10 Oscar-winnende actrices die in Ravenklauw zouden worden gesorteerd

Inhoudsopgave:

10 Oscar-winnende actrices die in Ravenklauw zouden worden gesorteerd
10 Oscar-winnende actrices die in Ravenklauw zouden worden gesorteerd
Anonim

De wereld van Harry Potter is misschien geworteld in fictie, maar het blijkt dat sommige aspecten ervan kunnen worden toegepast op het dagelijks leven. Er zijn bijvoorbeeld de huizen waar studenten worden ingedeeld als ze naar Zweinstein gaan.

Hoewel we niet verwachten dat we echt zullen worden gesorteerd, kunnen we ons gemakkelijk identificeren met de kenmerken van de huizen, zoals die van een Ravenklauw. In feite kunnen we gemakkelijk 15 beroemdheden vertellen die totale Ravenklauwen zijn. Tegelijkertijd kunnen we ook verschillende Oscarwinnende actrices identificeren die door hun aard tot dit Parlement behoren.

10 Gwyneth P altrow

P altrow won een Oscar na haar optreden in de film Shakespeare in Love uit 1998. Als jonge vrouw ging P altrow naar de Spence School, een elite privéschool voor meisjes in New York City. Daarna ging ze naar de Universiteit van Californië, Santa Barbara, maar maakte naar verluidt haar studie niet af. Tegenwoordig is P altrow een van de meest succesvolle actrices in Hollywood. Sterker nog, je raadt nooit hoeveel haar vermogen is. Behalve dat ze een bekroonde actrice is, is P altrow ook de ultieme GirlBoss op sociale media, grotendeels dankzij haar Goop-bedrijf.

9 Natalie Portman

Portman ontving een Oscar nadat hij een professionele ballerina vertolkte in de veelgeprezen film Black Swan. Daarvoor speelde de actrice ook beroemd in de Star Wars-films als Padmé Amidala. Dat gezegd hebbende, Portman is ook anders dan elke andere actrice. Sterker nog, ze is ook een van de beroemdheden waarvan je nooit wist dat ze naar de universiteit gingen. Als je het moet weten, Portman is afgestudeerd aan Harvard en heeft een graad in psychologie behaald. De actrice volgde ook studies in het Midden-Oosten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Het meest indrukwekkend was dat ze dit allemaal deed terwijl ze continu acteerde in Hollywood.

8 Jodie Foster

Als je het moet weten, actrice en regisseur Foster is een tweevoudig Oscar-winnaar en een viervoudig Oscar-genomineerde. Ze ontving haar prijs voor beste actrice na haar optredens in The Silence of the Lambs en The Accused. Ze werd ook genomineerd voor haar werk aan Neil and Taxi Driver.

Ondertussen staat Foster ook bekend als een van de slimste actrices in Hollywood, nadat ze magna cum laude afstudeerde aan Yale met een graad in literatuur. Later werd ze ook de ontvanger van een Yale Undergraduates' Lifetime Achievement Award. Volgens Yale zijn onder meer president George H. W. Bush en Anderson Cooper.

7 Nicole Kidman

Zelfs in haar vroege jaren was Kidman altijd al gepassioneerd door acteren, zo erg zelfs dat ze besloot te stoppen met de middelbare school en fulltime te gaan studeren. Dat was logisch sinds ze haar eerste rol kreeg toen ze nog maar 16 was. Dit leidde in de loop der jaren tot vier Oscar-nominaties en een Oscar-overwinning voor haar vertolking in The Hours. Ondertussen is Kidman volgens CBS News een van de slimste Hollywood-sterren met een gerapporteerd IQ van 132. In de afgelopen jaren trad Kidman op beroemde wijze toe tot het DC-filmuniversum als Atlanna.

6 Meryl Streep

Vandaag is Streep de meest Oscar-genomineerde acteur aller tijden met tot nu toe 21 nominaties. Ze won ook drie keer voor haar optredens in Kramer vs. Kramer, Sophie's Choice en The Iron Lady. Afgezien hiervan werd Streep ook bekend door films als The Devil Wears Prada, The Post en meer. Ondanks haar drukke carrière bleef Streep ook serieus bezig met onderwijs, studeerde af aan het Vassar College en volgde een Master of Fine Arts-graad aan Yale. In 2014 meldde Yale dat Streep de tijd nam om een film te promoten om een lezing te geven aan de School of Drama van de universiteit.

5 Olivia Colman

Colman won onlangs haar Oscar voor haar rol in The Favorite. Als kind wilde ze altijd al acteur worden. In Norwich, waar ze opgroeide, vertelde Colman echter aan The New York Times dat "het een geheime droom was, zoals praten met dieren." In plaats daarvan besloot ze naar een lerarenopleiding in Cambridge te gaan.

Gelukkig kwam het lot tussenbeide toen ze een auditie doorstond voor Footlights, een dramatische club die wordt beheerd door de universiteit van Cambridge. Dit is ook hoe ze haar man, Ed Sinclair, leerde kennen. Op een gegeven moment voegde Colman zich bij hem aan de Bristol Old Vic Theatre School om acteren te studeren.

4 Sandra Bullock

Bullock won een Oscar voor beste actrice na haar optreden in The Blind Side. Ze werd later genomineerd voor een Oscar voor haar werk in Gravity. In de loop der jaren hebben we Bullock ook gezien in verschillende onvergetelijke films, waaronder Miss Congeniality, Two Weeks Notice, The Lake House, A Time to Kill, Birdbox en meer. Voordat ze beroemd werd, studeerde Bullock aan de East Carolina University. En in feite werd vorig jaar gemeld dat Bullock een televisieserie produceert die losjes is gebaseerd op haar studententijd.

3 Diane Keaton

Net als Streep is Keaton een echt Hollywood-icoon. We hebben het over een actrice met een van de meest duurzame carrières in entertainment. Ze won in 1978 een Oscar voor haar rol in de Woody Allen-film Annie Hall. Jaren later scoorde ze ook nominaties voor haar werk in Reds, Marvin's Room en Something's Gotta Give. Ondertussen, als een echte veteraan in de industrie, heeft Keaton veel wijsheid te vertellen. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat haar beste advies gebaseerd is op gezond verstand. Ze vertelde de Los Angeles Times: "Het is aan jou om iets van jezelf te maken."

2 Tilda Swinton

De ongelooflijk getalenteerde Swinton ontving een Oscar voor haar rol in de film Michael Clayton. Daarnaast is ze ook bekend van films als Burn After Reading, The Curious Case of Benjamin Button, Okja en vele anderen. Als je het moet weten, Swinton is toevallig ook Cambridge University-alumna. In 2007 kondigde de universiteit aan dat Swinton zou terugkeren naar de school om haar allereerste cursus mediastudies te lanceren. Daarnaast was Swinton ook mede-oprichter van Drumduan Upper School, een alternatieve middelbare school in Schotland. Volgens Art-Sheep zei Swinton dat de school "op kunst gebaseerd, praktisch leren" biedt.

1 Halle Berry

Berry ontving een Oscar na haar optreden in de film Monster's Ball uit 2001. In de loop der jaren stond ze ook bekend om haar werk in films zoals de X-Men-films, Swordfish, Catwoman, Die Another Day en meest recentelijk, John Wick: Chapter 3 – Parabellum. Op de middelbare school was Berry naar verluidt een lid van de erevereniging en een redacteur van de klaskrant. Ondertussen ging ze naar het Cuyahoga Community College in Cleveland om omroepjournalistiek te studeren. Berry besloot echter van school te gaan voordat ze haar diploma kon behalen.

Aanbevolen: