Het Brad Pitt-personage dat 'Pineapple Express' inspireerde

Inhoudsopgave:

Het Brad Pitt-personage dat 'Pineapple Express' inspireerde
Het Brad Pitt-personage dat 'Pineapple Express' inspireerde
Anonim

Het maken van een succesvolle komediefilm vereist geweldig schrijven met hilarisch acteerwerk, en wanneer deze twee elementen op alle cilinders schieten, heeft een komedieproject de kans om fans aan te spreken. Soms scoren deze films aan de kassa, en andere keren worden het cultklassiekers met een trouwe aanhang.

Pineapple Express was een enorme hit voor Seth Rogen in de jaren 2000, en de film blijft net zo geliefd als altijd. Ondanks dat er nooit een vervolg is gekomen, heeft deze film een enorme erfenis, en een van de coolste dingen aan deze film is het feit dat hij werd geïnspireerd door een Brad Pitt-personage uit de jaren 90.

Laten we eens kijken naar Pineapple Express en zijn inspiratie.

'Pineapple Express' was een comedyhit

2008's Pineapple Express is een hilarische komedie met in de hoofdrollen Seth Rogen, James Franco en Danny McBride. Deze film was de perfecte mix van actie en komedie, en het is een van de meest populaire komediefilms uit de jaren 2000.

Een van de beste aspecten van de hele film is het optreden van James Franco, en hij was buitengewoon geloofwaardig als Saul. Franco heeft van alles een beetje gedaan en Judd Apatow sprak over het vermogen van de acteur om een personage te ontwikkelen.

"Ik herinner me de eerste tafel die voorgelezen werd - het was gewoon verbazingwekkend hoe comfortabel [Franco] was met de komedie. Dat is het ding over hem, je zegt hem: 'Oké, je gaat een potdealer spelen, ' en hij komt terug met een driedimensionaal personage dat je volledig gelooft. Hij neemt [zijn werk] heel serieus, zelfs als het komedie is, "zei Apatow.

Sinds de release lijkt deze film alleen maar populairder te worden. Het is zeker een klassieke stonerfilm, maar over het algemeen is het een van de meest memorabele films uit zijn tijd. Het schrijven is scherp, het acteerwerk is geweldig en er is de ene regel na de andere overal. Al deze elementen waren nodig om de film tot een succes te maken.

Het is 13 jaar geleden dat Pineapple Express in de bioscoop verscheen, en fans vragen zich nog steeds af of een vervolgfilm ooit het daglicht zal zien.

Er is een vervolg gepest

Tot op heden heeft een vervolg op Pineapple Express nog nooit het daglicht gezien, hoewel er wel geruchten zijn dat het zou gebeuren.

In de film This Is the End is er een sequentie die laat zien hoe een vervolg op Pineapple Express eruit zou zien, en het zorgde voor een grappige scène in de film. Tijdens een Reddit AMA onthulden Rogen en Evan Goldberg dat dit de beoogde plot van het vervolg was.

"We praten er de hele tijd over. Het verhaal dat we hebben in This is the End is het eigenlijke verhaal waar we over praten. We hebben een aantal originele (hopen we) ideeën die we willen doen voordat we sequels maken, en comedy-sequels lijken het moeilijkst, maar het is zeker iets waar we steeds op terugkomen. En het enthousiasme ervoor is moeilijk te negeren", schreven ze.

Hoewel er nog een vervolg moet komen, blijft de eerste film populair. Interessant genoeg was een optreden van Brad Pitt de basis van de film.

Het was Loosley gebaseerd op Floyd uit 'True Romance'

62DC18F0-082A-441E-8919-2CF5CE2FFB68
62DC18F0-082A-441E-8919-2CF5CE2FFB68

Dus, hoe is het idee van Pineapple Express ontstaan? Judd Apatow, de producent en co-schrijver van de film, leunde zwaar op de uitvoering van Brad Pitt uit True Romance.

Volgens Judd Apatow: Het hele idee van de film komt van Brad Pitts stoner in True Romance. Ik dacht dat het grappig zou zijn om een film te maken waarin je dat personage uit zijn appartement volgt en hem ziet achtervolgd door slechteriken.”

Voor de onbekende, True Romance is gemakkelijk een van de meest ondergewaardeerde films uit de jaren negentig, en de met sterren bezaaide film bevatte een hilarisch optreden van Brad Pitt. De meeste mensen zullen verwijzen naar Gary Oldman's tijd als Drexl als de opvallende prestatie in de film, maar velen zullen ook de lof zingen van Pitt's Floyd.

Na het zien van True Romance en het optreden van Pitt, is het gemakkelijk te zien waar de inspiratie vandaan kwam.

Wat de actie betreft, zei Apatow: "Ik dacht dat het geweldig zou zijn om een van die potfilms te maken, maar dan met de actie van een Jerry Bruckheimer-film."

Al met al was Pineapple Express een verbazingwekkende balans tussen actie en komedie, en het succes van de film en de daaropvolgende fandom hebben het tot een van de meest populaire komedies gemaakt die in de jaren 2000 zijn uitgebracht.

Aanbevolen: