Kanye West 'Donda Chant' gestraald als 'satanisch' terwijl hij nieuwe video onthult

Kanye West 'Donda Chant' gestraald als 'satanisch' terwijl hij nieuwe video onthult
Kanye West 'Donda Chant' gestraald als 'satanisch' terwijl hij nieuwe video onthult
Anonim

Kanye West heeft sociale media ongemakkelijk gemaakt na het bekijken van een aanstaande nieuwe video.

De 44-jarige had mensen aan het praten nadat hij zaterdag een cryptische clip plaatste, ondersteund door zijn album Donda's leadtrack, de "Danda Chant", op zijn Instagram.

De korte video toont een digitaal weergegeven luchtfoto van een huis, in het midden gevangen door ringen van rijdende auto's, terwijl beelden van West's kindertijd erop flitsen.

West's nieuwe clip komt slechts enkele dagen nadat hij de eerste officiële videoclip van het album voor zijn nummer 24 debuteerde.

Maar sommige fans vonden de herhaling van de naam van de Donda op de baan 'verontrustend'.

Het intronummer bestaat uit zangeres Syleena Johnson die "Danda" 52 seconden lang steeds maar weer herha alt, zonder beat, melodie of echt ritme. Donda wordt 58 keer herhaald.

"Deze muziek is het tegenovergestelde van spiritueel, het zijn demonische rituele gezangen. Toch wil hij een religieuze leider worden om de belastingvoordelen te claimen. Dat is het tegenovergestelde van hemels", schreef iemand online.

"Dat ongemakkelijke gevoel als je naar de muziek van deze man luistert of zijn bizarre video's bekijkt, is omdat het satanisch is", voegde een tweede eraan toe.

"Je moeder is al 15 jaar dood. Doe niet alsof het vorige week is gebeurd!!" een derde reageerde.

Kanye West en Donda West
Kanye West en Donda West

Ondertussen hebben West-fans hun afkeuring geuit nadat de rapper een aanvraag had ingediend om zijn naam wettelijk te laten veranderen in Ye.

De advocaat van de vader van vier heeft een petitie ingediend om de naam van Kanye te veranderen van zijn geboortenaam Kanye Omari West in Ye, volgens The Blast.

West noemde "persoonlijke" redenen achter zijn beslissing om zijn naam te veranderen in juridische documenten.

De "Gold Digger"-artiest die de bijnaam al jaren gebruikt, noemde zijn achtste studioalbum "Ye" en draagt de verkorte titel op Twitter.

Kanye West en Donda West
Kanye West en Donda West

De aanvraag werd gedaan in Los Angeles, volgens TMZ, die beweerde dat het verzoek van Kanye door een rechter zou worden goedgekeurd. Rechters keuren gewoonlijk naamswijzigingen goed zolang er geen bewijs is dat de nieuwe naam zal worden gebruikt om fraude te plegen.

De rapper vroeg fans eerder om naar hem te verwijzen als Ye in 2018.

In een tweet verklaarde de rapper destijds: "Het wezen dat formeel bekend staat als Kanye West. Ik ben YE."

Kanye onthulde datzelfde jaar ook dat hij werd geïnspireerd door de Bijbel toen hij zijn achtste studioalbum Ye noemde. Maar veel van zijn fans vonden het respectloos jegens zijn overleden moeder Donda, die in 2007 stierf.

Kanye West moeder Donda kus op wang
Kanye West moeder Donda kus op wang

"Een manier om je moeder te onteren! Vraag me af of hij dat wel heeft overwogen?" één persoon schreef online.

"Dus de heilige moeder waarnaar je verwijst, koos constant je naam Kanye en je voelt de behoefte om het te veranderen in een domme ezel YE? Wat dacht je van NEE," voegde een tweede eraan toe.

"Wat zou Donda denken? Zijn dierbare gekoesterde moeder, hij noemde zijn liedjes en album daarnaar die hem bij zijn geboorte noemde en hij respecteert zijn moeder door zijn naam te veranderen? Hoe durft hij!!" een derde reageerde.

Aanbevolen: