Bruce Springsteen nu $500 miljoen rijker na megadeal met Sony

Inhoudsopgave:

Bruce Springsteen nu $500 miljoen rijker na megadeal met Sony
Bruce Springsteen nu $500 miljoen rijker na megadeal met Sony
Anonim

Bruce Springsteen zal zeker niet snel geld tekort komen, aangezien hij naar verluidt net een megadeal van 500 miljoen dollar heeft gesloten met Sony. De rockster zou zijn masteropnames en muziekuitgeversrechten hebben verkocht aan het grote entertainmentbedrijf voor een prijs die wordt beschouwd als het hoogste bedrag dat ooit voor een individueel oeuvre is betaald.

De vermeende deal betekent dat Sony nu 300 van Springsteens nummers bezit, een aantal gegenereerd op basis van de records op zijn 20 studioalbums, evenals andere diverse releases.

Springsteen's deal overtreft die van zowel Bob Dylan's als Stevie Nicks' samen

Als blijkt dat deze overeenkomst waar is, betekent dit dat de waarde van Springsteens werk dat van Bob Dylan met $ 200 miljoen en dat van Stevie Nicks met $ 400 miljoen heeft overtroffen – Dylan ontving eerder $ 300 miljoen van Universal en Nicks $ 100 miljoen van Primary Wave-muziek.

Springsteen heeft ook zojuist een boek en podcast gemaakt met de titel 'Renegades' met voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama. Volgens The Guardian: "De Amerikaanse boegbeelden en vrienden bespreken hun kindertijd, hun schuld aan sterke vrouwen en de illusie van de Amerikaanse droom in een reeks openhartige gesprekken, omringd met ongeziene foto's."

Pratend over zijn ervaring met Bruce aan 'Renegades', zei Obama: Toen Bruce en ik voor het eerst gingen zitten in de zomer van 2020 om Renegades op te nemen: Geboren in de VS, wisten we niet hoe onze gesprekken zouden verlopen blijken.”

Barack Obama produceert een podcast met Springsteen, die hij 'A Great Storyteller' noemt

"Wat ik wel wist, was dat Bruce een geweldige verhalenverteller was, een bard van de Amerikaanse ervaring - en dat we allebei veel aan ons hoofd hadden, inclusief enkele fundamentele vragen over de verontrustende wending die ons land had genomen."

Obama vervolgde: "Ondanks alle verandering die we als natie en in ons eigen leven hebben meegemaakt sinds Bruce en ik voor het eerst samen gingen zitten, zijn de onderliggende omstandigheden die ons gesprek bezielden niet verdwenen."

“En in feite, sinds de podcast werd uitgebracht, hebben we allebei gehoord van mensen uit elke staat en uit alle lagen van de bevolking die contact hebben opgenomen om te zeggen dat iets in wat ze hoorden met hen resoneerde…”

“Of het nu de afdruk was die onze vaders op ons hebben achtergelaten; de onhandigheid, droefheid, woede en af en toe momenten van genade die zijn ontstaan terwijl we door Amerika's raciale kloof navigeren; of de vreugde en verlossing die onze respectieve families ons hebben gegeven.”

“Mensen vertelden ons dat het luisteren naar ons praten hen aan hun eigen jeugd deed denken. Hun eigen vaders. Hun eigen woonplaats.”

Aanbevolen: