Alles over de transformatie van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

Alles over de transformatie van Billie Eilish
Alles over de transformatie van Billie Eilish
Anonim

Zanger Billie Eilish blies onlangs het internet op toen ze een nieuwe look voor haar nieuwe album onthulde – en een compleet vertrek van haar kenmerkende stijl. De groene en zwarte haren zijn verdwenen, en bij een recente fotoshoot ook haar wijde en niet-onthullende kleding.

In de shoot voor Vogue UK maakte ze een complete transformatie van donker, gothic en edgy naar blonde bombshell met een gepolijste en sexy look.

Baggy kleding betekent dat niemand je kan zien

Vanaf het moment dat ze beroemd werd met haar debuutalbum uit 2019 When We All Fall Asleep, Where Do We Go? Eilish werd net zo bekend om haar kenmerkende groene en zwarte haar en wijde kleding als om haar hits. Het is een look die ze beschreef in een advertentie van Calvin Klein uit 2019.

"Daarom draag ik wijde kleding", zei ze in de advertentie. “Niemand kan een mening hebben omdat ze niet hebben gezien wat eronder zit. Niemand kan zijn als, 'ze is slank,' 'ze is niet slank,' 'ze heeft een platte a-,' 'ze heeft een dikke a'. Niemand kan dat zeggen omdat ze dat niet doen weet.”

"Ik wil nooit dat de wereld alles over mij weet", vervolgt ze. "Ik bedoel, daarom draag ik grote wijde kleding: niemand kan een mening hebben, omdat ze niet hebben gezien wat eronder zit, weet je?"

Van gothic tot pin-up

Sharp-eyed fans wisten al maanden dat er iets mis was met haar groen/zwarte haar. Sommigen merkten op dat haar rol niet op haar plaats leek en dat het groen en zwart zich hadden verplaatst. Een fan plaatste zelfs een TikTok-exposé in 18 delen.

Eigenlijk had Eilish haar haar al blond geverfd, maar wilde het niet onthullen totdat de nieuwe muziek klaar was om uit te brengen. Dus droeg ze een pruik om in wezen als zichzelf te cosplayen. Het probleem was dat de op maat gemaakte pruik niet precies op het moment arriveerde dat ze hem nodig had, en Eilish moest een Halloween-kostuum van zichzelf kopen om de pruik te dragen voor een onverwachte video.

De officiële onthulling van haar nieuwe blonde lokken op IG bereikte een miljoen likes in slechts zes minuten - de snelste post ooit om dit te doen. De overgang van zwart en groen naar blond vergde maar liefst vier kleurtoepassingen.

Ze sierde de cover van de Britse Vogue en vertelde in een interview over de transformatie voor de fotoshoot - wat helemaal haar idee was. Ondanks dat ze een beetje ongerust was voordat de shoot begon, was ze blij met de resultaten. "Ik voel me op de een of andere manier meer een vrouw", zei ze.

Haar look is geïnspireerd op Hollywood Golden Era pin-ups zoals Betty Brosmer. "Als je het gevoel hebt dat je er goed uitziet, zie je er goed uit", zegt ze. Tijdens de shoot draagt ze een op maat gemaakte Alexander McQueen korsetjurk en sandalen, met latex kousen en handschoenen van Atsuko Kudo.

Eilish zegt dat haar lichaamsbeeld een probleem voor haar werd toen ze op 13-jarige leeftijd moest stoppen met dansen vanwege een blessure. Ze zegt dat de angst voor het lichaamsbeeld depressie veroorzaakte toen ze jonger was. De shoot is slechts de eerste stap. "Vanwege de manier waarop ik voel dat de wereld me ziet, voelde ik me niet echt gewenst", zei ze. "Maar dat is eigenlijk mijn hele leven, dus ik weet niet of het iets met roem te maken heeft."

Ze koos om praktische redenen voor een korset. "Als ik eerlijk tegen je ben, haat ik mijn maag, en daarom."

Toch ziet ze de ervaring als opbeurend. “Laten we het omdraaien en daarin sterker worden. Het tonen van je lichaam en het tonen van je huid - of niet - zou je geen enkel respect moeten ontnemen.”

Wat haar betreft, v alt er maar één ding de schuld te geven. "Ik denk echt dat het erop neerkomt dat mannen erg zwak zijn", zegt ze.

Het is een compleet nieuwe look, maar het lijkt erop dat fans er voor zijn.

Aanbevolen: