Kanye West-fans maken zich zorgen dat hij trending is vanwege racistische redenen

Inhoudsopgave:

Kanye West-fans maken zich zorgen dat hij trending is vanwege racistische redenen
Kanye West-fans maken zich zorgen dat hij trending is vanwege racistische redenen
Anonim

Hou van hem of haat hem, Kanye West heeft ENORM invloedrijke muziek gemaakt. Vraag het maar aan Kanye West of bekijk enkele van zijn teksten van dichtbij.

Dat is wat mensen dit weekend doen toen een oud nummer van zijn 'Yeezus'-album trending werd op Twitter. Dat spoor? 'Nieuwe slaven.' Dit is wat mensen erover zeggen (en waarom sommige mensen helemaal niet willen dat het trending is).

'New Slaves' op Juneteenth?

We moeten toegeven dat het behoorlijk cringy klinkt. Voor internet om NU te kiezen als het moment om te praten over een jaar oud Kanye-nummer met 'slaves' in de naam lijkt een groot toeval of een verontrustend probleem. Voor de goede orde, North West is zo oud als dit nummer en ze is net acht geworden. Het is al een tijdje geleden!

Als 'Juneteenth' nieuw voor je is, is het een dag waarop wordt erkend dat vrije slaven voor het eerst de Emancipatieproclamatie vierden (19 juni 1886). Het is eindelijk een federale feestdag geworden dankzij zwarte activisten en uitgesproken protestsongs zoals die van Kanye.

Zijn teksten beweren dat slavernij nog steeds bestaat

Je hoeft niet diep te luisteren om te horen dat 'New Slaves' gaat over hoe Kanye gelooft dat de onderdrukking van zwarte mensen niet eindigde toen slaven vrij werden verklaard.

Hij begint het nummer met een terugroepactie naar de racistische segregatiewetten uit het Jim Crow-tijdperk: "Mijn moeder werd opgevoed in het tijdperk waarin schoon water alleen aan de schonere huid werd geserveerd." Uiteindelijk begint hij te praten over het industriële gevangeniscomplex - hoe de oorlog tegen drugs ('DEA') zich voedt met het for-profit gevangenissysteem (CCA), waar voornamelijk zwarte gevangenen nog steeds gratis arbeid leveren ten behoeve van rijke elites:

"Ondertussen werkten de DEA samen met de CCA/Ze proberen ze op te sluiten/Ze proberen nieuwe slaven te maken/Zie je dat is die privégevangenis/Koop vandaag je stuk/Ze zitten waarschijnlijk allemaal in de Hamptons/Braggin' over wat ze gemaakt hebben."

In 2013 kwam Black Lives Matter nog maar net van de grond, dus nu kwamen Kanye's woorden nog harder aan voor velen. Zijn uitleg van "broke n racism" en "rich n racism" bevat zelfs een vermelding van ontwerper Alexander Wang, die sindsdien feitelijk is 'geannuleerd' wegens vermeend racistisch gedrag.

Sommige fans hebben betrekking op het bericht

Het blijkt dat Kanye's 'New Slaves' trending is vanwege het concept en de inhoud, niet vanwege de connectie met de rapper. Het komt zelden voor dat Kanye's echte KUNST in het nieuws is in plaats van iets dat hij (of een Kardashian) heeft gezegd, dus gefeliciteerd, Ye!

Hier zijn enkele mensen die zijn songtitel gebruiken om hun gevoelens over Juneteenth te uiten:

Het nummer krijgt in ieder geval wat liefde voor wat het op tafel brengt. Laten we hopen dat zijn boodschap niet wordt misbruikt, of zoals een Twitter-gebruiker het uitdrukte: "Hoe lang duurt het voordat een bedrijf New Slaves van Kanye West gebruikt als een reclameliedje tijdens Juneteenth?"

Aanbevolen: