Hier is waarom 'Harry Potter' Crabbe vermoordde in 'Deathly Hallows

Hier is waarom 'Harry Potter' Crabbe vermoordde in 'Deathly Hallows
Hier is waarom 'Harry Potter' Crabbe vermoordde in 'Deathly Hallows
Anonim

Crabbe en Goyle maakten veel deel uit van de serie ' Harry Potter', maar fans merkten dat de personages uit elkaar waren tegen de tijd dat 'Deathly Hallows' werd gefilmd. Crabbe verdween na de eerste zes films uit de verhaallijn; 'Deathly Hallows' één en twee werden aangepast.

In feite vertrokken de films zelfs uit het boek doordat de rol van Crabbe werd ingevuld door Goyle, en toen nam Blaise Zabini het plot en de lijnen van Goyle over. Het verhaal was natuurlijk niet fundamenteel veranderd, maar fans merkten het wel. En echte loyalisten van de geschreven verhalen van JK Rowling hadden last van de overstap.

Dus waarom kozen producenten ervoor om het verhaal te schudden in plaats van vast te houden aan hun originele Crabbe?

Het antwoord ligt in wie de personages heeft geportretteerd. Fans weten dat Josh Herdman, die Goyle speelde, doorging met een aantal indrukwekkende post-HP-activiteiten. Maar hoe zit het met Jamie Waylett, die Crabbe speelde in de films één tot en met zes?

Helaas stonden Wayletts persoonlijke problemen zijn 'Harry Potter'-rol in de weg. De jonge acteur, die persoonlijk werd gekozen door regisseur Chris Columbus tijdens audities, werd aangeklaagd voor het bezit van een bepaalde illegale substantie, meldde BBC.

Het probleem was dat hij zoveel van de plant had dat hij ervan werd beschuldigd dat materiaal te verspreiden. Die zaak leidde ertoe dat de jonge acteur werd veroordeeld tot een taakstraf.

Hoewel er geen officiële verklaring werd gegeven door de producenten van 'Harry Potter', werd Waylett na zijn arrestatie zonder pardon van het filmschema geschrapt. Het bleek dat de producenten zich kort daarna waarschijnlijk gerechtvaardigd voelden in hun beslissing. Omdat Waylett in 2011 deelnam aan de rellen in Londen en opnieuw werd beschuldigd van cannabis.

Jamie werd later veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, terwijl zijn advocaat uitlegde dat "Hoewel hij het geluk had om in de Harry Potter-films te spelen, het niet zo'n geluk bleek te zijn."

Ze noemde Waylett ook een 'verdorde acteur op 22-jarige leeftijd'.

In plaats van Crabbe tot nu toe in de filmreeks te herschikken, kozen de producenten ervoor om een ander HP-personage de sprekende delen van Malfidus' trawanten te laten overnemen zonder de verhaallijn te veel te veranderen.

Er is echter goed nieuws in dit alles. In december 2020 trouwde Jamie Waylett in Schotland. En zijn vriend Josh Herdman was aanwezig ter ondersteuning en documenteerde het moment voor Instagram.

Hoewel hij in zijn jeugd duidelijk met wat problemen te maken heeft gehad, lijkt het erop dat Jamie een betere weg heeft gevonden na 'Harry Potter' en na zijn gevangenisstraf. Hij is de afgelopen jaren ook gesignaleerd met het uitdelen van handtekeningen en fanfoto's, dus het is duidelijk dat fans hem nog steeds beschouwen als onderdeel van de Harry Potter-familie.

En wie weet, aangezien Rupert Grint open staat om terug te keren naar de tovenaarswereld, is de rest misschien ook klaar voor de uitdaging.

Aanbevolen: