De waarheid over Kanye West's 2016 Backstage Meltdown bij 'Saturday Night Live

Inhoudsopgave:

De waarheid over Kanye West's 2016 Backstage Meltdown bij 'Saturday Night Live
De waarheid over Kanye West's 2016 Backstage Meltdown bij 'Saturday Night Live
Anonim

Weet je nog dat Kanye West in 2016 een mini-rapbattle had met Kyle Mooney op Saturday Night Live? Het was de 40e verjaardag van de show. De rapper promootte ook zijn zevende studioalbum, The Life of Pablo. Later in de show speelde West Ultralight Beam op het podium en kondigde aan dat zijn album al uit was op zijn website en op Tidal.

Onnodig te zeggen dat het een succes was voor zowel de show als de beroemde hitmaker, althans aan de buitenkant. Voor zijn live optreden had West een meltdown backstage. Ze wisten niet dat het eigenlijk een voorbode was van de tirade van de Yeezy-oprichter in 2018 over Donald Trump terwijl hij een "Make America Great Again" -hoed droeg - een controversieel incident waardoor West permanent werd verbannen uit SNL.

Op dit moment is er niets nieuws aan de openbare storingen van de Heartless-rapper. Maar in 2016 was de gelekte audio van zijn backstage-uitbarsting nog steeds op de een of andere manier verrassend. Dit is wat er daar echt gebeurde.

Kanye West's ongecensureerde kernsmelting

In de audio is West herhaaldelijk te horen: "Don't f–- with me" tegen het productiepersoneel van SNL. Daarna noemde hij Taylor Swift een 'nepkont'. In 2009 onderbrak de rapper op beroemde wijze de acceptatietoespraak van de Love Story-zanger op het podium van de VMA's. "Ik laat je uitspreken, maar Beyoncé had een van de beste video's aller tijden! Een van de beste video's aller tijden!" zei dat West of Swift de prijs voor beste video van een vrouwelijke artiest won.

De Power-rapper tierde ook dat hij "50 procent invloedrijker" was dan iconische persoonlijkheden, waaronder St. Paul de Apostel. "Zijn ze verdomme gek? Met 50 procent [ik heb meer invloed dan] Stanley Kubrick, Picasso, Apostel Paul, f-g Picasso en Escobar, "schreeuwde West."Met 50 procent invloedrijker dan enig ander mens. F-- niet met mij. F-- niet met mij. F-- niet met mij. Met 50 procent dood of levend, met 50 procent voor de volgende 1.000 jaar. Stanley Kubrick, 'Ye.'

De reden achter de kernsmelting

Je zou denken dat West werd getriggerd door zoiets belangrijks. Maar blijkbaar was het gewoon te wijten aan een glanzende vloer die van zijn set was verwijderd. Het personeel moest het uitdoen omdat het de toneelverlichting weerkaatste, wat een verwarrend visueel effect veroorzaakte. "Kijk eens, ze hebben mijn f-g-podium van een SNL gehaald zonder het mij te vragen", zei de rapper. "Ik baal… Als ik dit ga doen, breken we het m----g-internet. Ik heb zes jaar van deze fu--ing shit doorgemaakt. Laten we beginnen, bruh. Laten we beginnen, bruh"

Als perfectionist was West niet blij met de last-minute wijzigingen in zijn set. "Vlak voordat hij op het punt stond om live op televisie te gaan, hebben ze zijn podium uit elkaar gehaald", vertelde een bron aan Page Six."Zoals elke artiest is hij een perfectionist en wilde hij dat zijn uitvoering klopte. Natuurlijk was hij overstuur." Fans speculeerden ook dat West onder zoveel stress heeft gestaan, nadat hij die week een vete met Swift had gehad omdat hij op zijn album beweerde dat hij "de b---- beroemd had gemaakt" en dat hij en haar "misschien nog steeds …"

"Het was alsof hij een emotionele ineenstorting had", zei de bron over de driftbui. "Hij noemde de bemanning 'witte m----s' en zei toen dat hij naar buiten zou lopen. Het enige dat hem ervan weerhield om op dat moment daadwerkelijk te vertrekken, was dat niemand toegang had tot de goederenlift. Als hij liep weg bij de liveshow, het zou een ramp zijn geweest. En de hele ineenstorting was alleen maar vanwege de vloer."

West hoorde je niet zeggen "witte m----s" op de audio. Zijn vertegenwoordiger ontkende het officieel ook. De rapper trok zich bijna terug uit de show. Maar de maker van de show, Lorne Michaels, redeneerde met hem en kon hem laten blijven.

Kanye West verbannen uit 'SNL'

In 2018, na zijn SNL-optreden, hield de Gold Digger-rapper een off-air speech over Donald Trump en pesten. West werd gefilmd terwijl hij een MAGA-hoed droeg en zei: "Ik wil nu huilen, zwarte man in Amerika, verondersteld om te houden wat je nu van binnen voelt. Ik praat hier zo vaak met een blanke over en ze zeggen: "Hoe kon je van Trump houden? Hij is racistisch." Nou, als ik me zorgen had gemaakt over racisme, zou ik al lang geleden uit Amerika zijn verhuisd."

West beweerde ook dat het SNL-personeel hem had gepest. "Ze lachen me uit", zei hij. "Heb je ze gehoord? Ze schreeuwden tegen me. Ze pesten me. Ze pestten me backstage. Ze zeiden dat je niet naar buiten moest met die hoed op. Ze pestten me backstage. Ze pestten me." De rapper werd naar verluidt verbannen uit de show, na het evenement. Maar het was niet vanwege zijn 'pro-Trump'-speech. In de podcast Naughty But Nice van Rob Shuter onthulden insiders dat SNL besloot de rapper te verbieden vanwege zijn pestclaims.

"SNL heeft een lange geschiedenis van controverses", merkte Shutter op. "Ze vinden het leuk. Ze gedijen op problemen. Waar ze om geven, is dat hij loog. Als je liegt over de show waar je in zit, krijg je daardoor problemen. En daarom wordt Kanye niet opnieuw uitgenodigd voor de show. heel lang laten zien." Klinkt goed.

Aanbevolen: