Is Rihanna rijker dan Kylie Jenner?

Inhoudsopgave:

Is Rihanna rijker dan Kylie Jenner?
Is Rihanna rijker dan Kylie Jenner?
Anonim

Sinds de lancering van haar enorm succesvolle Kylie Cosmetics-imperium in 2015, ging Kylie Jenner van een tienerrealityster naar Forbes en noemde haar de jongste self-made miljardair. De tv-persoonlijkheid, die meer dan $ 1 miljoen verdient per gesponsorde post op Instagram, is zeker een kracht geworden om rekening mee te houden in de make-upindustrie, die sindsdien heeft gezien dat Jennifer Lopez, Lady Gaga en Kesha hun eigen respectieve cosmeticamerken debuteerden.

De waarheid is dat er veel geld te verdienen v alt in de schoonheidsindustrie, en beroemdheden hebben zich gerealiseerd dat in plaats van andere merken te steunen, waarom niet gewoon je eigen merken beginnen en deze zelf promoten op sociale media? Dat is precies wat Kylie deed, en nu heeft ze een van de meest succesvolle cosmeticamerken ter wereld, wat zeker geen gemakkelijke prestatie is.

Een andere celeb die veel aandacht heeft gekregen met haar cosmeticalijn, is Rihanna, die haar Fenty Beauty in september 2018 lanceerde en in snel tempo een favoriet bedrijf werd vanwege de inclusiviteit en het brede scala aan tinten voor vrouwen van alle kleuren.

Met hun bloeiende bedrijven die allebei de miljard dollar waard zijn, is het redelijk om aan te nemen dat Rihanna en Kylie een fortuin hebben verdiend met hun bedrijven, maar dat roept nog steeds de vraag op wie het beter heeft gedaan dan de ander ?

kylie jenner travis scott
kylie jenner travis scott

Wie is rijker: Rihanna of Kylie Jenner?

Eind 2020 werd Kylie's nettowaarde geschat op $ 700 miljoen, met een groot deel van dat geld als gevolg van de deal die ze in november 2019 tekende toen KJ 51% van haar bedrijf aan Coty Inc. verkocht voor een gerapporteerde $600 miljoen.

Kylie Cosmetics' waarde als bedrijf werd geschat op ongeveer $ 1,2 miljard op het moment van de verkoop, waardoor de moeder van één met slechts ongeveer $ 340 miljoen na belastingen overbleef.

In de zomer van 2019 had de ex-vriendin van Travis Scott ook een huidverzorgingsmerk gelanceerd met de naam Kylie Skin, dat het enorm goed heeft gedaan qua inkomsten - zo veel dat de verkoop van producten zoals vochtinbrengende crèmes, exfoliërende gezichtsscrubs en schoonmakers brengen haar nog een flinke bron van inkomsten.

Voordat de Kar-Jenners hun 14-jarige run op E! beëindigden, wat de familie in september 2020 in een verklaring aankondigde, verdienden Kylie en haar familie belachelijk veel geld met het opnemen van afleveringen voor hun hit realityshow, Op de hoogte blijven van de Kardashians.

In 2017 tekende Kris Jenner bijvoorbeeld een deal van $ 150 miljoen om de samenwerking met het netwerk met nog eens vijf seizoenen te verlengen. De beroemde momager vertelde Ellen Degeneres later in november van datzelfde jaar dat het geld van E! is altijd gelijk verdeeld over elk gezinslid.

"Ik heb geluk als ik betaald word tegen de tijd dat de meiden klaar zijn met mij", grapte Kris tijdens haar chat in Ellen's talkshow."Iedereen wordt ongeveer gelijk betaald, want we filmen allemaal veel en we werken allemaal hard, en we hebben deze show en dit merk de afgelopen tien jaar gemaakt … Iedereen is blij."

Dat zou technisch gezien betekenen dat Kylie's aandeel in dat bedrag niet meer dan $ 3-4 miljoen per seizoen zou zijn geweest, wat in vergelijking niets is in vergelijking met de $ 1 miljoen die ze naar verluidt beveelt om gesponsorde inhoud op haar officiële Instagram-account te plaatsen die heeft meer dan 200 miljoen volgers.

Ter vergelijking: Rihanna, die een geweldige carrière heeft gehad in de muziekindustrie, meer dan 80 miljoen platen wereldwijd heeft verkocht en uiteindelijk bekend staat als de Princess of R&B, haar start in de schoonheidsindustrie kwam vrij laat - tenminste niet zo vroeg als Kylie.

Sinds de lancering van Fenty Beauty in 2018, had het bedrijf tegen het einde van het jaar naar schatting $ 570 miljoen aan inkomsten, waardoor de "paraplu" een genereus inkomen had. Er moet echter worden opgemerkt dat RiRi slechts 15% van het bedrijf bezit sinds het schoonheidsmerk werd gelanceerd met verschillende investeerders, waaronder Kendo Holdings en LVMH.

Rihanna heeft twee submerken, waaronder Fenty Beauty: Fenty Skin en haar lingerielijn Savage x Fenty. Als collectief brengt het Fenty-imperium meer dan $ 650 miljoen aan inkomsten per jaar binnen, maar RiRi zou slechts een belang van 15% van dat fortuin krijgen.

Rihanna heeft niettemin nog steeds een enorm vermogen vergaard vanwege haar succes, niet alleen als modeontwerper, ondernemer, actrice, maar ook als een van de bestverkopende vrouwelijke artiesten aller tijden, wiens carrière begon in 2005 na de release van haar debuutalbum, Music of the Sun.

Sommige van haar grootste singles zijn 'We Found Love', 'What's My Name?' 'Alleen meisje in de wereld', 'Diamonds' en 'Need me'.

Het gerucht gaat dat de schoonheid van Bajan momenteel werkt aan haar negende studioalbum, dat naar verwachting later dit jaar wordt uitgebracht.

Aanbevolen: