Plassen mannelijke 'SNL'-schrijvers echt in kopjes en potten in hun kantoor?

Inhoudsopgave:

Plassen mannelijke 'SNL'-schrijvers echt in kopjes en potten in hun kantoor?
Plassen mannelijke 'SNL'-schrijvers echt in kopjes en potten in hun kantoor?
Anonim

Saturday Night Live heeft veel schandalen gehad, van Adam Sandler die werd ontslagen ondanks goede recensies tot Kanye West's 'pro-Trump'-speech waardoor hij permanent van de show werd verbannen. Maar misschien wel een van de meest schokkende maar onderschatte onthullingen over SNL is dat de mannelijke schrijvers in kopjes en potten plassen. Ze werden onthuld door voormalig hoofdschrijver en castlid, Tina Fey.

Het was in 2011 toen de Emmy-winnende actrice net haar boek Bossypants had gepubliceerd - een niet-memoires van humoristische reflecties over haar reis naar de eerste vrouwelijke hoofdschrijver van SNL en het omgaan met de strijd van het zijn een vrouw in komedie. Daar besprak ze hoe de genoemde kopjes pis symbolisch zijn voor de kloof tussen mannelijke en vrouwelijke komieken.

Dit is precies wat ze erover heeft gezegd.

Hoe ze de 'Piss Jar' ontdekte

"Er is een echt verschil tussen mannelijke en vrouwelijke komedieschrijvers", schreef Fey in haar boek. "En ik ga het nu onthullen. De mannen plassen in kopjes. En soms potten." De Mean Girls-ster deelde een incident toen ze op het punt stond een papieren beker te pakken in het kantoor van de schrijver en een mannelijke schrijver nam het snel van haar af. Later kreeg ze de uitleg dat het "gewoon iets was dat jongens deden als ze te lui waren om naar het toilet te gaan." Natuurlijk was Fey raar. Nog meer toen ze een pot pis vond in de kantoren van Weekend Update.

"Als je de pispot zag en het waagde het te negeren en door te gaan naar de kamer, werd je welkom geheten", herinnert ze zich van de ontdekking. "Welkom is een te groot woord. Je was… een van de jongens? Nee, weet je wat? Hoe meer ik erover nadenk, ik projecteer alleen maar. Het kon geen test zijn, want het kon ze geen flikker schelen of je de kamer binnenkwam of niet." Ze voegde eraan toe dat de jongens "graag doen alsof ze elkaar verkrachten", maar dat het "ongevaarlijk" was. dus er is niets om je zorgen over te maken. Ik weet niet zeker of die anekdote goed oud is geworden…

De 'pispot' als symbool van genderongelijkheid in komedie

"Trouwens, alleen in komedie telt een gehoorzaam blank meisje uit de buitenwijken als diversiteit", verklaarde Fey in haar boek. Toen dit fragment te zien was in The New Yorker, was het duidelijk dat de 30 Rock-actrice niet terugdeinsde om de industrie bloot te leggen en haar dubbele moraal aan te vallen. Dus ze liet het zeker uit op de pispotten. "Niet alle mannen bij SNL zoefden in kopjes", schreef de cabaretier. "Maar vier of vijf van de twintig deden dat, dus de mannen moeten die bezitten."

Ze vervolgde: Elke keer als er ergens een slechte vrouwelijke stand-up is, zal een of andere idiote Interblogger concluderen dat 'vrouwen niet grappig zijn'.' Met dezelfde wiskunde kan ik afleiden dat mannelijke komedieschrijvers in kopjes pissen…' Fey verwees naar een mannelijke columnist van Vanity Fair die in 2007 een artikel schreef met de titel 'Waarom vrouwen niet grappig zijn'.

"Om door te gaan met deze wetenschap van brede generalisatie, kan pissen in kopjes aantonen dat mannen comedy beginnen om regels te overtreden", voegde de Date Night-ster eraan toe. "Omgekeerd zijn de vrouwen die ik ken in comedy allemaal plichtsgetrouwe dochters, goede burgers, zachtaardige afgestudeerden. Misschien neigen wij vrouwen naar komedie omdat het een sociaal aanvaardbare manier is om regels te overtreden."

Wat Tina Fey echt voelt over 'SNL'

In 2019 zei de Sisters-actrice dat ze "blij" was dat ze niet meer in SNL was. "De cultuur is zo lelijk en het politieke klimaat is zo lelijk", legde ze uit aan David Tennant tijdens een aflevering in zijn podcast, David Tennant Doet een Podcast Met. "We zouden altijd iedereen aan hebben omdat je dat kon. Je zou Bush Sr. iets laten doen met Dana Carvey voordat ik daar werkte. Het is nu echt zo lelijk."

Maar op een gegeven moment dacht ze eraan langer bij SNL te blijven dan haar 9-jarige run. "Ik herinner me dat ik dacht: 'Ik zal dit gewoon blijven doen zolang ik ermee weg kan komen'", zei ze. Als het gaat om het leiden van de voorheen door mannen gedomineerde show, bekende ze: "Proberen een leider te zijn in een soort van zeer atypische werkplek als Saturday Night Live dwingt je om te beseffen dat niemand wil dat je hun leider bent. Geen enkele volwassene kijkt ernaar uit voor een rolmodel." In maart 2021 keerde Fey terug naar de show als een geest voor Maya Rudolph's segment, "The Maya-ing".

Aanbevolen: