10 Beste Celebrity-optredens in Beyoncé's Black Is King

Inhoudsopgave:

10 Beste Celebrity-optredens in Beyoncé's Black Is King
10 Beste Celebrity-optredens in Beyoncé's Black Is King
Anonim

Black Is King is een show van zwarte kunst en uitmuntendheid in een tijd waarin nog steeds wordt gevochten voor raciale ongelijkheid en de burgerrechten van zwarte mensen. Op het eerste gezicht gebruikt Black Is King de Afrikaanse cultuur om het verlossende verhaal te vertellen van een jonge zwarte koning die zijn weg terug naar huis vindt. Het visuele album doet echter meer dan dit door het publiek een toegang te bieden tot de kleurrijke en grenzeloze facetten van de zwarte cultuur en gemeenschap.

Dit werd niet alleen bereikt door de creatieve leiding van Beyonce, maar ook door de vele artistieke samenwerkingen en optredens in Black Is King. Van beroemde Nigeriaanse artiesten, zoals Yemi Alade, tot Beyoncé's moeder, Tina Lawson, hier zijn de 10 beste beroemdheden in Beyoncé's Black Is King.

10 Jessie Reyez

Afbeelding
Afbeelding

Canadese artiest Jessie Reyez verschijnt op Black Is King. Ze zingt het nummer "Scar", een fysieke presentatie van Scar's (uit Disney's The Lion King) interne strijd.

Reyez neemt de vorm aan van Scar in een angstaanjagende maar zeer creatieve uitvoering. Dit is de eerste keer dat Reyez samenwerkt met Beyoncé, een ervaring waarvoor Reyez, een Lion King en Destiny's Child-fan, zei dat ze "opgejaagd" en "dankbaar" was. Met haar geweldige uiterlijk zijn fans er zeker van dat Beyoncé er ook zo over dacht.

9 Pharrell Williams

Afbeelding
Afbeelding

Pharrell Williams verschijnt ook op Black Is King, met op het nummer "Water" met Beyoncé. Het nummer wordt gezongen met verbluffende beelden die kleurrijke Afrikaanse patronen benadrukken en praten over de jonge liefde tussen Simba en Nala van The Lion King.

Na in het verleden met Beyoncé te hebben gewerkt, met name aan de hit "Apeshit", leent Pharell zijn productie- en schrijfvaardigheden aan deze samenwerking voor Black Is King. Gezien het succes van het nummer en het album, zullen toekomstige samenwerkingen tussen Pharell en Beyoncé hopelijk in de nabije toekomst weer plaatsvinden.

8 Lupita Nyong'o

Afbeelding
Afbeelding

De Amerikaanse actrice maakt ook een cameo in deze visuele ervaring, met name in het nummer 'Brown Skin Girl'. Het nummer verwijst rechtstreeks naar haar in een regel die zegt: "Pretty like Lupita when the camera's close in."

Nyong'o bedankte Beyoncé publiekelijk bij de release van het nummer in 2019, wat vervolgens leidde tot haar verschijning in de Black Is King-film. Lupita Nyong'o zag er niet alleen geweldig uit, maar maakte ook deel uit van wat "Brown Skin Girl" zo'n speciaal nummer en optreden maakte.

7 Moonchild Sanelly

Afbeelding
Afbeelding

Moonchild Sanelly is een Zuid-Afrikaanse muzikant die optrad in de uitvoering van 'My Power'. Ze is een bekende artiest op het Afrikaanse continent, maar heeft haar muziek ook internationaal uitgebreid, naar muziekfestivals zoals SXSW in Texas en Primavera in Barcelona.

Sanelly staat bekend om haar zelf gecreëerde muziekgenre: "future/ghetto punk" en drukt haar kunstvorm uit via verschillende verkooppunten, zoals haar kapsels en kledinglijnen. Moonchild Sanelly's optreden in Black Is King is gewoon een ander voorbeeld van de waardering van de Zuid-Afrikaanse muziekscene in de film.

6 Busiswa

Afbeelding
Afbeelding

Zuid-Afrikaanse artiest Busiswa verschijnt op de track "My Power", met een krachtige uitvoering en outfit. Busiswa voert haar couplet uit in de Zuid-Afrikaanse Xhosa-taal, wat het lied naar nieuwe hoogten tilt.

Over de ervaring bedankte Busiswa Beyoncé omdat ze haar toestemming had gegeven om haar kunst te laten zien en ook omdat ze de boodschap van Black Is King aan haar eigen zoon kon doorgeven. Naast haar muziek werkt Busiswa ook aan poëzie en is ze een trotse voorstander van de kunst die voor iedereen toegankelijk is.

5 Yemi Alade

Afbeelding
Afbeelding

Yemi Alade is een beroemde Nigeriaanse Afropop-artiest van Yoruba-afkomst. Ze is over de hele wereld bekend dankzij haar hit 'Johnny' uit 2009 die meer dan 100 miljoen keer bekeken werd op YouTube.

Yemi Alade heeft bijgedragen aan de soundtrack van The Lion King: The Gift met haar liedjes "My Power" en "Don't Jealous Me" en ze treedt op op het visuele album Black Is King met andere Afrikaanse artiesten, Mr. Eazi en Heer Afroxana. Het uiterlijk van Yemi Alade is gewoon weer een uitbreiding van Beyoncé's waardering voor de Nigeriaanse/Yoruba-cultuur.

4 Kelly Rowland

Afbeelding
Afbeelding

Elke keer dat fans een reünie van Destiny's Child krijgen, verheugen ze zich. Kelly's Rowlands-optreden in "Brown Skin Girl" verdient een speciale vermelding, zelfs tussen de vele andere grotere sterren die in de video verschenen.

Kelly's verschijning v alt samen met een vermelding van haar in het nummer, terwijl Beyoncé rapt: "Drip brak de dijk wanneer mijn Kelly's binnenrolden." Dit komt na Kelly's eigen worsteling om van haar zwarte huid te houden en uiteindelijk barrières te doorbreken op haar reis naar zwarte zelfliefde. Deze reünie van Destiny's Child versterkt ook de diepe band tussen de voormalige bandleden. Kelly Rowland zag er ook prachtig uit in haar debutante-outfit, naast Beyoncé, wat de reünie net extra speciaal maakte.

3 Mevr. Tina Knowles-Lawson

Afbeelding
Afbeelding

Mevr. Tina Knowles-Lawson is degene die we moeten bedanken voor Beyoncé's aanwezigheid op deze aarde. Queen Bey zelf is er in het verleden nooit voor terugdeinzen haar moeder te prijzen en haar moeder te bedanken voor alles wat ze haar heeft geleerd.

Gelukkig hield haar lof daar niet op, aangezien Tina Knowles-Lawson een verbluffende verschijning maakt in Black Is King. Ze verschijnt in Brown Skin Girl samen met haar kleindochter Blue Ivy, die de boodschap in het lied over trots op zwarte vrouwelijkheid verheft, aangezien drie generaties Knowles-vrouwen samen worden gezien.

2 Jay Z

Afbeelding
Afbeelding

Het is altijd een goed moment voor een duo tussen Jay Z en Beyoncé. Jay Z werkte eerder samen aan het album "Everything Is Love" en draagt bij aan het visuele album door een cameo te maken in de uitvoering "Mood 4 Eva".

Jay wordt voor het eerst gezien terwijl hij rondrijdt in een Rolls Royce voordat hij een paar bars laat vallen om zijn koninklijke en 'goddelijke' status te bevestigen. Vervolgens rommelt hij met zijn vrouw rond in een kasteel om de macht van het paar als koppel te versterken. Gesierd worden met een visueel Beyoncé-album is al geweldig genoeg, maar het is echt een bonus om dit powerkoppel weer aan het spelen te zien.

1 Blue Ivy Carter

Afbeelding
Afbeelding

Blue Ivy Carter is de ster van het nummer "Brown Skin Girl" en ze maakte ook enkele optredens tijdens het project, in nummers als "My Power" en "Spirit". Dit is niet de eerste keer dat Blue Ivy te zien is in het werk van haar ouders, nadat ze eerder te zien was in het nummer van haar vader, 'Glory'.

Blue Ivy's sterrenkracht kan nooit worden ondermijnd, aangezien het kind van muziekroy alty een zeker vertrouwen en frisheid geeft aan elk van haar optredens. Alle toekomstige optredens van Blue Ivy zouden door fans zeer op prijs worden gesteld.

Aanbevolen: