Wat fans echt denken over de controversiële video's van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

Wat fans echt denken over de controversiële video's van Billie Eilish
Wat fans echt denken over de controversiële video's van Billie Eilish
Anonim

Billie Eilish is onder vuur komen te liggen vanwege haar zogenaamd controversiële video's, waarin ze grappen lijkt te maken over de accenten van Aziatische mensen en zelfs racistische opmerkingen gebruikt. Nu de schokkende video's viraal gaan, overspoelen veel fans de sociale media om een einde te maken aan de carrière van de zangeres.

Fansreactie op de controversiële video's van Billie

Er is een compilatievideo opgedoken op sociale media waarin de zanger blijkbaar een Aziatisch smet en een spottend accent gebruikt. De TikTok-video, die werd gepost door gebruiker @Icxvy, bevat een reeks clips van Billie, waar ze werk "chks" lijkt te gebruiken - een smet tegen Chinezen.

Een tweede clip toont Billie die spot met een Aziatisch accent, terwijl haar broer Finneas wordt gezien die haar roept omdat ze met een 'zwart accent' spreekt of Afrikaans-Amerikaans Engels spreekt. Er is geen andere context toegevoegd aan de korte video, die al viraal is gegaan, niet alleen in TikTok, maar ook op andere sociale-mediaplatforms.

Veel van Billie's fans zijn geschokt en sommigen zeggen zelfs snel de hele carrière van de artiest op. Anderen vragen ook om een officiële verontschuldiging van de zanger. Een commentator raasde: "Billie Eilish is meerdere keren racistisch geweest tegen Aziaten (hij zei de c-smet en spotte met Aziatische talen), maar niemand praat er ooit over."

Een ander merkte op: "Het verbaast me niet dat Billie Eilish een racist is." Een volgeling van haar uitte ook haar mening over de controverse: "Niet langer fan van Billie Eilish nadat ze de spot had gedreven met Aziaten en hun accenten. Ze is zo fed up, dat is de reden waarom zoveel Aziatische haat als covid 19 ppl niet al gek heeft gemaakt, ppl nog steeds respectloos op basis van cultuur en etniciteit nu.”

Anderen stroomden echter naar Billie's verdediging en beweerden dat ze pas 14 was in de gecompileerde video's en waarschijnlijk niet wist wat ze aan het doen was - terwijl de meesten van hen de schuld gaven aan haar Tourette-syndroom. Sommigen beweerden ook dat de clips uit hun verband waren gehaald en drongen er bij de zanger op aan om ze uit te leggen.

Billie Eilish's reactie op racistische controverse

Er zijn steeds meer oproepen op sociale media voor Billie om een openbare verontschuldiging uit te brengen, na de release van een compilatievideo die blijkbaar haar spottende Aziaten laat zien. Terwijl het verzet en de BillieEilishCancelled aan de gang is, heeft ze het probleem eindelijk publiekelijk aan de orde gesteld.

Naar aanleiding van het Instagram-verhaal legt Billie haar kant van het verhaal uit. Op de foto staat: "Ik hou van jullie, en velen van jullie hebben me gevraagd om dit aan te pakken, en dit is iets dat ik wil aanpakken omdat ik wordt bestempeld als iets dat ik niet ben." De zangeres zei verder dat ze op dat moment nog maar 13 of 14 was en dat ze een woord uit een liedje uitsprak, waarvan ze blijkbaar niet wist dat het een “denigrerende term was tegen leden van de Aziatische gemeenschap.”

De 19-jarige ster beweerde dat wat ze zei in de clip compleet "gebrabbel" is, eraan toevoegend dat ze aan het dollen was en "op GEEN enkele manier een imitatie is van iemand of enige taal, accent of cultuur in de LICHTSTE."

Ondertussen is dit niet de eerste keer dat Billie een nogal wenkbrauwverhogende uitspraak doet. In 2019 vonden velen haar opmerkingen een belediging voor het lichaam. Het is echter nogal ironisch omdat ze zich uitspreekt over positiviteit van het lichaam.

“Kijk, ik beschaam mensen niet voor hun uiterlijk, maar ik ben het wel. Als je een lelijke vent een kans geeft, denkt hij dat hij de wereld regeert. Ik zweer bij God, omdat ze een hete meid hebben, kunnen ze verschrikkelijk zijn? Alsof je nog steeds lelijk bent. Kan dat niet veranderen. Misschien is dat de reden, zei Billie schaamteloos.

Aanbevolen: