10 Beste Nummers in Beyoncé's Black Is King

Inhoudsopgave:

10 Beste Nummers in Beyoncé's Black Is King
10 Beste Nummers in Beyoncé's Black Is King
Anonim

Beyoncé Knowles-Carter staat niet voor niets bekend als Queen Bey. Gedurende haar 20-jarige carrière heeft Beyoncé haar best gedaan om de zwarte ervaring in haar muziek en kunst te benadrukken en Black Is King is daar slechts een verlengstuk van. Het film/visuele album heeft over de hele linie gemengde recensies ontvangen, maar is niettemin een meesterlijke en kleurrijke weergave van de Afrikaanse cultuur en identiteit.

Na de soundtrack van de live-remake van The Lion King uit 2019, getiteld "The Lion King: The Gift", bevat Black Is King een breed scala aan originele nummers van Beyoncé en medewerkers die het publiek meenemen op de reis van een jonge zwarte koning op weg naar huis. Meer nog, de nummers in Black Is King moedigen het zwarte publiek aan om dieper in zichzelf te kijken en de kracht en rijkdom van de zwarte ervaring te erkennen. Om dit beter te begrijpen, is hier een overzicht van de 10 beste nummers in Beyoncé's Black Is King.

10 Vind je weg terug

Afbeelding
Afbeelding

"Find Your Way Back" duwt het overkoepelende verhaal dat aanwezig is in Black Is King, dat jonge zwarte mensen aanmoedigt om hun weg terug te vinden na het ervaren van de verliezen en desoriëntatie van het leven. Het nummer erkent de uitdagingen van een 'grote grote wereld', maar benadrukt het belang van ook 'de eigen race rennen' om je weg terug te vinden. Met de brug gezongen in de Nigeriaanse Yoruba door een onvermelde functie van de Nigeriaanse kunstenaar Bankulli, vat "Find Your Way Back" de volheid van herontdekking en verbondenheid voor de zwarte persoon samen.

9 Litteken

Afbeelding
Afbeelding

Canadese singer-songwriter Jessie Reyez leent haar stem op het Black Is King-nummer "Scar" samen met vrouwelijke hiphopartiest 070 Shake. Het nummer zelf dient als de gepersonifieerde stem van The Lion King's Scar die de jonge Simba uitdaagt op zijn veronderstelde erfenis op de troon. In zekere zin geeft het nummer het publiek een diepere kijk in de geest van Scar en zijn eigen problemen als het gaat om het begrijpen van zijn eigen plek in de wereld. In het nummer staat 'Scar': "Ik moest alles zijn wat je niet kon zijn om te overleven … (jij) nam mijn rechtmatige titel … ik ben te ver weg, in deze spiraal." "Scar", gezongen over verbluffende visuele beelden en choreografieën, geeft luisteraars een ongekende kijk in de interne strijd van deze beroemde Lion King-antagonist.

8 Niet jaloers op me

Afbeelding
Afbeelding

"Don't Jealous Me" is het eerste nummer in Black Is King dat exclusief de waarde van artiesten in de kijker zet. Met bijdragen van Nigeriaanse muzieklegendes zoals Yemi Alade en Mr Eazi, is "Don't Jealous Me" een opwindende samenwerking tussen deze beroemde Afrikaanse artiesten. Met een mix van Nigeriaanse pidgin/creools en de Ghanese Twi, is "Don't Jealous Me" in wezen een boodschap aan de nee-zeggers, aangezien de artiesten hen vertellen "niet jaloers te zijn". 't rennen niet met leeuwen' en dat 'slangen niet met apen slingeren', wat een bevestiging is van je eigen trots als je met jaloezie wordt geconfronteerd.

7 Mood 4 Eva

Afbeelding
Afbeelding

In de film begint "Mood 4 Eva" met het Zulu-nummer 'Mbube' en het originele "The Lion Sleeps Tonight" van de Zuid-Afrikaanse muzikant Solomon Linda. Dit is een eerbetoon aan Solomon Linda, die een tijdje niet werd erkend als de inspiratie voor het beroemde nummer dat werd gebruikt in de filmfranchise van The Lion King.

Dit is belangrijk om op te merken, aangezien "Mood 4 Eva" draait om het herkennen van zwarte kunst en uitmuntendheid. Met een beroemde functie van zowel Jay Z als Childish Gambino, pronkt "Mood 4 Eva" met de rijkdom en koninklijke status die zowel Jay Z als Beyoncé als artiesten hebben verzameld, samen met de Afrikaanse koninklijke en voorouderlijke stichtingen die al hun succes mogelijk hebben gemaakt.

6 Al

Afbeelding
Afbeelding

Een ander krachtig nummer in Black is King is 'Already'. "Al" sluit mooi aan bij het thema van het zwarte koningschap en het aanvaarden van het eigen koningschap. In de tekst staat "Lang leve de koning, jij een koning… koning al, al, je weet het" is een echo van de zin die vaak op Simba wordt gericht in de Lion King-films. Het nummer herinnert zwarte jongeren er ook aan dat het tijd is om hun geest en lichaam te laten schijnen en hun eigen tronen op zich te nemen. De Ghanese singer-songwriter Shatta Wale, evenals muziektrio Major Lazer, lenen hun talenten op dit nummer dat het zwarte publiek aanmoedigt om "hun eigen koning te zijn.”

5 Groter

Afbeelding
Afbeelding

"Bigger", het nummer waarmee de fenomenale filmische ervaring van Black Is King begint, gaat prat op iets veel groters voor degenen die zich onbeduidend voelen. Het moedigt zwarte koningen en koninginnen aan om diep in zichzelf te kijken en te beseffen dat ze 'deel uitmaken van iets veel groters'. Met een fenomenale weergave van cultuur en schoonheid, kijkt 'Bigger' ook naar de idealen van het geboorterecht en de verbinding van zwarte mensen met de aarde. Het nummer moedigt iedereen die luistert ook aan om het geschenk en de stemmen in hun ziel niet onopgemerkt te laten, maar om te omarmen wat hen anders maakt en daarom "Bigger".

4 Water

Afbeelding
Afbeelding

We volgen nog steeds de verhaallijnen van The Lion King, maar "Water" neemt ons mee naar het moment waarop Simba en Nala herenigen en verliefd worden op hun reis over de watervallen van de jungle. Dit vrolijke nummer doet echter meer dan alleen een beeld schetsen van Simba en Nala; in plaats daarvan verhoogt het lied de wervelwinden en schokgolven van de liefde die tussen twee mensen wordt gedeeld.

In het nummer zingt Pharrell Williams samen met Beyoncé en stelt dat de jonge geliefden vanaf het water bij de rivier kunnen "dansen op het ritme totdat de zon hoog staat en het water opdroogt". "Water" volgt het thema van de zwarte hemelse oorsprong en bindt de gedeelde liefde tussen Simba en Nala tot in de eeuwigheid.

3 Geest

Afbeelding
Afbeelding

"Spirit" is het laatste nummer op Black Is King en is ook een van de beroemdste nummers van het album "Lion King: The Gift". Het nummer past perfect bij de thema's black power en sterrendom die door het hele album worden weerspiegeld. "Spirit" verzegelt verder de aanwezigheid van roy alty's en goden die aanwezig zijn in de zwarte geest. Het nummer is niet alleen een opbeurend nummer voor alle doelgroepen, maar dient ook als een spirituele oproep aan de jonge zwarte koningen en koninginnen die wachten om hun lot onder ogen te zien.

2 Brown Skin Girl

Afbeelding
Afbeelding

"Brown Skin Girl" is beroemd om Beyoncé's dochter Blue Ivy en viert Blue en alle meisjes met een 'bruine/zwarte' huid. Het lied dat in 2019 het volkslied was voor elk meisje met een bruine huid, spreekt over de schoonheid en uniekheid van meisjes met een donkere huidskleur.

De beelden bevatten sterren als Lupita Nyongo, Kelly Rowland, Adut Akech en Tina Knowles die trots vertegenwoordigen dat meisjes met een bruine huid 'de beste ter wereld' zijn met hun 'huid als parels'. Girl blijft een cultureel moment voor de viering van alle zwarte en bruine vrouwen over de hele wereld.

1 Mijn kracht

Afbeelding
Afbeelding

Verreweg, "My Power" is het meest vrolijke nummer op het visuele album en is in feite een 'POWER'-nummer. Het nummer heeft niet alleen de meeste functies, maar bevat alleen vrouwelijke artiesten. Dit omvat Beyoncé, MC Tierra Whack, songwriter/producer Nija Charles, Zuid-Afrikaanse artiesten Moonchild Sanelly en Busiswa, evenals de Nigeriaanse artiest Yemi Alade. "My Power" spreekt over black power, waarbij de nadruk specifiek ligt op zwarte vrouwelijke kracht terwijl de woorden 'Ze zullen mijn kracht nooit nemen' worden herhaald. Het nummer wordt gezongen met verbluffende en indrukwekkende beelden waardoor het zwarte vrouwelijke publiek zich vrij en krachtig voelt.

Aanbevolen: