FreeBritney: wat is de toekomst voor Britney Spears?

Inhoudsopgave:

FreeBritney: wat is de toekomst voor Britney Spears?
FreeBritney: wat is de toekomst voor Britney Spears?
Anonim

Britney Spears' sociale media feeds laten vaak de 39-jarige geliefde entertainer draaien voor de camera en deelnemen aan rustige activiteiten zoals het schilderen van originele creaties. Ze plaatst ook graag positieve en opbeurende berichten op haar Instagram-feed; Het portret van Spears' online leven is veel minder druk en veel serener dan de chaotische aard van het leven van de popster zoals weergegeven door de gestage storm van mediakoppen rond Spears sinds het begin van het jaar. De online activiteit van Spears lijkt een vrouw over te brengen die zich niets aantrekt van het externe gebabbel over haar persoonlijke leven van een media-outlet of bezorgde fans of toeschouwers.

De controle over haar eigen verhaal nemen en zoveel mogelijk kansen grijpen om het gesprek van het publiek misschien opzettelijk weg te leiden van de voortdurende interesse in Spears' privéaangelegenheden, zou het voorrecht van de popster kunnen zijn.

Haar verhaal spreken en herschrijven

Britney Spears wordt verlicht door het licht
Britney Spears wordt verlicht door het licht

Spreken en de metaforische microfoon in haar handen nemen, is geen actie die ze in meer dan tien jaar heeft ondernomen, maar eerder een actie waarvoor ze geen toestemming heeft gekregen om verder te gaan met het vertellen van haar verhaal.

Vooruitgaan in welke hoedanigheid dan ook binnen elk aspect van haar leven is sinds het begin van de jaren 2010 ongelooflijk beperkt voor Spears. Na een reeks verontrustende gebeurtenissen waarbij Spears in het openbaar schrijnend gedrag vertoonde, begon haar vader Jamie Spears het proces om de juridische controle over de zaken van zijn dochter over te nemen in de vorm van een conservatorschap. Spears was gemotiveerd om zo'n historische en belangrijke stap te zetten nadat zijn dochter onder een "onvrijwillige psychiatrische greep werd geplaatst na [een] voogdijgeschil ", met de vader van haar twee zonen, ex-man Kevin Federline, volgens FreeBritney.net.

Een groot deel van het publieke verhaal rond de popster in 2021 is grotendeels gevormd door de release van de Framing Britney Spears-documentaire aan het begin van het jaar. De documentaire werpt publiekelijk licht op Spears' leven in de strak beveiligde en privé-bubbel die sinds 2008 boven haar vrijheid zweeft en behandelt de nieuwste en meest opvallende ontwikkelingen binnen het conservatorium, met name de acties van haar vader, en schijnbaar extreem strakke greep op het houden van het conservatorium zoals het is, ondanks verschillende pogingen van zijn dochter om met haar wensen rekening te houden.

De aard van de verzoeken van Spears die herhaaldelijk zijn afgewezen, is ongelooflijk triest. Ze is duidelijk niet tevreden met de manier waarop haar vader met haar leven omgaat, tot het punt waarop ze zo ver ging om de kwestie bovenaan haar prioriteitenlijst te plaatsen bij de rechtbank waarin ze een verzoekschrift indiende om haar vader in 2020 uit haar conservatorium te laten verwijderen, via NBC-nieuws.

Petitie voor een gevoel van vrede

Britney Spears met een opgeblazen kapsel
Britney Spears met een opgeblazen kapsel

Spears' eerder genoemde verzoek om haar vader te laten verwijderen uit het hoofd van haar conservatorschap, dat later werd afgewezen, is vooral symbolisch wanneer het wordt toegepast op de nieuwste ontwikkeling rond haar conservatorium. Op 23 juni krijgt Spears eindelijk de kans om haar gevoelens kenbaar te maken met de kans om haar stem te laten horen in de rechtszaal, via Pitchfork. Wat Spears precies zal zeggen is op dit moment natuurlijk niet bekend, maar ze is de laatste tijd zeker uitgebreid geweest als het gaat om de perceptie van het publiek van haar leven achter de schermen.

Onlangs ging Spears naar Instagram om fans de inhoud te bieden waar ze het beste in is, maar met een twist. Op 3 mei verbrak ze haar stilzwijgen toen ze een video van haar dans plaatste, met een lang bijschrift waarin ze voor het eerst in het openbaar sprak over de fascinatie van de media voor haar verblijfplaats en geestelijke gezondheid in 2021. Ze schreef: "Dit jaar zijn er zoveel documentaires over mij met de kijk van andere mensen op mijn leven… wat kan ik zeggen… ik ben diep gevleid," voordat ze de documentaires "hypocriet" noemde.

Haar gepassioneerde en lange post was de eerste keer dat Spears zich rechtstreeks richtte op enige vorm van speculatie over haar leven. Als je door haar Instagram-profiel zou kijken, zouden ze een aantal inspirerende tekstmemes vinden die je zou kunnen interpreteren als een subtielere kijk op haar leven. Een paar weken na het plaatsen van de verklaring plaatste Spears een tekstbericht waarin stond: "Normaliseer opnieuw beginnen zo vaak als je nodig hebt", schijnbaar verwijzend naar een nieuw hoofdstuk of kijk op het leven.

Op 19 mei plaatste ze nog een tekstbericht dat direct kan worden geïnterpreteerd als een knipoog naar haar aanstaande verschijning en toespraak tijdens de aanstaande rechtszitting, die luidde: "Beste ambitieuze vrouw, vraag om meer." Het verzoek van Spears is misschien wel de grootste vraag die wordt gesteld over het leven van de popster in het conservatorium, afkomstig van de belangrijkste stem van allemaal, maar haar stem is niet de enige stem die wordt verheven; De rechtbankdatum van 23 juni zal zeker aandacht krijgen van de Free Britney-beweging, die veel voorkomt in Framing Britney Spears.

De Free Britney-beweging heeft zich in meerdere vormen gemanifesteerd, van openbare protesten tot podcasts gemaakt door die fans die de stem van hun idool willen versterken, die grotendeels is genegeerd in de rechtbank en pleiten voor Spears om meer vrijheid en controle in haar leven te krijgen. Jamie Spears heeft een van de belangrijkste redenen voor bezorgdheid van Free Britney-supporters weggewuifd; Hij benadrukte dat zijn acties met betrekking tot de keuzes van de conservator niet met kwade wil zijn gemaakt en dat hij nooit heeft geprobeerd de inbreng of het welzijn van zijn dochter het zwijgen op te leggen of te negeren.

Er is geen exacte route binnen de routekaart voor wat de toekomst biedt voor Britney Spears en haar verlangen naar vrijheid, maar de kans voor de popster om haar stem te laten horen, is een mijlpaal in een intiem portret van een iemands wens om haar vrijheid terug te eisen en haar stem te laten horen tussen een eindeloze zee van speculatie en geklets, is een overwinning op zich.

Aanbevolen: