She's Crazy In Love: Beyoncé's eerste 10 nummers als soloartiest

Inhoudsopgave:

She's Crazy In Love: Beyoncé's eerste 10 nummers als soloartiest
She's Crazy In Love: Beyoncé's eerste 10 nummers als soloartiest
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Beyoncé een van de meest succesvolle en invloedrijke artiesten van een hele generatie is geworden, en deze lijst neemt een reis door het geheugen om de eerste 10 nummers van Beyoncé als soloartiest te bekijken. Zoals fans van Queen B al weten, begon de zangeres eigenlijk als lid van Destiny's Child.

In 2002 besloot de groep echter een pauze in te lassen om een solocarrière na te streven. Het lijdt geen twijfel dat van alle leden van Destiny's Child Beyoncé de meest bekende is, dus blijf scrollen om te zien wat de grootste hits van het begin van haar solocarrière precies waren!

10 "Werk het uit" (2002)

Op nummer 10 staat Beyoncé's eerste solo-single - het nummer "Work It Out" dat op 11 juni 2002 werd uitgebracht. Zoals fans van de diva zich zullen herinneren, "Work It Out" is de eerste single van het soundtrackalbum van de film Austin Powers in Goldmember, waarin Beyoncé daadwerkelijk de hoofdrol speelt als Foxxy Cleopatra.

In de videoclip ervoor is Beyoncé het nummer te zien met een band terwijl ze een gouden mini-jurk draagt die grote disco-vibes afgeeft!

9 "Crazy In Love" met Jay-Z (2003)

Volgende op de lijst is zeker een van Beyoncé's grootste hits - het nummer "Crazy In Love" dat werd uitgebracht op 18 mei 2003. Het nummer - waarin ook rapper en Beyoncé's toekomstige echtgenoot Jay-Z te horen was - is absoluut beschouwd als Beyoncé's eerste solohit.

Het is veilig om te zeggen dat de muziekvideo ervoor gewoon iconisch is. Fast forward 17 jaar later en het nummer is nog steeds een grote bop, en iedereen die het hoort is meteen geneigd om te dansen!

8 "Baby Boy" met Sean Paul (2003)

Na het succes van "Crazy In Love", besloot het voormalige Destiny's Child-lid om nog een samenwerking uit te brengen - deze keer hebben we het over het nummer "Baby Boy" met muzikant Sean Paul.

"Baby Boy" werd uitgebracht op 3 augustus 2003, en de videoclip ervoor laat zeker enkele van Beyoncé's beste danspasjes zien. De zangeres was misschien succesvol met Destiny's Child, maar op dit moment was het duidelijk dat ze nog groter zou worden als soloartiest!

7 "Ik, mezelf en ik" (2003)

Volgende op de lijst is Beyoncé's nummer "Me, Myself And I", dat werd uitgebracht op 19 oktober 2003. Terwijl de vorige twee singles vrolijk waren, was de danshit "Me, Myself And I" een langzamer nummer dat werd al snel een anthem na de breuk voor de fans van koningin B over de hele wereld.

In de muziekvideo ervoor is Beyoncé te zien met een rechte pony die destijds een hele trend was, hoewel niet iedereen ze even goed deed als de zangeres!

6 "Naughty Girl" (2004)

Het eerste nummer uit 2004 dat de lijst heeft gehaald, is "Naughty Girl". Het werd uitgebracht op 14 maart 2004 en het maakt gebruik van een melodie uit het nummer "Love to Love You Baby" van Donna Summer uit 1975.

Een leuk feitje over de muziekvideo 'Naughty Girl' is dat Beyoncé's liefdesbelang erin wordt gespeeld door muzikant Usher. En hoewel hij niet echt in het nummer voorkomt, gaven de twee sterren de fans een ongelooflijke dansvoorstelling in de muziekvideo!

5 "Check On It" met Bun B & Slim Thug (2005)

Een andere filmsoundtracksingle die de lijst heeft gehaald, is het nummer "Check On It" dat op 13 december 2005 werd uitgebracht.

Zoals fans van de diva al weten, speelde Beyoncé samen met Steve Martin in de film The Pink Panther uit 2006, dus het was niet meer dan normaal dat ze ook een single voor de film zou uitbrengen. Het nummer - met Bun B en Slim Thug - heeft een zeer roze muziekvideo die perfect past bij het thema van de film.

4 "Déjà Vu" met Jay-Z (2006)

Op naar het jaar 2006 en nog een Beyoncé-single met Jay-Z. Ja, "Déjà Vu" werd uitgebracht op 24 juni 2006, als de eerste single van Beyoncé's tweede soloalbum B'Day.

Natuurlijk wist iedereen inmiddels dat Beyoncé en Jay-Z aan het daten waren en dit is slechts een van de vele nummers waaraan de twee door de jaren heen hebben samengewerkt. In de videoclip voor "Déjà Vu" liet Beyoncé nogmaals zien dat niemand kan bewegen zoals zij.

3 "Rel het alarm" (2006)

De volgende single die Beyoncé besloot uit te brengen is "Ring the Alarm" en ze deed precies dat op 10 september 2006. Het nummer - met een loeiende sirene en een behoorlijk agressieve toon - is absoluut een van Queen B's meer ongebruikelijke hits.

En in de videoclip is ze te zien terwijl ze worstelt met gemaskerde bewakers en het lied uitvoert in een verhoorkamer. In 2006 was er geen twijfel dat Beyoncé een van de belangrijkste artiesten van haar generatie was.

2 "Onvervangbaar" (2006)

"Irreplaceable" is weer een van Beyoncé's vroege hits die de lijst hebben gehaald. Het werd uitgebracht op 23 oktober 2006 en het is Beyoncé's vierde nummer één nummer in de VS geworden.

Beyoncé werkte samen met collega-artiest Ne-Yo aan de tekst van het nummer en het werd zeker weer een van Beyoncé's iconische breakup-anthem. Het nummer werd zo populair dat het zeggen van "naar links" iedereen onmiddellijk doet denken aan deze iconische Beyoncé-hit!

1 "Luister" (2006)

Op nummer 10 staat het nummer "Listen" dat op 19 januari 2007 werd uitgebracht, en het is weer een andere leadzanger van een filmsoundtrack. Deze keer hebben we het over de soundtrack voor de film Dreamgirls uit 2006 waarin Beyoncé speelde naast Jamie Foxx, Eddie Murphy en Jennifer Hudson.

Het nummer pronkt zeker met de krachtige stem van Beyoncé en het werd zelfs genomineerd voor Best Original Song bij de Golden Globe Awards en de Academy Awards 2007.

Aanbevolen: