Brad Pitt heeft deze acteur betaald om hem op de set te slaan

Inhoudsopgave:

Brad Pitt heeft deze acteur betaald om hem op de set te slaan
Brad Pitt heeft deze acteur betaald om hem op de set te slaan
Anonim

Troy is een van Brad Pitts meest iconische films. Het was een kaskraker en verdiende maar liefst $ 497 miljoen wereldwijd. De Fight Club-ster trok zich er bijna van terug, maar hij werd gedwongen om de rol van Achilles op zich te nemen nadat hij een eerder project met Warner Bros had afgewezen. Een aantal critici, waaronder Pitt zelf, hadden een hekel aan het oorlogsepos van 2004, ondanks het commerciële succes ervan. De acteur bekende dat het complot hem gek maakte en dat het 'mysterie' ontbrak.

Toch heeft de Oscar-winnaar van 2020 voor beste mannelijke bijrol hard getraind om van elke gevechtsscène in die film een spectaculaire te maken. Voor hem betekende dat het laten vallen van de stuntmannen voor zijn gevaarlijke zwaardduel met Eric Bana, die de rivaal van Achilles, Hector, speelde. Beide acteurs kwamen overeen geen stuntdubbels te gebruiken. Dus hoe werkte dat risico precies voor hen? Hier is alles wat je moet weten over het maken van die intense scène.

De legendarische vechtscène van Hector vs Achilles

Troy's Hector vs Achilles vechtscène kreeg geweldige recensies van het publiek. Tot op de dag van vandaag zijn fans nog steeds enthousiast over de choreografie. Er is zelfs een Reddit-thread uit 2015 waarin fans gedetailleerde persoonlijke analyses van de scène uitwisselden. Een Redditor schreef: "Tegen het einde zweette en ademde Achilles zwaar, ik denk dat het laat zien dat hard werken en trainen bijna net zo goed kan zijn als het natuurlijke talent van de goden." En dat is precies wat Pitt wilde bereiken.

Vanaf het begin lag de focus van de Ad Astra-ster op het vinden van de juiste acteur voor de rol van Hector. "Bana is geweldig", zei hij in een interview. "Toen ik voor het eerst op [set] kwam, ging onze eerste discussie over Hector. Wie dat in evenwicht gaat brengen, is echt belangrijk. We vonden een zwaargewicht en we gingen allebei [regisseur Wolfgang Petersen] rechtstreeks naar Bana en gelukkig nam hij het." Pitt zei dat Bana's optreden in het Australische misdaaddrama Chopper een van de beste was die hij ooit had gezien. was "De Niro-goed, hij rookte," zei hij.

Inside Brad Pitt en Eric Bana's gentlemen's agreement

Acteurs moesten body doubles gebruiken in Troy vanwege de vele vechtscènes. Tel daarbij op dat het in die tijd extreem heet was in M alta, dus de meeste acteurs lieten de extreme actiepartijen over aan hun stuntdubbel. Tijdens een groot gevecht in de film vielen veel acteurs flauw van hitte-uitputting. De meesten van hen waren zelfs getrainde, Bulgaarse atleten. Maar dat weerhield Pitt en Bana er niet van om hun eigen stunts te doen. Ze kwamen overeen om te betalen voor elke onopzettelijke treffer die ze tijdens het filmen van de scène op elkaar hebben genomen - $ 50 voor elke lichte klap en $ 100 voor elke harde klap.

Net als Tom Cruise is Brad Pitt ook nogal een junkie voor risicovolle filmstunts. Als gevolg hiervan blesseerde hij ironisch genoeg zijn achillespees in Troje. "Het is gewoon slijtage en al het springen en vechten in dat zand," zei hij. "Het was bijna aan het einde en we waren op dat moment al maanden aan het fotograferen en trainen en het zei gewoon: 'Ik ben klaar. Ik heb rust nodig.'" Pitt doet ook de meeste van zijn stunts in de komende 2022 film, Bullet Train. Regisseur Greg Rementer vertelde Vulture: "Brad deed 95 procent van zijn fysieke stunts - het vechten. Hij is als een geboren atleet. Hij kwam er echt in!"

Hoeveel kostte de overeenkomst Brad Pitt en Eric Bana?

Pitts personage won uiteindelijk het gevecht. Maar in het echte leven verloor de Se7en-acteur, omdat hij Bana aan het einde van de zesdaagse shoot in totaal $ 750 verschuldigd was. Bana betaalde uiteindelijk niets. Maar het was niet omdat Pitt van zijn spel was of omdat Bana beter presteerde. Een Reddit-gebruiker merkte op: "In alle eerlijkheid is dit misschien niet uitsluitend te wijten aan Pitts onhandige zwaardvechten. Bana verdedigt het grootste deel van het gevecht, pareert en deinst achteruit. Volgens mijn telling gooit Pitt ongeveer 3 keer zoveel slagen als Bana in hun gevecht."

Over het algemeen vonden fans het een realistische scène. Een fan vergeleek het met de beruchte grafische gevechten van Game of Thrones. Toevallig heeft Troy eigenlijk een connectie met de HBO-serie. De film is geschreven door een van de co-makers van de tv-serie, David Benioff. Vier hoofdrolspelers uit Troy werden ook gecast in Game of Thrones - Sean Bean, James Cosmo, Julian Glover en Mark Lewis Jones. In de show speelden ze respectievelijk Eddard Stark, Jeor Mormont, Grand Maester Pycelle en Shagga.

Aanbevolen: