Prins Harry bekritiseert de media over de behandeling van Meghan Markle

Inhoudsopgave:

Prins Harry bekritiseert de media over de behandeling van Meghan Markle
Prins Harry bekritiseert de media over de behandeling van Meghan Markle
Anonim

Prins Harry heeft het online misbruik gericht tegen zijn vrouw Meghan Markle in een nieuwe talk aan de orde gesteld.

De hertog van Sussex sprak in een panel genaamd de Internet Lie Machine, georganiseerd door het tijdschrift Wired, een bijzonder seksistische term die werd gebruikt om het besluit van hem en zijn vrouw te beschrijven om koninklijke taken achter zich te laten.

Prins Harry zegt dat de wereld 'Megxit' een vrouwonvriendelijke term is

Prins Harry heeft gezegd dat het woord "Megxit", dat door de Britse pers wordt gebruikt om de keuze van het paar om zich terug te trekken uit de koninklijke familie, een vrouwonvriendelijke term was. Hij voegde eraan toe dat het woord een voorbeeld was van online- en mediahaat.

“Misschien weten mensen dit en misschien ook niet, maar de term 'Megxit' was of is een vrouwenhatende term, en het is gemaakt door een trol, versterkt door koninklijke correspondenten, en het groeide en groeide en groeide in de reguliere media. Maar het begon met een trol,' zei Harry, maar hij onthulde verder niet veel over de oorsprong van de term.

Harry en Meghan zijn in 2020 naar Californië verhuisd om een onafhankelijker leven te leiden. Harry heeft gezegd dat een deel van de reden voor hun vertrek de racistische, seksistische behandeling van Meghan door de Britse tabloidmedia was.

Het stel besprak dit met Oprah Winfrey in hun explosieve alles-in-één-interview dat eerder dit jaar werd gegeven.

De Suits-actrice en Harry kwamen overeen om te gaan zitten voor een twee uur durend interview met Winfrey dat eerder deze week werd uitgezonden. Het paar ging open over het racistische misbruik dat Markle ontving nadat hij lid was geworden van de Britse koninklijke familie, wat een van de redenen was waarom het paar het VK verliet. Het interview bevat ook een segment waarin Markle onthulde dat ze had overwogen zichzelf van het leven te beroven vanwege het misbruik.

John Oliver maakte een aantal vooruitziende opmerkingen over Markle en Harry

Nadat het interview was uitgezonden, gingen velen naar sociale media om hun steun voor Markle te delen, terwijl ze zich ook een toespraak van 2018 herinnerden die werd gegeven door komiek John Oliver voorafgaand aan het huwelijk van Markle en Harry.

Oliver verwachtte dat trouwen met een lid van een koninklijke familie een emotioneel belastende ervaring zou zijn voor de voormalige actrice.

“Ik zou het haar niet kwalijk nemen als ze zich op het laatste moment zou terugtrekken”, vertelde Oliver aan Stephen Colbert in 2018.

“Ik denk niet dat je net de pilot-aflevering van The Crown hoeft te hebben gezien om een basisgevoel te krijgen dat ze zou kunnen trouwen in een gezin dat haar emotionele complicaties zou kunnen veroorzaken, voegde Oliver eraan toe.

De gastheer en komiek zei ook dat hij, een gewone burger, er niet aan zou denken om in de koninklijke familie te trouwen, omdat hij wist dat hij niet "welkom" zou worden.

"Ik hoop dat ze het leuk vindt, het zal raar voor haar zijn", zei de komiek ook.

Aanbevolen: