Robin Williams speelde bijna dit iconische 'Harry Potter'-personage

Inhoudsopgave:

Robin Williams speelde bijna dit iconische 'Harry Potter'-personage
Robin Williams speelde bijna dit iconische 'Harry Potter'-personage
Anonim

Robin Williams is een van de grappigste en meest getalenteerde acteurs aller tijden, en hoewel hij niet meer bij ons is, blijft zijn nalatenschap voortleven dankzij het briljante werk dat hij tijdens zijn leven heeft uitgebracht. Met de ene klassieke film na de andere zal het werk van Williams voor niemand moeilijk te evenaren zijn.

Op een gegeven moment was de acteur geïnteresseerd in een rol in de Harry Potter-franchise. De mensen die de eerste film maakten waren bereid om zijn telefoontje aan te nemen, maar een regel die de productie instelde, weerhield hem ervan ooit de baan te krijgen.

Laten we eens kijken welk personage Robin Williams wilde spelen in de Harry Potter-franchise.

Robin Williams was een grote filmster

Robin Williams Flubber
Robin Williams Flubber

Grote Hollywood-acteurs komen vaak in aanmerking voor belangrijke rollen in projecten met een schat aan potentieel. Dit komt doordat studio's mensen met een bewezen staat van dienst willen casten in plaats van onbekende goederen in een poging meer tickets aan de kassa te verkopen. Omdat hij een grote ster is, is het logisch dat veel films op een gegeven moment Robin Williams als een grote rol beschouwden.

De acteur was oorspronkelijk een televisiester die in staat was om een fantastische overstap te maken naar filmacteren naarmate zijn carrière vorderde. Vooral in de late jaren 80 en 90 ging Williams van hilarische acteur naar echt A-lijsttalent dankzij het succes van films die de tand des tijds hebben kunnen doorstaan. Films als Dead Poets Soviet, Hook, Aladdin, Mrs. Doubtfire en Good Morning, Vietnam maakten Williams allemaal tot een van de grootste sterren van zijn tijd.

Het is duidelijk dat de acteur uitzonderlijk werk heeft verricht bij het kiezen van de juiste rollen die hem werden aangeboden, maar dit betekent niet dat hij elke rol scoorde waarvoor hij in aanmerking kwam. Williams was bijvoorbeeld in voor rollen in grote films zoals Batman, JFK, Big en meer, maar deze kwamen nooit tot wasdom. Hij gooide zelfs zijn naam in de hoed voor een rol in de Harry Potter-franchise voordat het de kassa veroverde.

J. K. Rowling wilde alleen Britse acteurs

Tovenaars Steen
Tovenaars Steen

Het is gemakkelijk om terug te kijken naar wat de Harry Potter-franchise op het grote scherm heeft bereikt en gewoon aan te nemen dat dingen gemakkelijk op hun plaats vielen, maar het castingproces moest perfect zijn om dingen te laten werken. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, werd er een regel ingevoerd dat de hoofdrolspelers in de film Brits moesten zijn, zonder uitzonderingen.

Zoals fans van de franchise weten, vinden de boeken en films allemaal plaats aan de overkant van de vijver, en J. K. Rowling wilde ervoor zorgen dat de acteurs zo authentiek mogelijk waren voor hun personages. Hoewel deze strategie duidelijk zijn vruchten afwierp toen de franchise een enorm succes werd, beperkte het wel het aantal mensen dat in aanmerking kwam voor de rollen. Niet alleen dat, maar het betekende ook dat veel acteurs die in de franchise wilden spelen niet eens in overweging zouden worden genomen.

Al vroeg in het castingproces was Robin Williams geïnteresseerd in een grote rol in de franchise. In feite waren er een paar verschillende rollen die Williams zelf wilde spelen, maar dankzij de geldende regel kreeg Williams nooit een eerlijke kans.

Hij wilde Hagrid spelen

Hagrid Harry Potter
Hagrid Harry Potter

Er is gemeld dat Robin Williams Hagrid zou hebben gespeeld, als hij het naar zijn zin had gehad. Dit zou echter niet gebeuren.

Janet Hirshenson, die als casting director diende, zei: Robin had gebeld omdat hij echt in de film wilde, maar het was een edict dat alleen voor Groot-Brittannië was, en toen hij eenmaal nee zei tegen Robin, was hij' Ik ga niet ja zeggen tegen iemand anders, dat is zeker. Het kan niet.'

Volgens Williams zelf: "Er waren een paar rollen die ik had willen spelen, maar er was een verbod op [het gebruik van] Amerikaanse acteurs."

Uiteindelijk werd Robbie Coltrane gecast als de Keeper of Keys and Grounds in de franchise, en om eerlijk te zijn tegenover Coltrane, was hij absolute perfectie in de rol. Hij kon niet alleen de humor in Hagrid naar voren brengen, maar hij kon ook de zachtere en vriendelijkere kant van het personage uitbeelden. Het was een perfect voorbeeld van het maken van franchises en een geweldige castingbeslissing.

Robin Williams had heel goed geweldig kunnen zijn als Hagrid in de Harry Potter-franchise, maar een castingregel verhinderde uiteindelijk dat dit ooit gebeurde.

Aanbevolen: