Alles wat Katie Leung heeft gedaan sinds 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Alles wat Katie Leung heeft gedaan sinds 'Harry Potter
Alles wat Katie Leung heeft gedaan sinds 'Harry Potter
Anonim

Schotse actrice Katie Leung werd beroemd in 2005 nadat ze Cho Chang speelde in Harry Potter and the Goblet van Vuur. Hoewel Katie nooit het niveau van bekendheid heeft bereikt dat sommige van haar co-sterren hebben, streefde de actrice een succesvolle carrière na in de entertainmentindustrie, zelfs nadat de fantasiefranchise was afgerond.

Vandaag bekijken we alles wat Katie heeft gedaan sinds Harry Potter. Van de hoofdrol naast Anne Hathaway en Mindy Kaling tot haar debuut op het podium - blijf scrollen om te zien waar Katie Lang mee bezig is geweest!

10 Katie Ze speelde in Leo Ku's muziekvideo voor het nummer "Love Coming Home"

We trappen de lijst af met het feit dat Katie Leung speelde in Hong Kong Cantopop en Mandopop-zanger Leo Ku's videoclip voor de hit 'Love Coming Home'. In de muziekvideo portretteerde de Harry Potter-ster de liefdesbelang - en vanaf nu is dit nog steeds de enige muziekvideo waarin Katie speelde.

9 De actrice verscheen ook in een aflevering van ITV1's 'Agatha Christie's Poirot'

Poirot van Agatha Christie
Poirot van Agatha Christie

Een van Katie's eerste acteerprojecten nadat ze beroemd werd met Harry Potter and the Goblet of Fire, speelde in een aflevering van het populaire mysteriedrama Agatha Christie's Poirot. Katie is te zien in de aflevering genaamd "Cat Among the Pigeons", waarin ze het personage Hsui Tai portretteerde.

8 Katie veranderde haar uiterlijk door haar haar kort te knippen

Degenen die Katie Leung volgen op sociale media, hebben zeker gemerkt dat de actrice een stuk scherper is dan het personage waarmee ze beroemd werd door te spelen.

Ja, in de loop der jaren heeft Katie talloze keren een pixie-kapsel opgeschud, en eerlijk gezegd past het heel goed bij de ster. Natuurlijk brengt Katie ook altijd langer haar terug, maar één ding is zeker: de actrice is niet bang om dingen te veranderen!

7 In 2011 had de actrice haar debuut in 'Wild Swans'

Het jaar waarin de laatste Harry Potter-film in première ging, maakte Katie ook haar toneeldebuut in het autobiografische toneelstuk Wild Swans van Jung Chang. Daarin mocht Katie de hoofdrol van Jung Chang spelen, en dit is wat de actrice te zeggen had over het stuk:

"Het is ook een inspirerend verhaal over moed, ambitie en verzet dat wordt belichaamd door het feit dat het boek is geschreven door een vrouwelijke auteur en tot op de dag van vandaag verboden is in China."

6 In 2013 was Katie te zien in de miniserie 'Run'

De volgende op de lijst is het feit dat Katie speelde in de drama-miniserie Run uit 2013. Daarin portretteerde Katie het personage Ying, en ze speelde naast Jaime Winstone, Olivia Colman, Lennie James, Katharina Schüttler, Nav Sidhu, Levan Doran, Marie Critchley en Vincenzo Nicoli. Momenteel heeft Run een beoordeling van 7,5 op IMDb.

5 En in 2014 was ze te zien in de miniserie 'One Child'

Een andere miniserie waarin Katie Leung speelde, is het BBC-drama One Child uit 2014. Daarin speelde de Harry Potter-ster Mei Ashley en ze speelde naast Donald Sumpter, Elizabeth Perkins, Mardy Ma, Sebastian So, Linh Dan Pham, Junix Inocianas, Harry Wong en Selina Lo. Momenteel heeft One Child een beoordeling van 6.7 op IMDb.

4 De ster zou ook te zien zijn in de actiethriller 'The Foreigner' naast Jackie Chan en Pierce Brosnan

Een beroemde film waarin Katie Leung speelde, is de actiethrillerfilm The Foreigner uit 2017.

Katie portretteerde Fan Quan en speelde naast grote Hollywood-namen zoals Jackie Chan en Pierce Brosnan - evenals Michael McElhatton, Liu Tao, Charlie Murphy, Orla Brady, Ray Fearon en Dermot Crowley. Momenteel heeft The Foreigner een beoordeling van 7,0 op IMDb.

3 Katie is openhartig over de racistische aanvallen die ze heeft meegemaakt

Onlangs opende de actrice zich over de racistische opmerkingen waarmee ze vaak te maken kreeg tijdens haar optredens in de Harry Potter-films. Toen Katie eenmaal op de hoogte was van de opmerkingen voor publicisten, waren ze niet al te behulpzaam. Dit is wat Katie zei:

"Ik herinner me dat ze tegen me zeiden: 'O, kijk, Katie, we hebben deze niet gezien, deze websites waar mensen het over hebben. En weet je? Als je dat wordt gevraagd, zeg dan gewoon dat het niet waar is, zeg dat het niet gebeurt.' En ik knikte gewoon met mijn hoofd. Ik dacht: 'Oké, oké,' ook al had ik het zelf met mijn eigen ogen gezien. Ik dacht: 'Oké, ja, ik zal gewoon zeggen dat alles geweldig is.'"

2 Ze behaalde een nettowaarde van $5 miljoen

Volgens Celebrity Net Worth heeft de Harry Potter-ster momenteel een geschat vermogen van $ 5 miljoen - en het is veilig om te zeggen dat het grootste deel daarvan werd verdiend door acteren. Hoewel Katie's meest bekende rol nog steeds die van Harry Potter is, lijdt het geen twijfel dat de ster veel projecten heeft gedaan sinds de populaire fantasiefranchise, zowel voor de camera's als op het podium!

1 En tot slot konden fans van Thie Years Katie zien in de Rom-Com 'Locked Down'

En tot slot, om de lijst af te ronden, is het feit dat Katie deel uitmaakte van de cast in de rom-com-overvalfilm Locked Down uit 2021. Daarin portretteerde Katie Natasha, en ze speelde naast Anne Hathaway, Chiwetel Ejiofor, Stephen Merchant, Mindy Kaling, Lucy Boynton, Mark Gatiss, Claes Bang, Ben Stiller en Ben Kingsley. Momenteel heeft Locked Down een 5,2 beoordeling op IMDb.

Aanbevolen: