Een 'OC'-ster heeft zojuist het cryptoprobleem van Kim Kardashian uitgelegd

Inhoudsopgave:

Een 'OC'-ster heeft zojuist het cryptoprobleem van Kim Kardashian uitgelegd
Een 'OC'-ster heeft zojuist het cryptoprobleem van Kim Kardashian uitgelegd
Anonim

Het is niet eens Christmukkah en we denken aan 'The O. C.'

Ongelooflijk trendy outfits uit de jaren 00? Natuurlijk. De wenkbrauwen van Peter Gallagher? Altijd. Een financieel meesterbrein dat de markt voor cryptocurrency doorbreekt? Blijkbaar ook ja.

Ben McKenzie had al die tijd een geweldig hoofd boven die choker-ketting, en nu gebruikt hij het om te bekritiseren hoe bepaalde beroemdheden cryptocurrency gebruiken.

Lees verder om erachter te komen wat hij Slate vertelde over de rampzalige cryptotransacties van Kim Kardashian.

Kim onderschreven 'Ethereum Max'

Afbeelding
Afbeelding

In Ben's lange Slate-artikel legt hij uit hoe Kim's IG-verhaal over 'Ethereum Max'-crypto ertoe leidde dat de waarde ervan kelderde en duizenden mensen geld verloren.

"Op het moment van schrijven kost Ethereum Max $ 0,00000002257", legt Ben uit. "Dat zijn veel nullen. Als je Ethereum Max kocht nadat Kardashian het had gepusht en niet snel genoeg verkocht, bleef er alleen een praktisch waardeloos digitaal bezit over."

Ben denkt dat Kim haar 257 miljoen IG-volgers vertelde "veeg omhoog om lid te worden van de e-max-community" niet alleen slecht advies was, het was zelfs onethisch. Crypto is ingewikkeld en Ethereum Max (anders dan de populaire 'Ethereum'-munt) was zo onvoorspelbaar en potentieel duister als ze maar kunnen.

Hij zegt dat Kim "haar 251 miljoen Instagram-volgers aanspoorde om deel te nemen aan een zeer volatiele, speculatieve markt die weinig anders is dan gokken in 's werelds meest frauduleuze casino."

'Scams' Overal

Kim (een letterlijke miljardair) die 'Ethereum Max' promootte als een goede investering, was naar de mening van Ben 'een morele ramp', omdat het volgers het idee verkocht dat crypto kan leiden tot 'duurzame rijkdom' zoals die van haar.

"De waarheid is bijna altijd het tegenovergestelde", schrijft hij. "Oplichting is praktisch endemisch in de cryptowereld. […] Op dit moment is crypto een wild anarchistische, ongereguleerde vorm van financieel kapitalisme uit het Wilde Westen dat wordt gevoed door ongebreidelde speculatie, schetsmatige stablecoins en de duistere transacties van een paar grote walvissen en insiders …"

Een van die insiders werd onlangs gevangengezet voor het oplichten van crypto-investeerders van $ 25 miljoen - en beroemdheden zoals DJ Khaled en Floyd Mayweather hadden zijn munt gepromoot.

Hollywoodisering van Crypto

In zijn artikel citeert Ben een peiling waaruit bleek dat bijna de helft van alle crypto-eigenaren waarschijnlijk een munt zal kopen omdat deze wordt onderschreven door een beroemdheid. Nu doet iedereen, van Paris Hilton tot Maisie Williams, mee en draagt bij aan wat Ben 'de Hollywoodisering van crypto' noemt.

"Deze rijke en beroemde entertainers kunnen net zo goed flitskredieten verstrekken of hun publiek aan een opgetuigde blackjacktafel laten zitten", schrijft hij. "Wat Kim Kardashian of Snoop Dogg post, vind ik prima, zolang ze niet het financiële equivalent van Russisch roulette promoten."

Voor meer informatie over hoe Ryan Atwood cryptovaluta ooit aanpakte, kijk uit naar Bens aankomende boek over cryptovaluta en fraude.

Aanbevolen: