iets anders dat de show terecht besloot om over te schakelen.

7 De keuzes van rood en blauw voor de damesoutfits zijn een knipoog naar Maria Magdalena en de Maagd Maria

De dieprode kleur van de gewaden die de dienstmaagden dragen, is om verschillende redenen logisch. Het maakt ze natuurlijk gemakkelijk te herkennen voor The Eyes, maar de kleur en het uiterlijk van de outfit is ook gekozen als verwijzing naar Maria Magdalena. Evenzo is de blauwe kleur van de vrouwensport bedoeld als een knipoog naar de Maagd Maria, omdat blauw de kleur van zuiverheid is. Ja klopt, Serena…

6 De vleugels gedragen door de dienstmaagden hebben de actrices geleerd om voornamelijk op geluid te vertrouwen tijdens het acteren van scènes

De vleugels die we de dienstmaagd zien pronken, zijn gewoon een andere manier waarop Gilead deze arme vrouwen in de val laat lopen. Ze hebben de actrices die ze dragen echter gedwongen hun methode aan te passen. Ze moeten vertrouwen op geluid en aandachtig luisteren naar hun scènepartner. "Wat eigenlijk een belemmering was, werd een heel nuttig voertuig voor een nieuwe manier van acteren", zei een kostuumontwerper voor de serie.

5 De bemanning had moeite met het creëren van de kruidenierswinkel, omdat er geen woorden op etiketten of verpakkingen konden worden gebruikt

We zijn het er allemaal over eens dat de supermarkt waar we de dienstmaagd zien winkelen een zeer verontrustende plek is. Het is echter misschien niet bij iemand opgekomen hoe moeilijk het was om deze set te maken. Aangezien de vrouwen van Gilead niet mogen lezen, mag geen enkel woord worden gebruikt op een van de producten. Hoewel dit de wereld authenticiteit geeft, was het niet gemakkelijk voor de decorontwerpers.

4 juni zou eigenlijk niet de naam van Offred zijn

In de roman wordt het personage alleen maar Offred genoemd. Zoals we echter weten, heet ze in Hulu's serie June. Dat gezegd hebbende, onthulde Atwood zelf dat June nooit haar beoogde naam was, maar lezers hadden dit oorspronkelijk als haar naam geïnterpreteerd, dus Atwood zei dat de keuze "niet mijn oorspronkelijke gedachte was, maar het past, dus lezers zijn welkom als ze dat willen."

3 Joseph Fiennes bekende dat de show hem heeft gedwongen alles te leren over problemen in het echte leven waar vrouwen mee te maken hebben

The Handmaid's Tale heeft ons allemaal gedwongen serieus te kijken naar de echte problemen waarmee vrouwen tegenwoordig worden geconfronteerd. Acteur Joseph Fiennes vertelde hoe de show zijn ogen heeft geopend en dat hij zich specifiek zorgen maakt over het onderwerp ongelijke beloning. "Dus je weet dat ik op deze dingen overschakel en mijn kaak op de grond ligt."

2 De serie is de eerste van een streamingdienst die de felbegeerde Emmy krijgt voor uitmuntend drama

Sorry Netflix, maar Hulu was er als eerste. Terwijl er in het begin niet echt naar streamingdiensten werd gekeken bij het uitdelen van Emmy-nominaties, zou deze serie te moeilijk blijken te zijn om te negeren. Het werd de allereerste originele show van een streamingdienst die won voor Outstanding Drama.

1 Serena Joy zou volgens geruchten de baby Nichole hebben genoemd als vervelende herinnering aan haar man dat Nick haar echte vader is

Deze theorie is vrij gemakkelijk om achter te komen. Eerlijk gezegd, op dit moment zouden we niets voorbij Serena zetten. Velen hebben geconcludeerd dat de naam werd gekozen als een speciale kleine opgraving bij commandant Waterford, om ervoor te zorgen dat hij nooit vergeet dat het kind in feite van Nick is en niet van hem.

Aanbevolen: